מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מכירים טוסט יפני? נראה לנו שהגיע הזמן להכיר

אוקינאווה התל אביבית מוסיפה לתפריט 4 טעמים של טוסט יפני מושחת - לחם חלב מוצנם במילויים ענניים מתוקים; באגאדיר משיקים המבורגר וואגיו; מסעדת הלנה הופכת באופן זמני לבר יין צרפתי; ועוד - כל אירועי האוכל שחבל לפספס

לין לוי
פורסם:
הטוסט היפני מגיע לאוקינאווה - תותים
הטוסט היפני מגיע לאוקינאווה - תותים|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור
הקישור הועתק

הטוסט היפני מגיע לאוקינאווה, תל אביב

מסעדת אוקינאווה מצרפת לתפריט את ה-Japanese Fried Toast, פרוסה עבה של לחם קסטן בטיגון עמוק, במילוי קרמים משתנים ובציפוי שלל טופינגס. מדובר בקינוח יפני שמבוסס על לחם החלב היפני הרך Shokupan, וחוגג את שילוב המרקמים של פריכות מבחוץ וקרמיות עננית מבפנים.

הגרסה התל אביבית של אוקינאווה תוגש ב-4 טעמים: תות שחיתות עם קרם מרנג אוורירי, תותים טריים וסירופ ליצ'י-קסיס; שוקו-בננה עם קרם נוטלה, בננות וסירופ קרמל מלוח; זהב ירוק עם קרם פיסטוק, שערות קדאיף, פיסטוק טרי טחון ורוטב פיסטוק; ונשיקת לימון עם קרם לימון, מרנג שרוף ורוטב וניל אנגלז.

טוסט יפני באוקינאווה. 4 טעמים
טוסט יפני באוקינאווה. 4 טעמים|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

שף יהונתן שרביט ומאי אלמקייס משיקים מארזי סוף שנה מתוקים

שף יהונתן שרביט ויוצרת התוכן והקונדיטורית מאי אלמקייס יצרו שיתוף פעולה קולינרי בשםThe Last Dessert Of The Year. השניים מציעים שנימארזי קינוחים במהדורה מוגבלת:Midnight Kissעם עוגה באסקית ולצידה רוטב קרמל מלוח, רוטב שוקולד עשיר וכף הגשה ייעודית (300 שקלים) ו-Home Aloneעם מארז סמור'ס להרכבה עצמית (400 שקלים). ניתן להשיג את המארזים בדולצ'ה מילה או להזמין בוולט.

Dolce Mila. השקמה 1, סביון

The Last Dessert Of The Year
The Last Dessert Of The Year|צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

תפריט ספיישלים חדש בבורגר סטיישן

רשת ההמבורגרים הכשרה משיקה מנות חדשות: סמאש אש - המבורגר חריף עם רוטב סרירצ'ה, ריבת בצל, שום קונפי, בצל מקורמל, חמוצים, 2 קציצות 110 גרם כל אחת מעוכות על הפלנצ'ה ו-2 פרוסות גבינה; המבורגר מוגזם עם שתי קציצות בקר, 200 גרם כל אחת, אסאדו מפורק ורצועות אסאדו מעושן, מעדן אווז, ביצת עין, שום קונפי, חסה ורוטב ברביקיו; המבורגר דנבר עם חסה, שום קונפי, מעדן אווז, קריספי בצל ורוטב שיפקה; והמבורגר פריז עם בצל מקורמל, עלי בייבי, פטריות פורטובלו ומעדן אווז.

פרסומת
תפריט חדש של המבורגרים מוגזמים בבורגר סטיישן
המבורגר מוגזם. בורגר סטיישן|צילום: ליאור אשכנזי, יחסי ציבור

חודש צרפת בהלנה, תל אביב

מסעדת הלנה התל אביבית הפכה לבר יין צרפתי בשם Helena Bar à Vin, ותישאר במתכונת הזאת עד אמצע חודש ינואר. בזמן הזה מוגשים בה תפריט אוכל צרפתי עם מנות כמו פטה דה קמפן, ברי דה מו, כרישה עם גבינת קומטה מיושנת ואסקרגו, מבחר יינות צרפתיים וקוקטיילים בהשראת קלאסיקות צרפתיות. בנוסף, המסעדה תארח את השף אביב אטינגר ואת איש האוכל דוד קישקה, שיגישו מנות צרפתיות משלהם פרי ניסיונם ומסעותיהם הקולינריים בצרפת.

הלנה. תרס"ט 6, תל אביב.לפרטים והזמנות

חודש צרפת בהלנה
חודש צרפת בהלנה|צילום: סי פיש, יחסי ציבור
פרסומת

ירושלים של טעם - מפגשים על אוכל, ירושלים

תיאטרון ירושלים משיק סדרת מפגשי שיח בנושא אוכל ירושלמי, בהנחייתו של עיתונאי האוכל עמית אהרנסון. במפגש הפתיחה של הסדרה שוחח אהרנסון עם השף עזרא קדם תחת הכותרת "בין אגריפס לעין כרם". בהמשך צפויים להתארח השף אילן גרוסי, השפים-קונדיטורים ובני הזוג קרן ואיציק קדוש, השף אבי לוי, השפית רחל בן אלול ועוד. כרטיסים באתר תיאטרון ירושלים.

אגאדיר יאקוזה
אגאדיר יאקוזה|צילום: דוד שטיינברג, יחסי ציבור

המבורגר יפני באגאדיר

אגדיר משיקה המבורגר וואגיו בשם Yakuza Crunch Burger. ההמבורגר, שיושק ב-31.12, יוגש בלחמניית בריוש עם איולי יוזו, אודון פריך, טוגראשי, אצות ווקאמה, עלי מיזונה, וואסבי ישראלי ממרום גולן, ג'ינג'ר כבוש ושמן צ'ילי, לצד צ'יפס עם טוגראשי.

פופ אפ בראנץ' נובי גוד במלון רוטשילד 65
פופ אפ בראנץ' נובי גוד במלון רוטשילד 65|צילום: בר חיים, יחסי ציבור
פרסומת

פופ אפ בראנץ' נובי גוד במלון רוטשילד 65, תל אביב

הפופ אפ ייערך בין 30.12 ל-3.1, ויציע בופה של אוכל סובייטי פלוס מנה עיקרית לבחירה. בבופה תמצאו בין השאר זאקוסקי (המאזטים הרוסיים), דגים כבושים ואיקרה, נקניקים וגבינות, סלט ירקות ברוטב שמנת חמוצה ושמיר וקורנישונים וסלט אוליבייה. אל המנות הקטנות יתלוו לגימות צ'ייסרים קפואים של וודקה בלוודר. בין העיקריות: פירושקי - כיסוני בצק שמנמנים במילוי תפוחי אדמה, בשר או כרוב; לשון בקר בדמי גלאס, פטריות ויין לצד תפוחי אדמה וחמוצים; אולאדי - פנקייק עם שמנת חמוצה וקוויאר אדום; ובלינצ'ס עם פירות יער, שמנת חמוצה ודבש. באגף הקינוחים יוגשו מדוביק ועוגת קרטושקה. מחיר הארוחה: 155 שקלים לאדם.

מלון רוטשילד 65. שדרות רוטשילד 65, תל אביב

מצאתם טעות לשון?