שיפודייה חדשה בדלידה, תל אביב
מסעדת דלידה הופכת לשיפודייה בשעות הצהריים בימים שני עד חמישי. אפשר לקחת במקום טייק אווי בתוך פיתות או לשבת במסעדה. בין האופציות למנות: שיפודי קבב, פרגית וכבדים, עראייס כרובית, פיתה מרגז ועוד. שעות הפעילות: 11:00-15:00.

דלידה. זבולון 7, תל אביב. 03-5369627

MOJOSAN, מסעדת אוכל רחוב אסיאתית חדשה בנתניה
קבוצת מוג'ו הנתנייתית פתחה במתחם פיאנו את הסניף הראשון לרשת הבת שלה מוג'וסאן. המקום כשר ובשירות עצמי וכולל תפריט ובו סושי, מנות באן, משקאות באבל טי, דים סאם ועוד. בין האופציות למשל: טונה כמהין – רול של טונה אדומה עם ריבת שיטאקה, עירית ואבוקדו עטוף בטונה וסלסת כמהין; בוריטו לטינו-אסייתי של עוף מוקפץ ברוטב קפאו תאילנדי , פלפלים, כרוב, חסה, בצל, כוסברה, וספייסי מיונז מגולגלים בדף אורז; ופאד קי מאו - אטריות ביצים עם תבשיל אסאדו בקר, פטריות, ברוקולי, בצל וחזה אווז מעושן. המקום פתוח בימות השבוע מאחת עשרה וחצי עד אחת עשרה בלילה, בשישי עד שלוש ובמוצאי שבת עד אחת עשרה בלילה משעה אחרי צאת השבת.

מוג'וסאן. מתחם פיאנו עיר ימים, נתניה. 09-7415555

תפריט ליקוט  במסעדת ארמון סהרה, כפר נין
המסעדה מציעה לרגל עונת הליקוט תפריט מיוחד שיוגש עד סוף חודש מרץ ובו מנות כמו לאפה תרד בטאבון; פאתה חומוס על עולש בר; ריזוטו פריקי וחוביזה; ומדפונה כבש על עכוב.

ארמון סהרה. כביש מס' 65 לעפולה, בדרך לכפר תבור, נין. 046935101

תפריט ליקוט  במסעדת ארמון סהרה (צילום: מיטל פז תקשורת,  יח"צ)
תפריט ליקוט במסעדת ארמון סהרה | צילום: מיטל פז תקשורת, יח"צ



ארוחת בוקר חדשה בסאן יאנג, תל אביב
במלון INK מציעים במסעדת המקום ארוחת בוקר חדשה לא רק לאורחי המלון. התפריט כולל מנות כמו שקשוקה עם ביצים רכות; אגז בנדיקט על בריוש עם סלמון מעושן ואספרגוס; קרפ סוזט עם קרמל תפוזים וחמאה חומה; ואומלט כנאפה עם תרד, פטה וקרם פרש עם דואה. הארוחה כוללת גם סלט, לחמים, מיץ ושתייה חמה במחיר 120 שקלים לאדם.

סאן יאנג. ברנר 4, תל אביב יפו. 03-5030098

ארוחות בוקר בסאן יאנג (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
ארוחות בוקר בסאן יאנג | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

 

עיסא פישמרקט, חנות דגים ומסעדה חדשה ביפו

במתחם נגה נפתחה מסעדה וחנות דגים חדשה בה ניתן לבחור מהוויטרינה של הדגים ולקבל את מה שבחרתם בתנור, מטוגן או צלוי. בין האופציות: שרימפס וקלמרי בחמאה ושום בתוספת צי'פס, חוושי - עראייס דגים, פיש טורטייה עם דג בתיבול הבית ופילה לברק מטוגן.

עיסא פישמרקט.  סלמה 3 פינת בת עמי 9, יפו. 03-7446527

מעדניית מאכלי השבת של שרי אנסקי, תל אביב
בשוק הנמל יציעו מדי יום שישי תפריט מעדניית דגים של שרי אנסקי עם אופציות כמו סלטים מבוססי הרינג כבוש כמו הרינג בשמנת או הרינג בתחמיץ, סלט ספייסי טונה, כבד קצוץ, סלט ביצים, ממרח סלמון פילדלפיה, חמין ועוד. המכירה תתקיים משעות הבוקר של שישי ועד גמר המלאי.

מעדני השבת של שרי אנסקי. שוק הנמל, תל אביב

מעדנייה חדשה לשרי אנסקי בשוק הנמל (צילום: שני בריל,  יח"צ)
מעדנייה חדשה לשרי אנסקי בשוק הנמל | צילום: שני בריל, יח"צ

 

בראנץ׳ נשים בטרקלין, תל אביב
המסעדה מארחת את השפית איילה בן חור מדי יום שישי במהלך חודש מרץ. התפריט יכלול בופה ובו גבינות קשות, סלטים, ומנות כמו קציצות ברוקולי, פודינג צ'יה ועוד. המחיר לסועד לצד יין מבעבע: 150 שקלים. שעות הבראנץ': 10:00-14:00.  

לפרטים

סיור קולינרי בשוק הפשפשים עם הנשים של יפו
לכבוד יום האישה חברת מאסטר שוק מציעה סיור קולינרי בשוק הפשפשים עם ביקור בדוכני אוכל של נשות יפו והרצאה של עליה אבו שחאדה או דוריס חיפאווי.

