רובנו מבלים במטבח שעות ארוכות בימים ואפילו השבועות האחרונים, אז למחפשי ההשראה והטיפים,למה לא לקחת אותם מהטובים ביותר: השף אייל שני יצטרף מדי יום לחדשות הבוקר ויסביר על פריט אחר מהמקרר או המזווה הביתי הישראלי, וכמובן שגם יחלק טיפים לגבי למה להכין עם אותו מוצר ואיך לבחור אותו.

את הפינה הראשונה הקדיש שני לאחד הירקות הוורסטיליים ביותר: החציל. שני הסביר שמדובר בירק שבשום פנים ואופן לא כדאי לאחסן במקרר, את החציל בוחרים כשהוא מבריק ואלסטי (מחדירים אצבע לעור והיא קופצת החוצה במהירות כי החציל מתוח). הדרך הטובה ביותר להכין אותו היא לגרום לו לאבד את הנוזלים שבו במהירות - דרך אש גלויה. זה אומנם מלכלך, אבל שווה את זה. לא סתם חציל על הגז הוא כל כך טעים.

חציל (צילום: KristopherK, Shutterstock)
מבריק? מצוין. עכשיו תבדקו שהוא מתוח | צילום: KristopherK, Shutterstock

שני מסביר איך להכין את החציל המושלם על הגז , איך לפרק אותו נכון, וגם שהסוד שלו לבאבא גנוש טוב הוא כמויות גדולות של טחינה ופירוק בשר החציל לשורות באמצעות סוג של שפכטל, ללא מגע סכין, ומבלי לערבב את הסלט עם מזלג. בקיצור, צפו.

סלט חצילים (צילום: Liljam, thinkstock)
סלט חצילים | צילום: Liljam, thinkstock