מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

אוהבים גלידת פיסטוק? אתם צריכים לטעום את זאת

השבוע נחשפנו לגלידריית אליס החדשה בתל אביב, שמשתמשת בחומרים טבעיים בלבד, ללא חומרי טעם או צבעי מאכל. טעמנו גלידת ספירולינה תכלכלה וטעימה וגלידת שומשום טבעונית שהרשימה אותנו מאוד, אבל המלכה היא ללא ספק גלידת הפיסטוק

ריטה גולדשטיין
פורסם:
בריוש עם גלידות פיסטוק וספירולינה, אליס
בריוש עם גלידות פיסטוק וספירולינה, אליס|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
הקישור הועתק

כל חובב גלידה יודע שהמבחן האמיתי של גלידרייה, כל גלידרייה, הוא טעם הפיסטוק. ועוד לפני שסיפרנו לכם מילה על גלידריית אליס החדשה, שמגדירה את עצמה כגלידרייה טבעית, תנו לנו להגיד דבר אחד וחד משמעי: גלידת הפיסטוק כאן היא מהמצוינות שיצא לנו לטעום. צבע ירוק עדין, טעמי פיסטוק עוצמתיים אך לא תוקפניים, מרקם מצוין, תוספות טובה של פיסטוקים טבעיים טריים - בשורה התחתונה פשוט יופי של גלידת פיסטוק. את המבחן הראשון הם עברו בגדול.

גלידריית אליס
גלידריית אליס|צילום: ביאנה ויטקין , יחסי ציבור

וכעת לפרטים. אליס היא גלידרייה חדשה שהתמקמה ברחוב אבן גבירול בתל אביב בתזמון המצוין של תחילת האביב. המקום נמצא בבעלות גור מלקולם (מבעלי קפה נוקטורנו המצוין בירושלים ורשת אוליב) ומציע גלידות ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל. באליס מבטיחים גם שימוש מופחת בסוכר, מה שהופך את הגלידה למעט יותר בריאה.

מלבד הפיסטוק מציעים באליסלכל מי שרוצה להימנע מקלאסיקותמגוון טעמים מקוריים, כמו סורבה לימון וג'ינג'ר, סורבה אסאי, גלידה טבעונית משומשום מלא ודבש ענבים, שהייתה מקורית וחובבי טחינה ללא ספק יעופו עליה, גלידת תה שחור ולימון שהיא גרסה קרה ומרעננת לתה החורפי הביתי, גלידה שאהבנו במיוחד בטעם סניקרס וחמאת בוטנים אורגנית וגלידת ספירולינה כחולה ושוקולד לבן - טעם שמושך תשומת לב בזכות צבעו התכלכל ומפתיע בטעמו המתקתק, אם כי נעשה מעט משונה ככל שממשיכים לאכול ממנו.

גלידריית אליס תל אביב
מבחר טעמים ללא תוספות של חומרים משמרים|צילום: ביאנה ויטקין , יחסי ציבור

מלבד גלידה מציעים כאן בריוש שמחממים במקום וממלאים בגלידה קרה, למין משחק של טמפרטורות ומרקמים. מבחינתנו בריוש במילוי גלידה הוא יותר ארוחה מאשר קינוח, ולכן היינו שומרים את האופציה הזו למקרה של חלוקה או לחלופין של רעב כבד במיוחד. כדור גלידה כאן נמכר ב-16 שקלים, שני כדורים ב-21, חצי קילוגרם ב-48 ובריוש עם גלידה ב-26.

פרסומת

אליס. אבן גבירול 151, תל אביב. 03-5280321

מצאתם טעות לשון?