זה שמשק עפאים הוא בין בתי העסק הקולינריים שאנחנו הכי אוהבים בארץ אתם כבר יודעים. מדובר במקום שמבטיח ומקיים ומהמקומות הבודדים בארץ שעובדים בשיטת "מהזרע עד לשולחן". מגדלים שם עצמאית את האוכל לעיזים של המשק, חולבים את העיזים, מייצרים מהחלב גבינות מדהימות, ואותן מגישים בחנויות המשק עצמאית או כחלק מהמנות הנהדרות בתפריט. וזה לא ככה רק בתחום הגבינות אלא בהכל - מביצי המשק ועד הירקות והפירות. 

אחרי חנויות משק מצליחות במודיעין וירושלים, השבוע נפתח מקום חדש של משק עפאים גם בבנימינה. מי שדאגו להביא את המשק גם לשם הם לא אחרים מתושבי המקום, שהתגייסו למצוא את הנכס המתאים ביותר - מבנה היסטורי ברחוב המייסדים בעיר - ולא הרפו עד שגם הם קיבלו את הבורקאסון שלהם, בלי להיאלץ לנסוע רחוק.

בורקאסון משק עפאים (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
גם הבורקאסון שם | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

כמו בשאר המקומות של עפאים גם בבנימינה תוכלו למצוא לחמים, גבינות, ריבות, ממרחים, ביצים, ירקות, שמן זית ושלל מוצרי חלב בייצור עצמי. התפריט כאן כולל את מרבית הלהיטים מבית הקפה של משק עפאים בבית הנסן בירושלים - עם המון מאפים טובים, ארוחות בוקר מושקעות וכמובן מנת הדגל הבורקאסון, שילוב פריך ואהוב של קרואסון ובורקס במילויים שונים.

הייחוד המשמעותי של המקום החדש הוא בקיומה של קונדיטוריה, שמציעה עוגות מיוחדות וקינוחים שאין ביתר המסעדות והחנויות של עפאים. העוגות משתנות כל הזמן, ובין הלהיטים שכבר נצפו כאן יש טארט אגסים ושקדים; עוגת מרים - עוגת גבינה מהגבינות האורגניות מהמשק; ופאי תפוזים מיוחד עם סולת וחלב עיזים.

View this post on Instagram

ציור של שקשוקה לבנה: עם בצל, זעתר וגבינת לבנה. אחרי שהחלמון נשבר ונזל לכל עבר הצלחת הפכה להיות אפילו יותר יפה אבל אז כבר אכלתי ולא צילמתי @ofaimme #shakshuka #eggs #morning #goodmorning #foodography #instagood #instafood #foodies #yummy #goodfood #foodpage #eeeeeats #eeeats #eater #food52 #israelifood #eggyolk

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

עוד מהמטעמים המוגשים במקום: שקשוקה לבנה נהדרת עם בצל צלוי, גבינת לאבנה, זעתר וחלמונים; מוזלי עם יוגורט בייצור עצמי עם פירות טריים, גרנולה, סילאן או דבש; כריך עם גבינה טרייה, פסטו, מלפפון, עגבנייה וממרח עשבי תיבול; לזניית משק עם קונפי שום, עגבניות צלויות, אזוב וצנוברים עם בשמל עיזים; וסלט חם עם דלעת, בצל צלוי, צנוברים, תרד ואריסה על טחינה לבנה. במקום החדש יש כמובן גם אזור המוקדש לתוצרת החקלאית של המשק, ובסוף השבוע האחרון עמד כאן כבר תור של 150 סועדים סקרנים.

"היום יש לנו שישה מקומות אבל אנחנו לא רשת בשום צורה", מספר הדיי עפאים. "לכל חנות יש אופי משלה. בדרך כלל המקומות שלנו נמצאים בבניינים לשימור או במבנים היסטוריים, או שאנחנו מקיימים שיתופי פעולה תרבותיים עם מוסדות כאלו. התרחבות היא נדרשת ואנחנו שמחים על זה".

משק עפאים. המייסדים 6, בנימינה. ראשון-חמישי 7:30-20:00, שישי 7:30-13:00