בזמן שרוב המסעדות, ובייחוד מסעדות השף היוקרתיות יותר עומדות סגורות, יש מקומות שמנסים למצוא פתרונות יצירתיים למצב הקשה אליו נקלע התחום. זה פשוט יותר במקרה של מסעדות אוכל רחוב כמו הקוסם למשל או מפגש אושר בתל אביב, שנפתחו בימים האחרונים לפעילות כמעט שגרתית (כשבין הסועדים נשמר כמובן המרחק שנקבע בחוק והגישה לסלטים או החמוצים שבדרך כלל ניתנת באופן חופשי, הפכה מוגבלת); או אפילו בתי קפה שמוכרים בטייק אווי או יוזמים פעילויות חביבות כמו רשת קפה גן סיפור שמציעה כעת תפריט סלסלות פיקניק לישיבה בטבע. אבל כשזה נוגע למסעדות שף, שחלק ניכר מהחוויה שהן מציעות הוא לא רק האוכל המוקפד, אלא גם הישיבה והשירות, זה כבר נעשה בעייתי יותר.

עם זאת, התבשרנו כי אחרי תקופה של חודשים ארוכים של חוסר פעילות, החליטה גם מסעדת השף הראשונה לפתוח לפעילות מחודשת, ולא במתכונת של משלוחים או טייק אווי בלבד. מדובר במסעדת רוטנברג המקסימה בעמק המעיינות, שהבעלים שלה הם בני הזוג הילה רונן סהר ויזהר סהר. השניים החליטו לפתוח את המקום במתכונת שונה כמובן מהרגיל, על בסיס הרחבה החיצונית של המסעדה, שתהפוך כעת לרחבה של פינות ישיבה (שמשקיפות על נופים מרהיבים), כשביניהן מרחק כמתבקש.

 

מסעדת רוטנברג אחרי הקורונה  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
מסעדת רוטנברג אחרי הקורונה | צילום: אפיק גבאי, יח"צ
מסעדת רוטנברג, גינה אחרי הקורונה  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
מסעדת רוטנברג, גינה אחרי הקורונה | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

הפתיחה הרשמית של המקום תתרחש מחר, ב-18.5, החל מ-17:00. המסעדה שינתה את התפריט והוא כולל אפשרויות קצת אחרות כמו צ'יפס מצמח המלוח (12 שקלים), סלט היום שמבוסס על תוצרת שגדלה בגינה של המקום (42-46 שקלים), בצל ממולא עגבניות, שקדים ופריקה עם גבינת שקדים (67 שקלים), פולנטה מטוגנת עם שיפוד חזה ברווז וסלסה ורדה (56 שקלים), כרע ברווז בלימון וקליפות קינמון עם פירה חרדל וצ'אטני דלעת (98 שקלים), המבורגר בקר ממשק דן עם גבינת מרסלן ממחלבת ברקנית, ריבת בצל ותפוח אדמה שבור (90 שקלים) וקרעי פסטה ביתית עם חמאת מרווה מהגינה, אגוזי מלך מעושנים ואבן יוגורט (65 שקלים). התפריט משתנה  ומתבסס על תוצרת של קהילת המגדלים של המסעדה ויצרנים מהאזור. לצד האוכל מציעים כאן תפריט יין קיצי ובירות מיוחדות, לצד קינוחים כמו קדאיף במילוי ליים מסקרפונה, מרנג וג'לי טוניק של נעמה שטרנליכט (54 שקלים) ומוס שוקולד, קראמבל, פיסטוק ו'מאר דה גליליי' ממזקקת יוליוס (35 שקלים).

לבבות ברווז רוטנברג  (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
לבבות ברווז רוטנברג | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

המתחם החדש יהיה פתוח משעות אחר הצהריים ועד הלקוח האחרון בימים שני-חמישי, ובסוף השבוע יגישו ארוחות בוקר ובראנץ' החל מ-10:00. בנוסף, החלל הפנימי של המסעדה הומר לסוג של מעדנייה שבה ניתן למצוא מגוון כבושים, גבינות, שמנים, חומצים, משקאות אלכוהוליים בייצור מיוחד, ומוחמצים מעניינים כמו אספרגוס כבוש במי מלח (30 שקלים לצנצנת), שורש סלרי מותסס עם שורש כורכום (20 שקלים לצנצנת), פלפל חריף מותסס עם מלח ושום (15 שקלים), לבנה עיזים בעבודת יד (30 שקלים לצנצנת), דייקון מותסס עם מי מלח ועלי צתרה (15 שקלים לצנצנת), זרעי חרדל מותססים במלח (10 שקלים לצנצנת), זעתר תוצרת בית (5 שקלים למיכל קטן), ריבת תות ותימין (30 שקלים לצנצנת), ריבת תפוח וגרניום לימוני (30 שקלים לצנצנת), חומץ בן יין עם פרחי ליים (15 שקלים לבקבוקון) וחומץ תפוחים ותימין (15 שקלים לבקבוקון).

רוטנברג, חצר גשר הישנה (ליד קיבוץ גשר). טלפון: 053-9443272