בישראל כמו בישראל, אוהבים טרנדים. וכעת, אחרי טרנדים כמו מסעדות תאילנדיות שנפתחו כאן בזו אחר זו לפני מספר חודשים או גל מקסיקני שפורח במרכז הארץ ברגע זה ממש, הגיע תורו של טרנד הברביקיו, או יותר נכון - טרנד הבשר המעושן שמככב בכל מסעדה שמכבדת את עצמה. במסגרת אותה מגמה שהולכת ותופחת, פותחים כעת חלוציהָ - בעלי פונדק דה לוקס ביפו - מסעדה חדשה במרכז תל אביב.

פונדק דה לוקס נקניקיות (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
מרימים עם נקניקיות מעושנות | צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

בואו לראות מה עוד חדש בפייסבוק שלנו

"את פונדק דה לוקס פתחנו בחודש פברואר השנה, אחרי עבודת מחקר רצינית מאוד", מספר אחד מארבעת השותפים במקום, אורי מרמורשטיין. "זה היה מחקר ארוך טווח גם ברמת הקונספט וגם ברמה הטכנית כי לא היה בארץ את הידע והמכשור ועשינו בעקבות כך המון טסטים".

מאז, הפך פונדק דה לוקס בעשרה חודשים קצרים למקום מדובר בהחלט, שמלבד מרמורשטיין, אחראים עליו גם השותפים אורן פנירי, עדי פשה ורז ברכה.

"מאז שפתחנו הפונדק עובד מדהים", ממשיך מרמורשטיין, "הבאנו לארץ קונספט וצורת אכילה שונה שבסופו של דבר הכול חובר שם יחד - מוזיקה, אוכל ואלכוהול". הקונספט המהודק הביא לא רק ליצירת תחרות בריאה כמו למשל טקסס ברביקיו שנפתחה זה עתה ברמת החייל בתל אביב, אלא גם ללקוחות חוזרים שהביאו את ארבעת השותפים להחליט שהגיע הזמן לגדול.

"אנשים הפכו את המקום שלנו לבית השני שלהם כי ניפצנו את המיתוס הזה שבשר טוב אפשר לאכול בחוץ לא יותר מפעם בשבוע בגלל המחיר. אנשים התחילו להגיע אלינו שוב ושוב ומימשנו את ההחלטה שהצבנו לעצמנו כשהתחלנו, שאם הקהל יאהב אותנו נעביר את הקונספט למוקדים נוספים". לפני חודש וחצי סגרה החבורה על לוקיישן חדש במרכז תל אביב ברחוב דיזנגוף, אך מסרבים למסור כרגע את הנ.צ המדויק ואף את השם של המקום החדש, על מנת שלא לחשוף את ההפתעות שהם מתכננים בו.

עוד באוכל טוב:

"אנחנו לא מאמינים בתפיסה רשתית ובמקומות שהם שכפול אחד של השני", אומר מרמורשטיין, "לכן המקום השני שלנו יהיה מאופיין באופן שונה. האוכל בו יהיה מעוגן גם כן, כמו בפונדק, בקולינריה האמריקנית ובבשרים מעושנים אבל המקום יהיה בסופו של דבר אחר. הרבה פחות מסעדתי במהות שלו, עם אוכל רחוב וטווח מחירים רחב שיקרוץ גם לשעות הלילה המאוחרות וגם לארוחות צהריים".

תנסה לפרט יותר
"הקולינריה במקום החדש תהיה הרבה פחות אמריקנית שמרנית. אלא חצופה יותר. מנות חדשניות עם טעמים אחרים. למשל, יש תערובות תבלינים יבשות שמשתמשים בהם בתיבול הבשר בברביקיו האמריקני - ביפו השתמשנו בתערובות הקלאסיות שמבוססות תבלינים שמאפיינים אזורים מסוימים בארה"ב, ובמקום החדש נקרוץ לתיבול של עולמות אחרים שהם פחות אמריקנים שמרניים. אפיק אחר זה מנות מכוונות לאכילה בידיים - התעסקות בכריכים ואפייה במקום של לחמים ולחמניות. אפילו בהגשה זה יהיה שונה. אם ביפו אנחנו מגישים את המנות במגשים מברזל, אז בנקודה החדשה נשתמש בחומרים מתכלים כמו קנה סוכר, נייר ועוד. באופן כללי, המנות גם יתחברו יותר נכון עם אלכוהול".

הפתיחה של המסעדה החדשה והמסקרנת תתרחש בעוד כחודש וחצי וגם עליה, כמו על עולם הברביקיו בכלל, הישראלים כנראה יעופו. "כמו שיש לא מעט מסעדות פסטה או המבורגרים בישראל, זה בסדר שיש גם כמה מסעדות ברביקיו שפועלות במקביל", אומר מרמורשטיין ומסביר כי בעתיד הקרוב, מתכננים החברים מהפונדק אף להתרחב למקום חדש נוסף, מחוץ לתל אביב. "יש אזורים בארץ כמו ראשון לציון, עמק חפר, נתניה ועוד, שלא מקבלים את מה שמגיע להם בגלל חששות של מסעדנים, ובצדק כי אלה זירות פחות מוכרות, אבל הן פשוט מצריכות בדיקות עמוקות יותר ומחקר נכון. יש באזורים האלה עסקים שבנויים נכון ועושים מחזורים לא פחות גבוהים ממסעדות בתל אביב".

אז הישראלים בכל רחבי ישראל כבר משתוקקים לברביקיו טוב?
"אני לא יודע אם דווקא לברביקיו, אבל הדבר שאני אישית למדתי בצורה בוטה במהלך החודשים האחרונים של תפעול פונדק דה לוקס ביפו הוא כמה הישראלים מחפשים דברים חדשים ואחרים וכמה נמאס להם מטרנדים וקלישאות. הם מעריכים את זה כשהם אוכלים אוכל אחר, בתמחור הוגן ובאווירה שונה ומיוחדת".

>> לכל חדשות האוכל