בחודש יולי האחרון, לצערם של חובבי האוכל ההודי, הכריזו בעלי מסעדת מונאר כי הדאבה הדרום הודית שהייתה פופולרית וזכתה לתשבחות מקיר לקיר עתידה להיסגר. מאז המקום אומנם עמד סגור תקופה ארוכה, אבל כמו באגדות בסופו של דבר הגיע הנסיך - אחד הטבחים של המסעדה - והחליט לפתוח אותו מחדש, הפעם כבעלים.

האיש שמאחורי המהלך המשמח הוא גיל רפאל, הבעלים הנוכחי וטבח שמלווה את המקום מיום פתיחתו. רפאל, שמאחוריו קריירה ארוכה במסעדות עילית בארץ ובעולם, החליט לפתוח שוב את המסעדה בעקבות אהבתו האישית לטעמים ההודיים ובשל הביקוש מצד הקהל. לפני כמה ימים נפתחה מונאר שוב בדיוק באותו המקום, עם תפריט זהה לזה שהיה מוגש בה קודם לצד כמה מנות חדשות.

מונאר אוכל הודי  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
נפתחה מחדש. וזה טעים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

המסעדה מציעה מנות טבעוניות וצמחוניות, וביניהן מסאלה דוסה עם תבשיל תפוחי אדמה וצ'אטני; מלאי כופתה עם ריקוטה ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות וקוקוס; מסבחה בווריאציה הודית עם קרם דלעת ותבשיל עדשים; וקינוח של פודינג אורז עם פירות וקוקוס.

הבעלים הקודמים של מונאר, ענר בן רפאל ותמיר מיכאלי ממסעדת איגרא רמא, המשיכו בינתיים לפרויקטים אחרים, ויפתחו בקרוב מסעדה נוספת בכפר הנגיד. המקום, שיכלול גם מעדנייה, ייקרא "איגרא במשק" ויפעל בתוך משק מלמד, ושם מתכננים השניים לשכלל את קונספט הפארם טו טייבל שיצרו בהצלחה באיגרא רמא בדגש על ירקות שגדלים במקום ועופות אורגניים.

מונאר. נחלת בנימין 68, תל אביב. 03-9171229