בתוך המשבר העצום שחווה ענף המסעדנות בשנה האחרונה, מדי פעם אנחנו יכולים להבחין בנקודות אור בודדות - בעיקר בתחום המשלוחים, שמציעים מנות ושיתופי פעולה עם שפים מוכרים שלפני הקורונה לא יכולנו לדמיין. עכשיו אנחנו מספרים לכם על מיזם נוסף שכזה, ופעם של לא פחות מישראל אהרוני, שאומנם מפעיל בשנה החולפת קצבייה ומעדנייה בתל אביב אבל לא מגיש את האוכל שלו לקהל הרחב מאז ההרפתקה בהירו ראמן, שהגיעה לסיומה. עכשיו חבר אהרוני לפרויקט קיוב קיטצ'נס, ומיום שלישי הקרוב, 29 בחודש, הוא יציע תפריט בוכרי מסקרן במתכונת של משלוחים, כמובן.

ישראל אהרוני קיוב קיטשן אוכל בוכרי  (צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור)
הבו לנו דושפרה | צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור



למי שאיכשהו פספס, אהרוני הוא מנושאי הדגל של המטבח הבוכרי בישראל, והוא מציע בקיוב קיטצ'נס תפריט שמלהטט בין האוכל המסורתי שהוא מכיר מילדות לנגיעות מודרניות ומקוריות. בסופי השבוע יהיה אפשר להזמין מארזים בוכריים לפתיחת שולחן כמיטב המסורת של העדה.

בין המנות שמציע אהרוני: סלט סלק אפוי בוויניגרט רימונים עם מייפל, שמן זית, גרגירי שומר וג'ינג'ר; מרק דושפרה חמוץ מתקתק עם ציר בקר, כיסונים ממולאים בשר, חומוס, בצל, דובדבנים יבשים וכוסברה; מאפה סמסה מבצק פריך דק ממולא בכבש, בצל, גרגירי כמון, מלח ופלפל (יש גם וריאציה צמחונית עם דלעת וצימוקים); אושפלאו - תבשיל אורז עם בשר לחי ושומן כבש, בצל, גזר, צימוקים, משמשים מיובשים, חבושים, גרגירי כמון וגרגירי רימון (גם כאן יש אופציה צמחונית, עם חומוס וחבושים); בחש - תבשיל אורז עם בשר כבש ושפע כוסברה ושמיר; וקציצות בקר עם גזרים וסלק ברוטב רכז רימונים, גרגירי כמון וכוסברה טחונים ופלפל ירוק חריף.

 

ישראל אהרוני קיוב קיטשן חצילים ורימונים  (צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור)
כבר זמן מה שלא אכלנו מידיו של אהרוני. כעת זה קורה | צילום: יונתן בן חיים, יחסי ציבור

המיזמים הקודמים של הקיוב קיטצ'נס היו עם השפים יוסי שטרית, ארז קומרובסקי ומאיר אדוני, ובתקופה האחרונה הם מתרחבים גם מחוץ לתל אביב עם משלוחים של קומרובסקי גם לאזור הרצליה, רשפון, שפיים, געש ורמת השרון, וגם משלוחים של אדוני לאותם אזורים, שמתחילים עכשיו.

בין המנות בתפריט של אדוני: חרירה זכרונות ילדות עם חומוס, עדשים, פריקה וירקות שורש בציר מבושם בכורכום, עגבניות, כמון, צ'ילי ולימונים כבושים; קרפצ'ו חציל נור עם חציל מעושן, טחינה אתיופית, סילאן, פיסטוק, ורדים מיובשים, תימין ושמן זית לצד בייגל ירושלמי; הסיר של סבתא מסעודה ובו לבבות ארטישוק במילוי בשר עגל, קינמון ומשייה, מבושלות בציר בקר עם מנגולד, זיתים ולימונים כבושים, עם בורגול, היביסקוס וצנוברים. 

ההזמנות דרך וולט.