ישראלים הם חובבים גדולים של אוכל יווני, ולמרות שיש בארץ כבר אי אילו מסעדות יווניות וטברנות שנפתחות בכל רחבי הארץ, אוכל רחוב יווני זה משהו שעדיין נדיר יחסית להיתקל בו.

לכן, במסגרת המסע שלנו אחר אוכל הרחוב הכי מעניין בארץ בחרנו להתעכב על פיתוס החדשה, מזללה יוונית שמתמחית, כפי ששמה מרמז, בגירוס. מדובר בגירוס כבש עסיסי בתיבול עדין ונכנס אל תוך לאפה שנעשית במקום. לבסיס הבצק של הלאפה מכניסים גם צזיקי, שתורם לאווריריות הלאפה הדקיקה. בתוך הלאפה לא תמצאו כאן את תוספות בנאליות, אלא נגיעה יוונית של צזיקי, בצל סגול ועגבניות. והטעם? מעודן בהרבה מזה של השווארמה הרגילה המתובלנת ומדגיש את טעמיו של הכבש (ככה שמי שלא עף על כבש, קחו את זה בחשבון).

 

View this post on Instagram

Getting ready for tomorrow..

A post shared by Pitos - פיתוס (@pitos.8) on

View this post on Instagram

Time for lunch  @pitos.8

A post shared by Welcome To- Natalinstagram (@nataliemadenfrost) on

התפריט של פיתוס מצומצם וכולל מלבד הגירוס גם מנות כמו סופלקי פרגית וקבב, ולצדם צ'יפס תפוחי אדמה שנעשה כאן בעבודת יד. ועכשיו מגיע השוס: מלבד המנות הבשריות מוגשת במקום גם מנה טבעונית שהיא לא פחות ממצוינת - לביבות זוקיני וטופו פריכות מבחוץ ועסיסיות מבפנים, שעטופות בתוך לאפה מיוחדת מחיטה מלאה עם תוספת מי סלק שצובעים אותה בסגול (הפעם הגימיק של הצבע דווקא תורם במיוחד ומביא למנה יפהפייה שמגרה מאוד לאכול).

את המקום פתחו זוג חברים בשם דניאל רקר וארז ולרשטיין, שחיפשו להביא את הטעמים היווניים בדוכן אוכל רחוב כמה שיותר נאמן למקור, ובתמחור מתון. תוכלו לסגור כאן פינה בעלות של 37 שקלים למנת גירוס בלאפה עם צ'יפס וכ-33 שקלים למנה הטבעונית לצד צ'יפס. בעינינו, משתלם.

פיתוס, מלכי ישראל 8 תל אביב. לא כשר

View this post on Instagram

חובבי גירוס התפקדו #gyro #gyros #greekfood #instafood #foodie #foodgram #food #telaviv #eater #eeeets

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on