בלי יותר מדי רעש וצלצולים הפכה איתיאלה היאט לאחת המתמודדות הבולטות בנבחרת "מאסטר שף" (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12), ואפשר להודות שכבר מהיום הראשון הסתקרנו לטעום את האוכל שלה. עכשיו, זה סוף סוף קורה. איתיאלה פותחת עסק חדש, או ליתר דיוק טראק קטן ומגניב במושב מטע ממש ממול החממות של ירוקל'ה, אליו תוכלו להגיע מדי יום שישי בשעות הבוקר והצהרים.

"העסק בעצם נרקם כשסיימתי לימודי קונדיטוריה ב'דנון' לפני כמה שבועות", מספרת איתיאלה, "בשיחות שהיו לי עם ניסים (בן הזוג) עלה רעיון לעשות מהו פה באזור של מושב מטע. אנחנו נורא בקטע של ליזום דברים כי אין פה כל כך הרבה מקומות ויש המון ביקוש. כדי שזה יהיה קליל, נגיש ולא מתאמץ עלה הרעיון של פוד טראק, אבל אני לא אוהבת את השם הזה, מעדיפה רק טראק".

אז מה בתפריט? קינוחים, מאפים וסלט של ירוקל'ה, מלווים בקפה ומשקאות קרים על בסיס תבליני המושב. "קודם כל התפריט חלבי", מבהירה איתיאלה, "אני אחראית על האוכל, על הרעיונות וניסים יותר בלוגיסטיקה ובפרקטיקה. הוא עוזר לי להרים את הטראק, כל דבר שאני צריכה הוא הכתובת. לפי מה שאני רואה, המקום הולך להיות בהרצה לפחות עוד חודש. אנחנו לא מגיעים מעולם המסעדנות, יש לנו ניסיון בחקלאות ואני מבינה באוכל מהמקום המקצועי, אבל מסעדנות זה משהו אחר לגמרי מבחינתי. ייקח לנו עוד זמן להשתפשף בזה".

הפוד טראק של איתיאלה היאט (צילום: עופר חן)
"אני לא אוהבת את השם פוד טראק, מעדיפה רק טראק". העסק של איתיאלה היאט | צילום: עופר חן

הפוד טראק של איתיאלה היאט (צילום: עופר חן)
"אני אחראית על האוכל והרעיונות וניסים יותר בפרקטיקה". איתיאלה היאט | צילום: עופר חן

מאיפה הגיע הרעיון לקונספט?
"נורא רציתי שזה יהיה מקומי, שידבר את האזור ואת האמת שלי, היה חסר מקום לשתות בו קפה ממש ליד הבית. אז זה התחיל בזה שמביאים מכונת קפה מקצועית והתגלגל. גם הרבה אנשים באים לירוקל'ה באמצע שבוע וזה מן מקום כזה שאנחנו מארחים גם פגישות, במקום לארח בבית אנחנו נפגשים שם וזה נחמד מאוד".

אנשים מהמושב מגיעים?
"אנשים מהמושב ממש מפרגנים, מגיעים ומתחברים לקונספט. אנחנו מאוד מקשיבים למה שיש להם להגיד, ובאמת חשוב לנו שהעסק ישרת פה את הצורך. עכשיו זה התחיל לגדול ולצאת גם החוצה, אנשים מביאים את חברים שלהם שהתחילו לשמוע על זה".

איך היה תהליך ההקמה?
"הקמנו את הטראק ליד החממות, שזה אזור מהמם. בגלל שהמקום הוא נורא של 'לא נגענו', אז רצינו שהטראק ידבר את אותה השפה. כאילו מישהו השאיר פה את הטראק, השתלטנו עליו ואנחנו מוציאים ממנו קפה ממש טוב, קינוחים ומאפים. אלה דברים שיוצרים אווירה, ואני מרגישה שהצלחנו להגיע למה שרצינו מהבחינה הזאת".

הפוד טראק של איתיאלה היאט (צילום: עופר חן)
"במקום לארח בבית אנחנו נפגשים בעסק וזה נחמד מאוד". איתיאלה היאט | צילום: עופר חן

הפוד טראק של איתיאלה היאט (צילום: עופר חן)
"אני מרגישה שהצלחנו להגיע למה שרצינו". איתיאלה היאט | צילום: עופר חן

אז מאיפה הבאתם את הטראק?
"ניסים הביא אותו מלוד. לקח לנו הרבה זמן למצוא אותו כי חיפשנו משהו ספציפי. היה לי ויז'ן, ידעתי בכל פעם כשראינו משהו אם זה כן או לא, ולא מיהרנו. חיכינו עד שמצאנו את המשהו המדויק".

בואי נדבר קצת פרקטיקה, מתי אפשר לבוא?
"אנחנו פתוחים כרגע רק בימי שישי מ-10:00 עד 14:00. השאיפה שלי היא לפתוח בהמשך גם יום אחד באמצע השבוע לקראת הערב. הוא לא יעבוד מעבר לזה, זה לא בוויז'ן שלי לפחות. הטראק באמת קם כמטרה לבוא לכמה שעות של שקט בשישי בבוקר, ואני רוצה לעשות עוד דברים".

כמו מה למשל?
"אני בן אדם שאוהב לעשות הרבה דברים שונים, יש לי כל מיני סגנונות. אין לי חלום אחד, יש לי פשוט חלום לעשות דברים שאני אוהבת. הטראק זאת עבודה. אנחנו מתפעלים את זה כרגע בגדר המשפחה שלנו, שעוזרת לי להפעיל את הטראק מבחינה טכנית. אנחנו כן מגייסים עובדים, אבל עדיין זו עבודה מאוד קשה ואני רוצה שהטראק ימשיך להיות יותר אינטימי".

איך מגיעים? חפשו ירוקל'ה בוייז, ומהכניסה למושב מטע עקבו אחרי השילוט.

הפוד טראק של איתיאלה היאט (צילום: עופר חן)
"אין לי חלום אחד, יש לי פשוט חלום לעשות דברים שאני אוהבת". איתיאלה היאט | צילום: עופר חן
הפוד טראק של איתיאלה היאט (צילום: עופר חן)
הפוד טראק של איתיאלה היאט | צילום: עופר חן
הפוד טראק של איתיאלה היאט (צילום: עופר חן)
הפוד טראק של איתיאלה היאט | צילום: עופר חן