בחורף הזה גם ארז קומרובסקי מכין ראמן
השף שכל כך מזוהה עם מטבח גלילי עונת יבשל ראמן במסגרת פופ אפ חדש, מושיקו גמליאלי פותח את בוב לארוחות קונספט בימי שישי, מסעדת בבל'ה מתקמבקת ביוליה בנמל, ארוחת נובי גוד מסורתית בוילה מארה ועוד חדשות אוכל טעימות

WinterFest – פופ אפ החורף של בת אביגדור
החל מ-10.12, בת אביגדור, חלל האירוח של השף ארז קומרובסקי, יפתח לראשונה את שעריו לקהל הרחב בכל רביעי וחמישי, ויקיים פופ אפ לאורך החורף במסגרתו השף יבשל יחד עם חנן עזרן תפריט טעימות משתנה. התפריט אומנם יהיה מבוסס על חומרי גלם עונתיים כפי שנהוג אצל קומרובסקי, אבל הפעם המנות לא יהיו בעלות אופי בלאדי מקומי וישלבו מטעמים מרחבי העולם. לצד הארוחה יוגש תפריט יינות pairing ומחיר הארוחה 350 שקלים לסועד (ללא אלכוהול). בין המנות: חוביזה מריינייר עם מולים, שום סלרי, ציר עוף ויין לבן; חסות חורף עם דייקון, ויניגרט יוזו ונורי; פורל מהדן עם כרוב וניצנים בקרמל מיסו ושקדים; וראמן טלה עם ציר עמוק, כתף טלה וחלמון קונפי.
בת אביגדור. בן אביגדור 13, תל אביב. ימי רביעי-חמישי החל מ-10.12. להזמנות

ארוחות מיוחדות בבוב
מושיקו גמליאלי משיק בבר היין בוב סדרת ארוחות בשם DINNER CLUB. הארוחה הראשונה תתקיים ביום שישי 26.12 בשעה 20:00 בשיתוף Tollman’s Dot שממנה יוכלו ליהנות רק 35 סועדים שיזמינו מקום מראש. מחיר הארוחה 260 שקלים לאדם כולל קוקטייל פתיחה. בתפריט שיוגש יהיו 6 מנות שנוצרו בהשראת קולקציית BARRO: מרק כרישה ושורש סלרי; טארטלט קולרבי; לחם מחמצת כפרי; ריקוטה ותרד בר; ניוקי שומרים ודג במלח; פילה בקר ופטריות וטארט פירות חורף לקינוח.
בוב. בן יהודה 17, תל אביב. להזמנות

מחווה לבבל'ה ביוליה בנמל
יוליה בנמל תארח בתאריכים 14-27/12 פופ אפ אוכל יהודי מסורתי מבית מסעדת בבל'ה המיתולוגית שפעלה ברחוב בן יהודה. מיכה סול, שהקים וניהל את המסעדה בתחילת שנות התשעים וכיום הבעלים של יוליה בנמל זיהה געגוע והחליט להחזיר את המנות האהובות של בבל'ה, אותן יבשל שף רומן דימנט. בין המנות שיוגשו בפופ אפ: מרק עוף עם קרפלך; גולאש הונגרי; כבד קצוץ עם בצל מטוגן; רגל קרושה עם חזרת וצ'ולנט מסורתי שיוגש בחמישי-שבת (18-96 שקלים למנה או 360 שקלים לעסקית זוגית שכוללת שלוש מנות פתיחה, מנת ביניים, עיקרית לכל אחד, חלה, שני צ'ייסרים וקינוח זוגי).
יוליה בנמל. האנגר 2, נמל תל אביב

