דניאלה ביסטרו בשכונה עוגת גבינה (צילום: ריטה גולדשטיין,  יחסי ציבור )
הקונדיטור של קארם מכין כאן את הקינוחים. והנה עוגת הגבינה הנהדרת | צילום: ריטה גולדשטיין, יחסי ציבור

לפני שפטיסרי קארם נפתח באזור נחלת יצחק, היה נראה שעסק האוכל היחידי שיכול לשרוד בשכונה הוא מסעדת הסלון הוותיקה והאיקונית של אייל שני, וגם זה רק בגלל השם הנוצץ של השף. אבל קארם הצליחה להוכיח שדווקא יש מקום לעוד בתי קפה ומסעדות באזור, ועד שנסגרה לפני כמה חודשים היוותה מוקד משיכה של ממש.

גם הפייסבוק שלנו הוא מוקד משיכה. בואו לראות

עכשיו לקחו את הנכס הזוג דניאל ברנמן פליישמן ושלומי פליישמן והקימו שם את דניאלה ביסטרו, שהחזיר לנו קצת את השמחה ללב אחרי הסגירה המבאסת והפתאומית של קארם. על ניהול המקום הם הפקידו את ירדן ברנמן (אחיה של דניאל). השניים עיצבו את החלל מחדש באווירה נקייה וקלאסית, עם בר רחב ושפע שולחנות.

לזוג האחים ברנמן אמנם יש ניסיון במסעדנות (ירדן היה מנהל בג'ירף שנים ארוכות, ודניאל הפעילה בית קפה קטן בשדרות רוטשילד), אך זאת הפעם הראשונה שהם מפעילים מסעדה של ממש, בבעלותם המלאה. החזון של האחים לביסטרו החדש בשכונת נחלת יצחק הוא מקום טעים ופשוט שיש בו קצת מהכל (ארוחות בוקר, צהריים וערב), אבל הכי מוקפד שאפשר.

עוד באוכל טוב:

דניאלה ביסטרו בשכונה קרואסון (צילום: דניאל ברנמן,  יחסי ציבור )
ארוחות בוקר, צהריים וערב | צילום: דניאל ברנמן, יחסי ציבור

בתפריט הבוקר של דניאלה תוכלו למצוא כריך גאודה, חמאה, בצל ירוק, מלפפון חמוץ ועגבנייה (19 שקלים), ארוחת בוקר של ביצה בקן - ביצת עין בלחם בצל ירוק ופרמזן עם סלט ירוק וזיתים (52 שקלים), פרנץ' טוסט עם סילאן, שמנת חמוצה וריבה (45 שקלים) ובוקר מזטים עם מטבוחה, כרובית, זוקיני, חצילים, טחינה, זיתים ולחם (52 שקלים). בנוסף, מגיע לדניאלה פעם בשבוע קונדיטור שעבד קודם לכן בקארם, המכין מגוון קינוחים כמו עוגת גבינה מצוינת וקראק פאי וכן מוכרים כאן מדי סוף שבוע גם עוגות שמרים, מגוון מאפים, לחמים וחלות מבית מאפיית לחם ושות' התל אביבית.

בצהריים מוצעות בדניאלה ארוחות עסקיות במסגרתן כל המנות בתפריט זוכות ל-10 אחוזי הנחה. כמו כן, בהזמנת מנה עיקרית מקבלים מרק, סלט או קרוקטים כמנה ראשונה. בין העיקריות: עוף בתנור עם ירקות שורש (62 שקלים), מק אנד צ'יז (47 שקלים), ניוקי ברוטב חמאה, לימון, פטריות וברוקולי (57 שקלים) וביף בורגיניון על פירה (62 שקלים). מלבד זאת יש כאן גם מנות כמו מרק וישסואז (31 שקלים), סלט קיסר עם חזה עוף, קרוטונים ורוטב קיסר ופרמזן (56 שקלים) וצלחת דגים עם גרבלקס, הרינג ,פלמידה, ואיקרה עם לחמים, שמנת חמוצה ובצל כבוש (45 שקלים), שניתן להזמין גם כארוחת בוקר.

בשבועיים הראשונים המקום יפעל במתכונת הרצה לכן המסעדה תהיה פתוחה בימים ראשון-שישי רק בשעות 17:00-08:30. בהמשך המקום ייפתח גם בשעות הערב, ויגיש בראנצ'ים בשבתות.

דניאלה ביסטרו בשכונה. מעבר יבוק 5, תל אביב. 03-7575477. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל