ממתקי אלמהדי מנצרת מגיעים ליפו
בית הממתקים אלמהדי מנצרת פותח סניף חדש ביפו שיימכרו מבחר בקלאוות ומנות כנאפה לצד גלידת שמנת טורקית מחלב עיזים. בין האופציות לסוגי הכנאפה השונים שמוגשים פה: כנאפה במילוי גבינת כבשים ברינזה; כנאפה נבולסייה; כנאפה איסטנבול עם אגוזים, פיסטוק קשיו, שקדים ואגוזי מלך; וכנאפה טבעוני במילוי טופו ופיסטוק.

אלמהדי. רבי נחמן 4, יפו. 054-5385210

סופי שבוע קולינריים בנצרת
מלון רמדה אוליבייה נצרת מציע סופי שבוע בדגש על קולינריה מקומית עם סדנאות בישול, סיורים קולינריים בעיר, ארוחות גליליות מיוחדות ועוד. המחירים ללילה נעים בין 1100 ועד 1530 שקלים, כתלות ביום הנבחר.

לוקנדה - פטאייר (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
לוקנדה - פטאייר | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

ארוחה מיוחדת של יגאל מולנר, יפו
השף עורך ב-15.7 ארוחה מיוחדת תחת קונספט פולירית'ם - שילוב שני מקצבים. בארוחה הוא מחבר בין היצירה שלו למוסיקת ג'אז והוא מבשל בה עם מאיה בלום. בארוחה יוגשו 8 מנות כמו דג ים צרוב בדואה עם קרקר כוסמת ירוקה, קציפת חציל מעושן ועשבי ליקוט; פולנטה עם תבלינים חמים, שוק אווז וקרם כרישה; וקלמרי סגול עם פריקי, לימון כבוש ושום שחור על סלסת עגבניות מעושנת.

פולירית'ם. רזיאל 7, יפו

טעמים חדשים בגלידה אנדריי
רשת הגלידריות מציעה גלידות חדשות וקינוחים של עוגת גלידה בהזמנה אישית של הטעמים והתוספות. בין הטעמים החדשים: גלידת שמנת עם בייגלה מלוח, גלידה בטעם מלבי וגלידה עם דובדבני אמרנה.

גלידה אנדרי. יפת 138, יפו. דרך בן גוריון 2, רמת גן. הרצל 87, רמלה. דוד סחרוב 8, ראשון לציון.

מנות חדשות בלילות ביירות, כפר סבא
המסעדה מציעה מבחר מנות חדשות בתפריט כמו שווארמה כבש עגל; אסאדו בלחמנייה מתוקה עם מיונז מתובל, סלט משוויה, עגבניה, חסה, מלפפון חמוץ וצ'יפס; חומוס בשר טלה טחון עם טחינה, סחוג ופטרוזליה; והמעורב של ביירות - טחול, פרגית, חזה עוף ובצל עם עגבנייה, בצל ופלפל חריף חרוכים על הגריל וטחינה עמבה.

לילות ביירות. התעד 24, כפר סבא. 09-835-6655

לילות ביירות - מנות חדשות  (צילום: נימרוד כהן,  יח"צ)
לילות ביירות - מנות חדשות | צילום: נימרוד כהן, יח"צ

תפריט קיץ בפופינה, תל אביב
שף אוראל קמחי מציע בפופינה תפריט קיץ חדש עם מנות כמו טרטר בקר עם פטריות צלויות, אספרגוס ודמי גלאס שמנת כמהין; טרטר טונה וקוויאר שחור מקומי עם אספרגוס, דייקון כבוש, בלסמי לבן ועירית; ופילה מוסר צלוי ואניילוטי ירוקים עם עגבניות שרי מסוכרות, אפונה, ציר פירות ים ורוטב בר בלאן. ב-6.7 יתקיים במסעדה ערב יין עם יקב מרגלית ותוגש ארוחת טעימות מיוחדת.

פופינה. אחד העם 3, נווה צדק, תל-אביב.  03-5757477

פופינה - תפריט קיץ (צילום: חיים יוסף,  יח"צ)
פופינה - תפריט קיץ | צילום: חיים יוסף, יח"צ

קולקציית בננה פודינג בשואו רום, תל אביב
המסעדה מציעה לכבוד יום העצמאות האמריקאי ספיישל של בננה פודינג ובו שכבות של בננות, קרם וניל, ופל בלגי ותוספות שונות כמו לוטוס, אוריאו, רד וולווט ועוד. מחיר: 18 שקלים למנה.

