לאחר פרויקטים רבים, מסעדות ושלל תוכניות טלוויזיה, בחודשים האחרונים השף יונתן רושפלד נעלם מהרדאר התקשורתי. מאז שהצטרף למסעדת הקפיטריה בתל אביב הקפיד השף על מקסימום עיסוק באוכל ומינימום יחסי ציבור, ובמקביל המשיך לעבוד על פרויקטי ייעוץ קולינרי שונים במסעדות במלונות יוקרה מסביב לעולם. כעת חובר רושפלד למיזם נוסף בארץ - ולוקח את המושכות במסעדת גרינברג של המסעדן צביקי עשת.

>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים ללביבות

קבוצת המסעדות שאליה הצטרף רושפלד מונה, מלבד גרינברג, גם את גרקו, ג'לטריה ו-PIZZA באזורי חן בתל אביב, וצעד הראשון שלו בחברה הוא הרכבת תפריט ביסטרו חדש לגרינברג.

ביסטרו גרינברג יונתן רושפלד תל אביב אנדיב  (צילום: אורי עשת,  יח"צ)
אנדיב של רושפלד בביסטרו גרינברג | צילום: אורי עשת, יח"צ

אף פעם לא פשוט להיכנס למקום שכבר התבסס, בטח ובטח שלא למסעדה שפועלת כבר שבע שנים - אבל רושפלד, כזכור, אינו אחד שחושש מאתגרים. כעת בכוונתו להפוך את גרינברג למקום שמדבר בשפה שלו ומגיש אוכל שהוא נהנה לבשל ולאכול, עם השפעות מאיטליה ודרום צרפת (אף שבמקביל יישמרו כאן גם מנות שהתקבעו כמנות דגל של המסעדה). לחוששים מהפיכת המקום למסעדת עילית, אין צורך לדאוג - עדיין יהיה מדובר במקום שניתן להגיע אליו גם לארוחה יום יומית.

בין המנות החדשות של רושפלד: סלט פורל שמעושן במקום בענפי מרווה עם קישואים ושומר צלויים בשמנת חמוצה (74 שקלים); סלט גרינברג 2020 ובו ירקות במי טחינה אתיופית, זעתר, פטה כבשים וקרוטוני שאור (58 שקלים); קנלוני עגל ומנגולד בציר ירקות שורש (64 שקלים); רביולי יהודי עם תפוחי אדמה, גבינת ריקוטה ומרווה (86 שקלים); בויאבז רושפלד - מרק דגים ופירות ים (76 שקלים); ודג לבן מאודה באקווה פאצ'ה - "מים משוגעים" עם עגבניות, ענפי שומר, צלפים וזיתים ירוקים (118 שקלים); עוף צלוי בתבלינים (94 שקלים); וביף וולינגטון - 300 גרם פילה עטוף בצק עלים, עם פטריות וציר חם של בקר ויין אדום (280 שקלים לזוג).

ביסטרו גרינברג יונתן רושפלד תל אביב  (צילום: אורי עשת,  יח"צ)
הקינוחים נלקחים ברצינות | צילום: אורי עשת, יח"צ
ביסטרו גרינברג יונתן רושפלד צביקי עשת תל אביב   (צילום: אורי עשת,  יח"צ)
שלב ראשון של שיתוף פעולה. יונתן רושפלד צביקי עשת תל אביב | צילום: אורי עשת, יח"צ

מאז החל רושפלד את פעילותו בקפיטריה יצא שמם של המתוקים שהוא מכין במקום מדי בוקר למרחקים. כעת הוא מדגיש גם בגרינברג את קטגוריית הקינוחים, שזכתה לשם "המתוקים של רושפלד" וכוללת בין השאר טארט שיבולת שועל עם שזיפים בארמניאק וגלידת הל; עוגת גבינה ופיסטוק; ובאבא צ'אי - סברינה בניחוח הודי.

שיתוף הפעולה בין עשת לרושפלד נרקם במהלך החודשים האחרונים על רקע שלל ארוחות משותפות של השניים, שהפכו ליחסי חברות ובהמשך לשותפות. בהמשך הם מתכננים להמשיך ולהרחיב את עסקיהם המשותפים. אנחנו, כמובן, נהיה כאן כדי לעדכן.

גרינברג ביסטרו. אורי צבי גרינברג 25, תל אביב. 072-3929859. לא כשר