מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

נוטי: ממלכת העוגיות שחייבים לנסות

הרבה מתוקים שווים יש במאפיית נוטי החדשה בתל אביב, אבל עיקר תשומת הלב מוקדש שם דווקא לעוגיות: מינים מינים של עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות ומפוצצות כל טוב, בטעמים שלקוחים ישר מהחלומות שלנו

ריטה גולדשטיין
חדשות הבוקר
פורסם:
הקישור הועתק

בשנה האחרונה יש אינפלציה של בתי מאפה חדשים ברחבי הארץ, ובייחוד בתל אביב. אל השפע הקיים מצטרפת בחודשים האחרונים נוטי בייקרי (NUTI), מאפייה שנפתחה בצפון רחוב דיזנגוף ושייכת לזוג אחיות - ירדן וגל אשכנזי - שהחליטו להגשים חלום ולפתוח יחד מקום משפחתי שמתמקד בעוגיות.

השתיים לא מגיעות מרקע של קונדיטוריה - גל עבדה בתחום התעשייה הביטחונית וירדן למדה טיפול - אך הקורונה שינתה לשתיהן את התוכניות והן החליטו שזה זמן טוב לנסות להגשים חלום. המקום שפתחו מציע מבחר מאפים מתוקים ומלוחים ועוגות, אבל העיקר הוא עשרה סוגי עוגיות שוקולד צ'יפס ענקיות ומפוצצות כל טוב, שמוכנות במקום ואם תשאלו אותנו הן קינוח נהדר לחורף המתקרב.

מאפיית נאטי תל אביב מאפה פרג
יש גם מאפים|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
מאפיית נאטי תל אביב מאפה פיסטוק
בגרסת הפיסטוק|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

הטעמים של העוגיות כוללים קפה ואגוזי לוז; פקאן ושוקלד מריר; שוקולד חלב ושוקולד לבן; דאבל שוקולד עם שוקולד מריר וחלב; נטיפי חמאת בוטנים; פאדג' על בסיס שוקולד מריר ופולי קקאו; מקדמיה ושוקולד לבן; ווריאציה של שיבולת שועל, אגוזים וצימוקים.

פרסומת

עוד מציעים פה סקונס מתוקים עם גרידת תפוז ואוכמניות טריות או מלוחים עם גבינות ורוזמרין; עוגות כמו שמרים פיסטוק, שמרים שוקולד, שמרים קינמון ושמרים פרג ומאפים אישיים שונים. המקום פתוח בימים שני עד חמישי מהשעה 8:00 ועד 19:00 ובשישי מ-8:00 ועד 15:00.

נוטי. דיזנגוף 274, תל אביב. 050-2627771

מצאתם טעות לשון?