כשמוטי טיטמן פתח את "ג'ונז" הופתענו לגלות שאפשר לשכפל את הקסם של מסעדת שף גם בבר שמגיש אלכוהול ופיצות, כשיובל בן נריה חבר ל"לה טיגרה" לפופ אפ מיוחד התרשמנו מהשילוב המעניין בין הפיצרייה הנפוליטנית שנחשבת להכי טובה בתל אביב לבין תפריט שף. עכשיו תורה של ירושלים, שם אנשי מסעדת צ'אקרה הוותיקה והמוערכת מביאים את הבשורה לקהל הפודיז שלא אוכלים כשר: שילוב בין דיוק והקפדה שמאפיינים מסעדות שף יקרות לבין קלילות ונגישות של בר שמגיש אלכוהול לצד פיצות מעולות.

אז מה קורה ב-pizza by chakra? זו אינה פיצרייה וגם לא בר, אבל עם כל הקלאס והפאסון של מסעדה טובה. באים לכאן בשביל דרינקים, מנות פתיחה מפתיעות ופיצה מעולה. "אחרי 24 שנים שבהם פועלת המסעדה החלטנו לפתוח מקום נוסף, קליל יותר, פשוט יותר עם אווירה יומיומית יותר", מסביר ערן פרץ אחד מבעלי צ'אקרה. "הבנו שצ'אקרה היא אומנם מוסד, אבל בתקופה כמו היום היא לא נגישה לכולם".

כל פיצה מקבלת את תשומת הלב הראויה (צילום: שלי אלכסנדר, mako אוכל)
כל פיצה מקבלת את תשומת הלב הראויה | צילום: שלי אלכסנדר, mako אוכל
פלפלוני פדרון (צילום: שלי אלכסנדר, mako אוכל)
פלפלוני פדרון | צילום: שלי אלכסנדר, mako אוכל

אז אחרי שנים של תכנון ועבודה על מתכון הבצק של הפיצה נפתח הבר, 200 מטרים מהמסעדה. הפיצה עצמה נראית כמו פיצה נפוליטנית, אבל היא יותר קריספית. הבצק המעולה עובר התפחה ארוכה של 48 שעות. הפיצות כולן מגיעות בגודל אחיד, קוטר של 32 ס"מ, שמתאים לחלוקה זוגית ואפילו קצת יותר. המבחר כולל את הקלאסיקות: מרינרה, מרגריטה ופפרוני וגם פיצות מיוחדות יותר כמו סרדינרה עם רוטב קרם ארטישוק, סרדינים, ביצה רכה והרבה כוסברה; פוטנסקה עם פלפלים קלויים, צלפים ואנשובי קצוצים; פרסקה עם עגבניות טריות קלופות קצוצות, בזיליקום ומוצרלה טרייה; מלנזנה עם חצילים קלויים; פיצה עם זוקיני, גבינת פטה, קונפי שרי ונענע; פיצה ורדה עם עלי לפת מותססים, בצל, שום מוצרלה, יוגורט ונענע, כשמדי יום מתווספת גם פיצות ספיישל. טווח המחירים של פיצות נע בין 55-88 שקלים. לצד הפיצות מגישים כאן מטבל אריסה חריף ויש גם מטבל הבנרו לאמיצים במיוחד.

ארנצ'יני (צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור)
ארנצ'יני | צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור
ארטישוק מטוגן (צילום: שלי אלכסנדר, mako אוכל)
ארטישוק מטוגן | צילום: שלי אלכסנדר, mako אוכל
ספייסי טונה (צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור)
ספייסי טונה | צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור

מבחר המנות הראשונות כולל את מנת הספייסי טונה (55 שקלים) האגדית של צ'אקרה שעברה כאן אדפטציה והיא מוגשת מעל ברוסקטות שעשויות מבצק פיצה; ארנצ'יני קלאסי וטעים שקשה להפסיק לנשנש (45 שקלים); קפרזה (40 שקלים) שמגיעה בצורת חצאי עגבניות מגי חלוטות וקלופות, בלסמי, שמן זית, מלח זיתים, מוצרלה ובזיליקום; ארטישוקים מטוגנים (45 שקלים) ולחם שום (25 שקלים) מצוין וגבינתי שכיף לנגב איתו את הרטבים והמטבלים כאם – נבחרת  מנות קטנות ואיכותיות כמו שלא מפתיע לפגוש במסעדה שהפכו למוסד.

לחם שום. מנת פתיחה מפתיעה (צילום: שלי אלכסנדר, mako אוכל)
לחם שום. מנת פתיחה מפתיעה | צילום: שלי אלכסנדר, mako אוכל
פיצה פרסקה (צילום: שלי אלכסנדר, mako אוכל)
פיצה פרסקה | צילום: שלי אלכסנדר, mako אוכל

בגזרת האלכוהול יש במקום סוג אחד של יין לבן, סוג אחד של יין אדום, ברז אחד של בירה וכמה קוקטיילים מתפריט הקוקטיילים של מסעדת האם. אפשר לשבת על הבר ולראות איך מכינים את הפיצה ויש גם שולחנות ברחבה גדולה שמחוץ למקום (חוויית הישיבה על הבר מומלצת במיוחד). את הפיצות אגב, אפשר גם להזמין דרך וולט הביתה.

והיא גם כבר בוולט. פיצה פפרוני  (צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור)
והיא גם כבר בוולט. פיצה פפרוני | צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור
טירמיסו מצוין לקינוח (צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור)
טירמיסו מצוין לקינוח | צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור

פיצה צ'אקרה. הלל 39, ירושלים. טלפון: 077-9800427. ראשון-חמישי החל מ-16:00, שבת החל מ-12:00