כל חובב גלידה יודע שהמבחן האמיתי של גלידרייה, כל גלידרייה, הוא טעם הפיסטוק. ועוד לפני שסיפרנו לכם מילה על גלידריית אליס החדשה, שמגדירה את עצמה כגלידרייה טבעית, תנו לנו להגיד דבר אחד וחד משמעי: גלידת הפיסטוק כאן היא מהמצוינות שיצא לנו לטעום. צבע ירוק עדין, טעמי פיסטוק עוצמתיים אך לא תוקפניים, מרקם מצוין, תוספות טובה של פיסטוקים טבעיים טריים - בשורה התחתונה פשוט יופי של גלידת פיסטוק. את המבחן הראשון הם עברו בגדול.

גלידריית אליס  (צילום: ביאנה ויטקין ,  יחסי ציבור )
גלידריית אליס | צילום: ביאנה ויטקין , יחסי ציבור

וכעת לפרטים. אליס היא גלידרייה חדשה שהתמקמה ברחוב אבן גבירול בתל אביב בתזמון המצוין של תחילת האביב. המקום נמצא בבעלות גור מלקולם (מבעלי קפה נוקטורנו המצוין בירושלים ורשת אוליב) ומציע גלידות ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל. באליס מבטיחים גם שימוש מופחת בסוכר, מה שהופך את הגלידה למעט יותר בריאה.

מלבד הפיסטוק מציעים באליס לכל מי שרוצה להימנע מקלאסיקות מגוון טעמים מקוריים, כמו סורבה לימון וג'ינג'ר, סורבה אסאי, גלידה טבעונית משומשום מלא ודבש ענבים, שהייתה מקורית וחובבי טחינה ללא ספק יעופו עליה, גלידת תה שחור ולימון שהיא גרסה קרה ומרעננת לתה החורפי הביתי, גלידה שאהבנו במיוחד בטעם סניקרס וחמאת בוטנים אורגנית וגלידת ספירולינה כחולה ושוקולד לבן - טעם שמושך תשומת לב בזכות צבעו התכלכל ומפתיע בטעמו המתקתק, אם כי נעשה מעט משונה ככל שממשיכים לאכול ממנו.

גלידריית אליס תל אביב  (צילום: ביאנה ויטקין ,  יחסי ציבור )
מבחר טעמים ללא תוספות של חומרים משמרים | צילום: ביאנה ויטקין , יחסי ציבור

מלבד גלידה מציעים כאן בריוש שמחממים במקום וממלאים בגלידה קרה, למין משחק של טמפרטורות ומרקמים. מבחינתנו בריוש במילוי גלידה הוא יותר ארוחה מאשר קינוח, ולכן היינו שומרים את האופציה הזו למקרה של חלוקה או לחלופין של רעב כבד במיוחד. כדור גלידה כאן נמכר ב-16 שקלים, שני כדורים ב-21, חצי  קילוגרם ב-48 ובריוש עם גלידה ב-26.

אליס. אבן גבירול 151, תל אביב. 03-5280321