מבחינה קולינרית (והאמת, לא רק), זהו ללא ספק תור הזהב של הגליל. רק לפני שבוע סיפרנו לכם על מסעדנייה כשרה חדשה בשם ריסטרט ולפני כן על בר יין בשם רנטו, ועכשיו מגיע תורה של מסעדת שף חדשה של צמד שפים יוצאי מסעדת שילה התל אביבית, טרטוריה מקומית שמה, שמגישה תפריט גלילי אישי.

View this post on Instagram

A post shared by טרטוריה מקומית - Local Trattoria (@trattoria_mekomit)

המטבח הגלילי תפס לא מעט כותרות בשנים אחרונות, אבל הראשון שגילה לנו אותו היה ללא ספק ארז קומרובסקי, ששם את היישוב מתת על המפה והתחיל את הטרנד העונתי-מקומי באזור המרוחק מהמרכז. בדומה לקומרובסקי גם אורי צור היגר מתל אביב למתת כדי למצוא את עצמו מחדש. זה קרה לפני שנתיים, בשיא תקופת הקורונה, ועכשיו פתח יחד עם חברו השף עמית אמיר מסעדת שף ביישוב שומרה שבגליל העליון.

אוכל זל אורי צור (צילום: לין לוי)
צילום: לין לוי

צור ואמיר הכירו כשבישלו יחד במסעדת שילה לפני 8 שנים. בשנתיים אחרונות צור אירח בביתו ארוחות פרטיות ואת הזמן הפנוי הקדיש לחקר חומר הגלם המקומי, התסיס, כבש, ליקט ויצר שפה גלילית מקומית ייחודית משלו. כשעמית הצטרף להרפתקה הצפונית הם החלו לערוך פופ אפים בשם "טרטוריה מקומית", בכל פעם במקום קסום אחר. עכשיו הם יוצאים לדרך חדשה עם מסעדה באותו שם.

View this post on Instagram

A post shared by טרטוריה מקומית - Local Trattoria (@trattoria_mekomit)

טרטוריה מקומית שוכנת במתחם אבן יפהפה עטוף בחורש טבעי, עם חלונות ענקיים הפונים לחצר ובה טרסות אבן עם עצים תמירים ותאורה נעימה. יש אזור ישיבה גדול בתוך המבנה, עם מקומות ישיבה גבוהים ושולחנות אינטימיים, ויש מגוון שולחנות תחת כיפת השמים. שם תרגישו כאילו אתם יושבים בתוך יער.

תפריט ההרצה של המסעדה כולל את ההיילייטים מהמנות שצור הגיש בארוחות פרטיות בביתו, ועוד קצת. הוא נפתח עם לחם מחמצת שמוגש עם פטה, שעועית לימה וכבושים (32 שקלים), וממשיך עם סלט עלי חורף עם גבינה כחולה, אפרסמון, אגוז מלך בוסר ותערובת ג'עלה (54 שקלים) ודג נא עם חומעה, תפוחי אדמה וחרדל מותסס (62 שקלים). יש גם מנות כמו שומר צלוי עם לאב גאי מקומי וענבי בוסר (48 שקלים), גבינת פטה מטוגנת ועטופה בפיתה דרוזית עם מלא דבש ממתת מלמעלה (22 שקלים) וקוט דה כרוב - סטייק כרוב חרוך בבישול ארוך שמוגש עם צ'יפס ורוטב שמנת פלפלים (72 שקלים). יש גם מנת פסטה מיוחדת שנקראת בשם הצנוע אלי אוליו, אבל מציעה חגיגה שלמה של שילובים עם בצל מטוגן, קרעי זיתים שחורים, צלפים, פרמזן, פירורי לחם וצימוקים.

בגזרת הדגים התפריט מציע קבב דג ים עם תבשיל עלי בר, פקיילה, ארטישוק, פיסטוק וכורכום ופילה דג עם ארטישוק ירושלמי וחמאה חומה. מבחר הקינוחים כולל שלוש אפשרויות: עוגת תמרים עם גלידת שמן זית, מילפיי הדרים וביטר אפרסק ומוס חלבה טבעוני עם ריבת תות (48 שקלים).

טרטוריה מקומית. שומרה, טלפון 054-4450849. בתקופת ההרצה פתוח בימים חמישי-שבת בלבד. לא כשר