שואורום בייקהאוס. מלכי ישראל, 11 תל אביב. פנקס 3 תל אביב. 054-7355325. בית לחם 3 תל אביב. 03-7721188

שואורום - קולקציית בננה פודינג (צילום: טל עוז,  יח"צ)
שואורום - קולקציית בננה פודינג | צילום: טל עוז, יח"צ

דיאלנה בשוק מחנה יהודה, ירושלים
השף רונן דברת בלוך פתח מסעדה חדשה בשוק מחנה יהודה בירושלים. המקום נקרא דיאלנה ומציעים כאן תבשילים מרוקאיים בלחם פרנה. בין המנות למשל: בשר לוקוס על הסכין עם כוסברה, אריסה, ושום קצוץ (45 שקלים), לחי עגל ברוטב ציר בקר עם גרגירי חומוס וארטישוק (49 שקלים), שקדי עגל ולבבות בקר על האש (69 שקלים) ואסאדו על העצם במעשנה עם חריף (49 שקלים).

דיאלנה. אגריפס 127 ירושלים. 050-9001074

דיאלנה בשוק מחנה יהודה, ירושלים (צילום: נעם פריסמן,  יח"צ)
דיאלנה בשוק מחנה יהודה, ירושלים | צילום: נעם פריסמן, יח"צ

חצר יין ואוכל חדשה לקפה אירופה, תל אביב
מסעדת קפה אירופה השיקה את EUROPA WINE BACKYARD לכבוד הקיץ עם תפריט יין מגוון ומבחר מנות, בדגש על דגים נאים. בין המנות בתפריט: סשימי טונה אדומה עם סלסה של אננס טרי, בצל סגול, צ׳ילי אדום ונענע (69 שקלים); ברוסקטה עם דג כבוש על לחם שיפון אגוזים, איולי פלפלים, צ'ילי ירוק ועגבניות (69 שקלים); פאני פורי עם ספייסי טונה אדומה, כוסברה, ואיולי פיקנטי (72 שקלים); וסלט תמנונים מהגריל עם עגבניות צלויות ויוגורט צאן וזוקיני (82 שקלים).

חצר בר היין בקפה אירופה. רוטשילד 9, תל אביב. 03-5259987

קפה אירופה - חצר אחורית (צילום: אריאל עפרון,  יח"צ)
קפה אירופה - חצר אחורית | צילום: אריאל עפרון, יח"צ

תפריט אמריקה ברטרו פנקייק בר
הרשת מציעה לכבוד ה-4.7 תפריט פנקייקים בהשראת אלביס פרסלי. בתפריט: הסנדוויץ' של אלביס - שני פנקייקים עם חמאת בוטנים, בננות מקורמלות, בייקון צלוי, גלידת בננות ודבש (30 שקלים). כמו כן יציעו במסעדות הרשת מסלולי פנקייקים בהרכבה עצמית עם מגוון רחב של תוספות.

רטרו פנקייק בר. התע"ש 24 (אזור התעשייה), כפר סבא; אליעזר מזל 11, ראשון לציון 

שיתוף פעולה בין פיצה פיל ודניאל עמית , תל אביב
עד תאריך 15.7 תוצע בפיצה פיל פיצה עם פסטת צדפות ברוטב עגבניות, שמנת ופרמזן של בלוגרית האוכל דניאל עמית. הפיצות מגיעות בשני גדלים: פיצה אישית בקוטר 33 סנטימטרים (48 שקלים) ופיצה משפחתית בקוטר 60 סנטימטרים (129 שקלים).

פיצה פיל. משה סנה 54, תל אביב. 03-6537414

מסעדת צ'לו נפתחת מחדש, ירושלים
מסעדת צ'לו הירושלמית נפתחת מחדש השבוע אחרי הקורונה במתכונת מחודשת שבמסגרתה המקום יהיה פתוח בימים רביעי וחמישי בלבד לעשרה אנשים, להם תוגש ארוחה קבועה שתשתנה בכל שלושה שבועות. בין המנות כאן: קרפצ'יו פילה בקר עם פטריות כמהין ושמפיניון, קנלוני גבינה, רביולי ממולא דגים ברוטב עגבניות שרי ושרימפס, טורנדו ברוטב מרסלה וקוניאק ופילה ברמונדי בשמנת זעפרן ושרימפס.

צ'לו. בן סירא 18, ירושלים. 02-6251132

ספיישלים של ה-4.7 באגאדיר
רשת ההמבורגרים מציעה מנות ספיישל שיוגשו ב-4.7 בסגנון אמריקאי וביניהן: המבורגר ביג קהונה מהסרט ספרות זולה - שלוש קציצות של 110 גרם עם פרוסות אננס, טבעות בצל מטוגנות ורוטב סרירצ'ה (64 שקלים), בורגר פלפלים לוהטים מהסרט טיפשים בלי הפסקה - המבורגר דאבל עם קורנדביף, בצל ופלפלים על הפלאנצ'ה ברוטב גבינה כחולה (55 שקלים) ולוס פולוס הרמונס מהסדרה שובר שורות - חזה עוף בציפוי פריך עם רוטב טרטר וצ'דר בלחמנייה מתוקה (45 שקלים).