נובי גוד חוזר לוילה מארה
השנה חגיגות נובי גוד בוילה מארה מתחילות מוקדם מהרגיל וכבר השבוע תוכלו להזמין במסעדה את המנות האייקוניות של החג. בנוסף, יתקיים במקום אירוע נובי גוד חגיגי ב- 31.12 עם ביקור של סבא כפור וסנגורוצ'קה. תפריט הנובי גוד יוגש עד 7/1/26 ובו מנות כמו מרק סוליאנקה עם 5 סוגי בשרים (52 שקלים); מרק בורשט (45 שקלים); סלט אוליביה (48 שקלים); סלט שובה (58 שקלים); פילמני ממולאים בבשר טלה (78 שקלים); ורניקי של סבתא שרה ממולאים בתפוחי אדמה (75 שקלים); וצ'יקן קייב ובליני קוויאר אדום עם קרם פרש (78 שקלים). ב- 31.12, תתקיים במקום ארוחה חגיגית עם מנות למרכז השולחן במילוי חוזר לאורך כל הערב: גרבלקס סלמון, טארטלטים עם קוויאר אדום, פטה כבד, לשון בקר בחמאה חומה, פטיפורים ועוד.
וילה מארה. הרברט סמואל 88, תל אביב.074-7725322 | דרך בן גוריון 69, בת ים 03-922-2958

פסטיבל חנוכה בירושלים
במהלך חודש דצמבר יתקיימו בטיילת ארמון הנציב בירושלים פסטיבל SWEET JLM, שוק חורף בשער החדש ותערוכת האורות הגדולה בעולם Winter Dreams בגן הבוטני בגבעת רם. הפסטיבל המתוק יפעל בשעות 17:00-22:00 ויפעלו בו דוכנים עם קולקציית סופגניות, עוגות, שוקולדים, פופקייקס, מבחר פטיסרי, משקאות חמים ויין חם. בשוק החורף שיפעל באותן שעות יהיו דוכנים עם וופל בלגי, פוקצ'ות, שוקו חם, יין חם, נקניקיות גריל, פיתה דרוזית חמה, צ'יפס, מאפים, פיצות, ערמונים, מרקים, פרצל, שוקולדים, ממתקים, סחלב, ומתנות ומרצ'נדייז ברוח החג.

הסטייק הכי משתלם בעיר עכשיו גם במשלוחים עד הבית
מותג האוכל המהיר BEEF של משק לגזיאל, שהביא את בשורת הסטייק וצ'יפס בפחות מ-100 שקל, מגיע עכשיו גם במשלוחים. בתפריט סטייק וצ'יפס עם 300 גרם אנטריקוט, סלט קולסלאו וצ'ימיצ'ורי ב-99 שקלים או סטייק סינטה במשקל 280 גרם עם אותן התוספות (את הצ'יפס ניתן להחליף בשעועית) ב-89 שקלים. יש בתפריט גם מגש זוגי ב-205 שקלים ובו אנטריקוט ושייטל במשקל 300 גרם, נקניקיות אסאדו, קבבים בייצור של מיטמן, שעועית, צ'יפס, קולסלואו, קלחי תירס מתובלים וצ׳ימיצורי.
BEEF. מתחם שרונה מרקט (מינימום הזמנה: 100 שקלים). ניתן להזמין את המשלוח בראשון-חמישי בשעות 11:30-21:30 ובשישי בשעות 11:30-15:00

שבוע יין באילת
אילת מציינת לראשונה את שבוע היין עם חגיגת יינות, תרבות וקולינריה בברי היין, המסעדות, חנויות המשקאות וגם ביקב הכי דרומי במדינה. האירועים יתקיימו ב-14-20/12 ברחבי העיר ובאירוע ייקחו חלק בר היין רכטר, שיארח הופעה של סינגולדה וחברים; במסעדת ברנז'ה תתקיים ארוחה בהובלת זוכה משחקי השף שחר תמיר; ביינות אילת יקיימו חגיגה יוונית עם להקת יאמס, לצד יינות לבנים ומזטים. במסעדת פדרו יערכו חגיגה ספרדית עם טאפסים, מופע פלמנקו ויינות ספרדיים; השף הפרטי נוף שלי, יקיים בביתו מפגש עם "ארוחת השבט" בה יארח מספר מצומצם של אנשים לארוחה בת 12 מנות ויינות שבחר במיוחד; בבר היין ג'ולי רוג'ר יארחו את כרם שיזף וירימו מסיבת רחוב ישראלית עם להיטים משנות ה-70 עד שנות ה-90; ובמחבוא של אדי יתקיים אירוע שנסונים צרפתיים ויינות מבורדו בורגונדי ואלזס.

