פרונטו קיוסקו פיצה
בקרוב בשוק צפון. פרונטו קיוסקו | צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

נראה שהמטרה העיקרית שעמדה לנגד עיניו של השף דיוויד פרנקל בשנה האחרונה היא לגדול, ובגדול. פרנקל נכנס כשף צעיר למסעדת פרונטו הוותיקה בשנת 2010, והעביר את המסעדה מהפך רציני. כמעט במו ידיו הוביל אותה, חרף לא מעט התנגדות מצד הקהל הקבוע, למעמדה כאחת ממסעדות השף המובילות והחדשניות בישראל.

בואו לפייסבוק שלנו, יש שם עוד מלא דברים מעניינים

אבל זה, כאמור, לא מספיק. בטח לא לשף אמביציוזי כמו פרנקל, שרואה את הקולגות שלו פותחים מסעדה אחר מסעדה. לפני כמה חודשים הוא הצטרף לבר-מסעדה זו ביזו ויצר שם תפריט חדש, וכעת הוא מצטרף לשורותיה של היזמית מיכל אנסקי בפרויקט שוק צפון החדש ברמת החייל.

פרנקל יפתח במקום שלוחה קלילה של פרונטו תחת השם Pronto Kiosko (פרונטו קיוסקו). הסניף בשוק צפון ייפתח בהשקעה של שני מיליון שקלים, והוא רק ההתחלה של מה שעתידה להיות רשת מסעדות מזון מהיר איטלקי, שמתמחה בפסטות טריות ופיצות. לא פחות מארבעה סניפים של פרונטו קיוסקו, שכוללים גם שירות משלוחים, עתידים להיפתח במרכז הארץ בשנים הקרובות. בתחילה רק בתל אביב, במתחמים חדשים שייפתחו בעיר, ולאחר מכן גם בערים כמו ראשון לציון, כפר סבא, רעננה, רמת השרון והרצליה.

עוד באוכל טוב: 

 

זו ביזו, דיוויד פרנקל
צועד קדימה. פרנקל | צילום: אבישי פינקלשטיין, אוכל טוב

"אנחנו עובדים על הרעיון של פרונטו קיוסקו כבר שנתיים", מספר פרנקל. "ידענו שאנחנו רוצים לפתוח מקום של פיצה וגם לקחת את המותג שנקרא פרונטו, שפונה היום לאוכלוסייה ספציפית בשל המחירים והקונספט המהודק שלו, ולהפוך אותו למשהו נגיש ומהיר יותר".

ולמה להתחיל דווקא בשוק צפון ברמת החייל?

"כי הקהל של רמת החייל זה קהל שאני מאוד מעריך, זה קהל שבסופו של דבר מכיר את פרונטו ומגיע אלינו. רובו עוסק בתקשורת או היי-טק, אלה אנשים שמחוברים לעולם התוכן של האוכל וצריכים לקבל באופן יומיומי ארוחה עסקית במחיר הגון, עם אוכל הגון. ברוב המקומות שפועלים היום ברמת החייל לא מוצאים את זה".

בניגוד לפרונטו, פרונטו קיוסקו אמורה להיות מקום נגיש במיוחד, אך עדיין כזה שמקפיד על חומרי גלם ברמה גבוהה. טווח המחירים ינוע בין 29 ל-55 שקלים למנה, כשבשעות הצהריים יתלוו למנות העיקריות גם אנטיפסטי ושתייה קלה. התפריט המצומצם של פרונטו קיוסקו אינו זהה כלל לזה המוגש בפרונטו, ומורכב ממבחר של כ-7 סוגי פסטות ו-7 סוגי פיצות, שניתן לשנות ולהרכיב מחדש.

פרונטו קיוסקו פיצה קייל
פיצה, פסטה ואנטיפסטי. פרונטו קיוסקו | צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

בין הפיצות תוכלו למצוא פיצה עם אנשובי, זיתים, ארטישוק וכוסברה; פיצה חצילים, חריף ועגבניות עם נקניקיות וגבעולי לפת; פיצה עם בייקון, ביצת עין ותערובת גבינות; פיצה מרגריטה קלאסית; ופיצה טבעונית עם ברוקולי, קייל, רוטב עגבניות ופיצוחים. הפסטות כוללות, בין השאר, פסטה עם כמהין ופסטה אליו א אוליו עם צלפים, אנשובי וקייל.

מה מושך אותך לעולם של האוכל המהיר?
"אני חושב ששפים בכל העולם מבינים היום שהשם והמותג שלהם ומסעדת הבית שלהם לא יכניסו להם המון כסף. מעט מאוד מסעדות שף מרוויחות הרבה כסף, אז כולם מפשטים את האוכל שלהם ופונים לקהל גדול יותר. מנגישים את עצמם. לא מעט שפים עושים את זה בעיר, ואני חושב שהגיע הזמן שגם אני אעשה את זה".

בפרונטו נמנעת מלהגיש פיצה, ועכשיו אתה פותח מקום שמציע בעיקר פיצה. למה?
"בפרונטו נמנעתי מפיצה מכמה סיבות. העיקרית היא שלא רציתי שיזהו את המסעדה כמקום איטלקי. רציתי לצאת שם מהטריטוריה האיטלקית. אבל המון אנשים שואלים אותי מתי אעשה כבר פיצה, ועכשיו אני שמח דווקא כי אני עושה את זה במקום שהוא חיצוני לפרונטו. בשנתיים האחרונות עשינו מחקר רחב על פיצה ואנחנו עושים משהו שאני מאוד מאמין בו. אמנם פיצה זה ממש כמו חומוס - כל אחד אוהב משהו אחד, ויש מיליון שיטות הכנה וסוגים - אבל הפיצה שלנו היא בסגנון של פיצריות שהן מוסדות בניו יורק, כמו לומברדי או אלורה. כטבח שחי בניו יורק במשך תקופה מסוימת היו לי במקומות האלה חוויות מטורפות, ודרכן הבנתי איך קולינריה וחשיבה של שף משתלבות עם מצוינות ודיוק בפיצה".

דיוויד פרנקל, זו ביזו
מתרחב גם לאוכל מהיר. פרנקל | צילום: אבישי פינקלשטיין, אוכל טוב

התוצאה שהגעת אליה טובה כמו במוסדות שהזכרת?
"אני חושב שהגעתי לתוצאה יותר טובה. לפחות כזאת שהיא יותר לטעמי".

שוק צפון עתיד להיפתח במהלך חודש פברואר, כשמספר מוקדים בו ייפתחו להרצה בשבועות הקרובים. המקום משתרע על פני 1,600 מטרים רבועים. לצד פרנקל ופרונטו קיוסקו יפעלו בו דוכנים של שפים נוספים, כמו דוכן המרקים האסייתיים מיאזאקי (Miazaki) של השף יובל בן נריה מטאיזו ומסעדת רק היום של השף אבנר לסקין. 

Pronto Kiosko. שוק צפון, רמת החי"ל, לא כשר. 

>> לכל חדשות האוכל