חומוס חדש בגן העיר, תל אביב
מסעדת חומוס חדשה בשם החומוס של זיזי נפתחה בגן העיר בתל אביב. בתפריט: חומוס בצלחת עם תוספות כמו פול, טחינה או חומוס מסבחה (30-33 שקלים), לאבנה הבית (30 שקלים) או חומוס בפיתה (15 שקלים). המקום פתוח בימות השבוע בשעות 11:00-17:00, ובימי שישי בשעות 10:00-14:00.

החומוס של זיזי. אבן גבירול 71, גן העיר תל אביב. 03-5073616

מפגשי מוסיקה ואוכל בבית הנסן, ירושלים
סדרת מופעים תחת כיפת השמיים יתקיימו בבית הנסן, כשכל מפגש ילווה קולינרית על ידי תפריט אחר של שף ירושלמי. בין המופעים והאירועים: ארוחה של עומר עידו ממסעדת פרגמון והופעה של תומר יוסף ודניאל סאן קריאף; הופעה של נטע אלקיים ועמית חי כהן וארוחה של אייל אסולין על בסיס חומרי גלם משער שכם; והופעה של אבבה דסה עם ארוחת פיתות של דיני קסורלה, השפית והבעלים של מזללת דוויני.

תפריט שקיעה באנימאר, תל אביב
המסעדה מציעה בימות השבוע בשעות 17:00-19:00 תפריט שקיעה עם הנחה של 25% על כל המנות בתפריט.

אנימאר. הירקון 87 תל אביב

אנימאר - הנחת שקיעה (צילום: אוהד קאב,  יח"צ)
אנימאר - הנחת שקיעה | צילום: אוהד קאב, יח"צ

מסעדת לולה מרטין נפתחה לפעילות, הרצליה
מסעדת הדגים וחנות הדגים לולה מרטין בהרצליה נפתחה לפעילות עם מבחר מנות כמו קוקי סאן זאק ברוטב חמאה, יוזו, עמבה, ג'ינג'ר, צ'ילי, עירית ושמן צ'ילי (59 שקלים); קרפצ'יו דג לבן עם שמן זית, יוזו, צי'לי, זרעי עגבנייה ומלח ים אטלנטי (46 שקלים); סביצ'ה דג ים עם בצל, פטרוזיליה, לימון, ג'ינג'ר וצי'לי (48 שקלים); וגראבלקס קרם פרש - סלמון בכבישה עדינה, קרם פרש, שמיר, ווינגרט חרדל (42 שקלים). בסמוך למקום נפתחה מסעדת סטריט פוד נקסט דור שבה יימכרו מבחר מנות בטייק אווי.

לולה מרטין. אבא אבן 10, הרצליה פיתוח. 09-7614242

לולה מרטין (צילום: גיל אבירם,  יח"צ)
לולה מרטין | צילום: גיל אבירם, יח"צ

תפריט בראנץ' בקאב קם, תל אביב
המסעדה התאילנדית מציעה תפריט בראנץ' שיוגש במקום בסופי השבוע, מהשעה שתיים עשרה בצהריים ועד ארבע, עם 25% הנחה על תפריט היין והקוקטיילים במקום. הבראנץ' זוגי וכולל 4 מנות קטנות, מנת ביניים ועיקרית לבחירה ו-2 משקאות טבעיים. המחיר לסועד: 100 שקלים.

קאב קם. לינקולן 11, תל אביב. 03-6889960

קלאבורגר חדש של מסעדת הגראז'
רשת ההמבורגרים מציעה ארוחה חדשה שמתאימה ל-4 סועדים ובה קלאבורגר – 3 שכבות של קציצות בקר בלחם בריוש צרוב בחמאה, בצל מטוגן, בייקון טלה, ועלי רוקט; סמאש פוטטוס מתובלים; עוגת ביסקוויטים בשלושה ציפויים של שוקולד, מייפל וטופי ו- 4 יחידות שתייה קלה או שליש בירה מהחבית. מחיר הארוחה: 246 שקלים.

גראז'. הרצל 151, צומת גן הורדים , ראשון לציון. ראול ולנברג 24 רמת החייל, תל אביב. 03-6499600

תפריט חדש ברשת המעדניות קולינאריק
רשת המעדניות מציעה תפריט חדש להזמנות הביתה או למשרד ובו מבחר מנות כמו עוף בקארי, לזניה עם ראגו בשר, בלינצ'ס עם גבינה, פרחי כרובית אפויים עם בשמל וגבינת פרמזן, קציצות טבעוניות ובשריות, שרימפס מוקפצים ברוטב שמנת, יין לבן, שום ושמיר, כריכים ועוד.