מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

אלכס חזנוב לקח אותנו לאכול במקום החביב עליו בחיפה. והיה מדהים

הנינג'ה החיפאית, אלכס חזנוב, התלווה לחי בלילה בחיפוש אחרי אוכל הרחוב הישראלי שחובה להכיר ולקח אותנו לפייבוריט שלו - סנדוויץ' ברכה. אם אחד כמו חזנוב, שאוכל מה שבא לו רק פעם בשבוע, בוחר להתחרע דווקא שם - תאמינו לו שיש לזה סיבה טובה טעימה ממש

ריטה גולדשטיין
פורסם:
הקישור הועתק

אין זללן או חובב אוכל ישראלי שלא שמע על הסנדוויץ' של ברכה בחיפה; מדובר באחד המוסדות הנהדרים שפועלים בישראל, ובין המקומות שהפכו לאייקון בזכות האוכל שמוגש בו, אבל לא פחות בזכות מי שמגישה אותו - ברכה האגדית.

לכן, תסלחו לנו אם הפעם נדבר לא רק על הסנדוויץ' של ברכה, אותו הכתרנו כבר כאחד מבתי אוכל הרחוב הטובים ביותר שפועלים כאן כיום, אלא על האנשים שפוקדים אותו. ויותר נכון אחד שפוקד אותו בקביעות ולקח אותנו לאכול איתו במקום -הנינג'ה החיפאי אלכס חזנוב.

הגענו לברכה עם חזנוב כחלק מפרויקט אוכל הרחוב שאתם חייבים לטעום של חי בלילה. מכל המקומות בחיפה, חזנוב בחר במקום שמסמל מבחינתו את העיר יותר מכל - הסנדוויץ' של ברכה. כמעט שלא עובר שבוע מבלי שחזנוב מגיע לברכה ואוכל את הכריך שהיא בוחרת להכין לו (אצל ברכה לא בוחרים, פשוט מציינים העדפות: כשר או לא כשר, עם או בלי חריף ותו לא), ואף פעם לא נמאס לו להגיע לכאן.

פרסומת

ביום יום, מספר חזנוב, הוא לא יכול להרשות לעצמו לאכול מה שהוא רוצה. התזונה שלו מבוססת בעיקר על קופסאות שאמא שלו מכינה בבית ונמדדות בדיוק לפי מה שהוא צריך מבחינת חלבונים, שומנים ומכסת קלוריות. בלי משחקים. יום אחד בלבד בשבוע אוכל חזנוב (שהוא חובב אוכל לא קטן) מה שהוא בוחר, ולכן הוא מעדיף שביום הזה, האוכל שהוא בוחר לאכול יהיה טעים במיוחד.

אז מה אפשר עוד להגיד על הסנדוויץ' של ברכה בחיפה? המקום הקטן והיפהפה הזה מצליח להוציא גם היום את אחד הכריכים המושחתים והטובים ביותר שיש. לחם חם שנצלה על אותו גריל בו צולים בשרים וגבינות ומקבל טעם מעושן מדהים, עליו מניחה ברכה ירקות טריים כמו חסה ועגבנייה, חמוצים, נקניקים וגבינות לפי בחירתה וכמובן מיונז וחריף שהם ממכרים כל כך עד כדי כך שניתן לשתות אותם. ארבעים שקלים יעלה לכם כאן כריך עצום בגודלו, ועם מילת גידוף קטנה מברכה, שמגיעה בחינם, אפשר להגיד שהחוויה מושלמת.

הסנדוויץ' של ברכה. שבתאי לוי 12, חיפה. 04-8524394