יונתן רושפלד הוא כבר מזמן כוכב אינסטגרם. עם מעל 14 אלף עוקבים ברשת החברתית הוא משגר מדי יום תמונות של אוכל מגרה מהמסעדות שלו, של אשתו וילדיו, וגם הגיגים אותם הוא כותב על תוכנת הרשימות של האייפון.

>> בואו להגיד לנו היי בפייסבוק

מדי פעם הוא גם מעלה רשימת המלצות אישית, של מקומות אותם הוא אוהב במיוחד. בפעם האחרונה שהוא עשה את זה, זה היה לפני יותר משנה וחצי ואתמול (יום שבת) הוא העלה לחשבונו עוד רשימה ששווה לשים עליה עין.

A photo posted by @roshfeld_food on

קפה התחתית
התחתית הוא אחד מבתי הקפה השוקקים בתל אביב וזה אומר שבדרך כלל לא תמצאו שם מקום, בין כל העיתונאים ואנשי הברנז'ה שיושבים שם. רושפלד ממליץ להגיד לשם מוקדם, או כמו שאשתו שרון וקס חידדה בתגובות – בחמש וחצי בבוקר.

קפה התחתית, לינקולן 9 תל אביב.

רד ולווט

רד ולווט היא אחד מבתי המאפה הבודדים שנותרו מגל הקאפקייקס ששטף את תל אביב לפני כמה שנים. תוכלו למצוא שם קאפקייקס כמובן (ובעיקר – רד ולווט קאפקייקס אדומים וקאפקייקס עם קרמל מלוח) וגם מאפים אמריקנים נוספים כמו עוגיות ענקיות, בראוניז ועוד.

רד ולווט, אבן גבירול 9, תל אביב.

קמפארי תפוזים בצפון אברקסס

צפון אברקסס היא מסעדתו של הקולגה של רושפלד, אייל שני, שמגישה קמפרי תפוזים עם תפוזי יריחו – תפוזים אדומים, אורגניים, קטנים ומלאי טעם.

צפון אברקסס, לילנבלום 40, תל אביב.

פינת אוכל של רונית ורד

פינת אוכל הוא שם המדור של רונית ורד במוסף הארץ, אותו היא עושה בכל שבוע עם הצלם דן פרץ. ורד מגיעה לקצוות הארץ (ולפעמים גם העולם) כדי למצוא בשלנים, יצרנים ומגדלי מזון מיוחדים, ומביאה את סיפורים. השבוע המדור התמקד ביוזו – אותו פרי הדר אסייתי שהוא הכלאה בין אתרוג למנדרינה.

פינת אוכל – מדור האוכל של רונית ורד, בכל סוף שבוע במוסף הארץ.

רביבה וסיליה

רביבה וסיליה הוא כבר ממזמן לא בית קפה ברמת השרון, אלא כבר רשת קטנה המונה עוד 2 סניפים בתל אביב. רושפלד ממליץ על הבייגל שלהם וגם על סלט הטונה.

רשת רביבה וסיליה

עוד באוכל טוב:

דלעת בעונה

הסתיו זו העונה של הירקות ממשפחת הדלועים, ובעיקר זמן מצוין לאכול דלעת. הדלעות הכי טובות הן הענקיות שנמצאות על הרצפה אצל הירקן, מהן הוא חותך לכם חתיכה על המשקל.

הנה מתכונים עם דלועים.

לחם נלסון של לחמנינה

לחם נלסון הוא אולי ההמצאה הטובה ביותר שיצאה משכונת ביצרון בתל אביב. מאפיית לחמנינה (שנמכרה לאחרונה וכבר לא שייכת לנינה ודגנית הלוי) מוכרת את הלחם המופלא הזה – כיכר קטנה, דחוסה ומלאה בהמון זרעים וגרגרים וגם דבש, קמח חיטה מלא וחיטה כהה.

לחמנינה, קרמניצקי 14 תל אביב.

ושני דברים קטנים לסיום

אשתו של רושפלד, שרון וקס, ציינה בתגובות גם את סניף מאז"ה של תולעת ספרים בתל אביב – "לא יומרני, צוות מושלם ונעים ואוכל טעים" ואנחנו מסכימים. כמו כן, רושפלד ציין ברשימה "להתעלם באופן חד משמעי מהדעות שלי, במיוחד שהן ביקורתיות" וגם עם זה אנחנו נוטים להסכים. סתם לא רושפלד, אל תפסיק לעולם.

לחשבון האינסטגרם של יונתן רושפלד.

>> לכל חדשות האוכל