לפרטים

אירועי דרום אדום ברהט
בימי שישי ושבת יתקיימו מגוון אירועים קולינריים ברהט כחלק מאירועי דרום אדום. בין האירועים הרבים תהיה ארוחת שף וסדנה להכנת מסאחן, סדנאות מתוקים, אירוח בארוחות בדואיות מסורתיות ועוד. לכל האירועים יש להיכנס לפייסבוק ולחפש "תפדלו – החוויה הבדואית ברהט".

לפרטים

תפריט חדש במיג'אנה, מסעדה ערבית איטלקית בערערה
השף עומר אילוואן מציע תפריט חדש במיג'אנה ובו מנות כמו קובה מאקלייה מבצק בורגול ממולא בבשר טחון, מתובל בבהרט ומטוגן על סלט עדשים; שווארמה דגים על טחינה עמבה; פיצה שווארמה עם רוטב טחינה; כיסוני בצק במילוי בשר טחון מבושלים ביוגורט כבשים; ומקלובה עם פילה לברק לצד פריקי עם חמאת עגבניות; וקינוחים כמו מהלביה - קרם שמנת במי ורדים עם סירופ תות שדה; ובצק עלים אפוי עם רוטב שמנת וצימוקים.

מיג'אנה. כיכר מרכזית ערערה .04-9014777

ארוחות חדשות של איתן קיזלר, חיפה
איתן קיזלר עורך ארוחות חדשות בימי חמישי בחיפה בבית אבן ערבי עתיק. הארוחה הראשונה תתקיים ב-8.3 ותתבסס על המטבח ההונגרי. יוצעו בה יין חם מתובל בקינמון עם קליפות הדרים והל; פטה כבד עוף על חסות ורימונים ברוטב דבש ושום; קורבוליווס - מרק של כרוב חמוץ עם חזה אווז; וקדירת גולש עם פפריקה ונוקרלי. 180 שקלים לסועד.

השומר 28 חיפה. 0524430202. כשר

תפריט קינוחים חדש במסעדות קפה גן סיפור
בקפה גן סיפור מציעים קינוחים חדשים כמו עוגת שוקולד חמה במילוי קרמל מלוח עם רוטב אנגלז וגלידת וניל; טארט לימון עם בצק פריך וקרם לימון, רוטב פירות יער וטוויל שוקולד לבן; וטארט תפוחים קלאסי.

לפרטים

אירועי מהחממה לצלחת בערבה התיכונה
בתאריכים 9-12/3 יתקיימו בערבה התיכונה מבחר אירועים סביב חוויות הקטיף והבישול בערבה התיכונה. האירוע המרכזי הוא אירוח של השף עזרא קדם עם ארוחה בלב חממת ירקות. בנוסף תתקיים ארוחת בשרים מעושנים עם שף יריב איתני בצוקים; יהונתן שרביט יערוך סדנת בישול; וגם הבלוגרית קרן אגם תערוך סדנת אפייה עם ירקות.

לכל הפרטים והאירועים - 052-8666114

אירועי יין ואוכל בטייסטינג רום, תל אביב
השף דוד שושן יתארח בטייסטינג רום לארוחות מיוחדות בתאריכים 6-7/3. המנות שיוצעו יכללו קרפצ'יו דג ים עם קונפי תות שדה ובלסמי מיושן; רביולו ממולא עשבי בר וריקוטה ברוטב אגוזים ופקורינו; וקינוח קרם מסקרפונה עם אגסים וקראמבל קקאו.

לפרטים

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה
כמדי שנה נערך פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה בתאריכים 3-26/3. בפסטיבל יתארחו מבחר בשלניות ובשלנים ביתיים שיציעו ארוחות מיוחדות בביתם לצד ארוחות מיוחדות של השף נדב מלין מקייטרינג לואיזה, משתה פורים ביקב קדמא, סיורים קולינריים באזור, סלסלות פיקניק שיוצעו במבחר מקומות ועוד.

לכל הפרטים והאירועים

הפנינג יווני בחינאווי, נוף הגליל
בימים חמישי ועד שבת יתקיים הפנינג יווני בחינאווי נוף הגליל עם השף דוד אלמקייס. במסגרת האירועים יוצעו מבחר מנות בסגנון יווני לצד קוקטיילים ומשקאות, ומוסיקה יוונית. האירועים יתקיימו ביום חמישי משעה ארבע ועד עשר; ביום שישי משעה עשר בבוקר ועד שש בערב ובשבת משתיים עשרה ועד שש אחרי הצהריים.

חינאווי Wine & More. שדרות מעלה יצחק 3, נוף הגליל.

תומר תומס בפיתה , תל אביב
השף והבלוגר תומר תומס פתח את תומר תומס בפיתה בתל אביב. במקום מציעים מנות כמו פיתה קבב, פיתה אסאדו מפורק בבישול ארוך, שווארמה כרובית, פיתה טחול, קציצות ברוקולי וכרובית ועוד. כרגע המקום פעיל משעה עשר בבוקר ועד תשע בערב בימים ראשון ועד חמישי ובקרוב שעות הפעילות יורחבו.

תומר תומס בפיתה. אליפלט 26 , תל אביב

מהחממה לצלחת בערבה התיכונה (צילום: דניאל לילה,  יח"צ)
מהחממה לצלחת בערבה התיכונה | צילום: דניאל לילה, יח"צ