מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

פאפא אנג'לו: המקום שהבין איך ישראלים אוהבים פיצה

טרנד הפיצה הנפוליטנית הגיע למרבה השמחה גם ליישוב קציר, והתוצאה היא בצק מעולה עם הרבה מחשבה מאחוריו, אבל גם רוח קלילה והתמקדות בפיצה שאפשר להרים בידיים כי בכל זאת, זה ישראל כאן

לין לוי
mako אוכל
פורסם:
פיצה פאפא אנג'לו
פיצה פאפא אנג'לו|צילום: שניר (סופגי) גואטה, יחסי ציבור
הקישור הועתק

כשלפני 6 שנים נפתחה בצפון הרחוקפרסקה, הפיצה הנפוליטנית הישראלית הראשונה, לא כולם התחברו לבצק הדק במרכז שדורש אכילה עם מזלג, וגם לא למעגל הבצק התפוח והאוורירי המנוקד בועות אוויר שזופות. את מה שקרה מאז ועד היום אפשר בהחלט לכנות מגפה נפוליטנית, כזו שלימדה אותנו דבר או שניים על מה זה פיצה באמת.

הנציגות הבולטות והמצטיינות בז'אנר, נכון להיום, הן פיצרייתנאופוליטןבעיר תחתית בחיפה,פבריקהברחובות,דולצ'הבכפר סבא,לה טיגרהבתל אביב ופארינו באשדוד. כפי שאפשר להבין, הפיצה הנפוליטנית סיימה את תהליך הכיבוש של מדינת ישראל עם נציגות בכל פינה. מנעד הסגנונות של הפיצות עצום, חלקן יותר קרובות למקור ואחרות מציעות אדפטציה ישראלית לגרסה האיטלקית, אבל אין ספק שאנחנו חיים בעידן הפיצה הטוב ביותר שהיה כאן (כאן מחכה לכם רשימת כלהפיצות הכי טובות בארץ).

ברוח זו, אנחנו מזמינים אתכם להכיר את פאפא אנג'לו - פיצרייה בסגנון נפוליטני שסביר להניח שעדיין לא שמעתם עליה. היא ממוקמת בקריית האומנים בקציר וקרויה על שמו של אביו של גולן הילל, תושב המקום, שעבד בשנות נעוריו בפיצרייה ומאז לא הפסיק לחלום על פיצרייה משלו. בכניסה ניצבת מזרקה, שמוסיפה אווירה של פיאצה איטלקית למתחם הסודי ומלא הקסם גם כך. יש כמה שולחנות עגולים בחוץ, מתחת לעצים גדולים, והפיצרייה עצמה ממוקמת בתוך מבנה עם חלונות ענקיים, עם טאבון פיצות ושולחנות עם מפות משובצות.

פאפא אנג'לו. פיצה בקציר
פאפא אנג'לו. פיצה בקציר|צילום: לין לוי, mako אוכל
פאפא אנג'לו. המון שילובים נהדרים שמחכים לקרות
המון שילובים נהדרים שמחכים לקרות|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

תוכלו לטעום כאן שלושה סוגים של פיצה: פיצה מרגריטה עם רוטב עגבניות, אורגנו ומוצרלה (36-68 שקלים), פיצה ביאנקה על בסיס רוטב אלפרדו עם אגוז מוסקט, פרמזן ומוצרלה (44-78 שקלים) ופיצה טבעונית עם גבינת קשיו (40-70 שקלים). את כל הסוגים אפשר לקבל גם בגרסה נטולת גלוטן. במקררים תמצאו את מותג הבירה המקומי – הגורן – ועדיף לא לפספס אותו; הבירה מיוצרת בקציר ויש לה טעם מתקתק וקלילות שהולכים נהדר עם הפיצה.

הפיצה שמכין גולן הילל היא בסגנון נפוליטני, מותאמת לטעם הישראלי. היא עשויה מקמח איטלקי 00 מהמרכז של גרעין החיטה שעובר טחינה דקה, ובזכות ההתפחה הארוכה של הבצק (48-72 שעות) הוא מאוד אוורירי ולא כבד על הבטן, ואחרי שתסיימו פיצה אישית לא תרגישו מפוצצים או עייפים. לעומת הפיצה הנפוליטנית המקובלת, שקוטרה בערך 30 ס"מ, התפריט של פאפא אנג'לו מציעה פיצות ב-3 גדלים: אישית בקוטר 28 ס"מ, זוגית בקוטר 36 ס"ח ומשפחתית בקוטר 44 ס"מ.

פאפא אנג'לו. האווירה היא חלק מהקטע
פאפא אנג'לו. האווירה היא חלק מהקטע|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

הפיצה הזו לא דורשת סכו"ם, כי הבצק שלה קצת יותר עבה מהמקובל בנפוליטניות כך שאפשר לאחוז בה ביד, ומבחר התוספות ענק ומאפשר יצירה של שילובים מעניינים. ההמלצה שלנו: נסו את הפיצה הלבנה עם גבינת עיזים, אגוזי מלך, אננס, בזיליקום ושום אפוי. תזכו בביסים בלתי נשכחים. ברשימת התוספות מצאנו גם פיקורינו, מנצ'גו, רוקפור, ארטישוק, זיתים, חלפיניו, אנשובי ופטריות (1-1.5 שקלים למשולש), וחוץ מפיצה יש גם לחם שום שמגיע עם טפנד שמן שום ותימין (20 שקלים), פוקצ'ה שמגיעה עם רוטב שום (20 שקלים) וקלצונה ממולא במה שתבחרו ממבחר התוספות של הפיצה (28 שקלים).

השילוב בין המיקום הלא שגרתי, האווירה המיוחדת, הפיצה הטעימה מהבצק המעולה שניכר שהושקעה בו מחשבה והיעדר הצורך בגינונים איטלקיים - עשה לנו נעים בלב. יצאנו שמחים, שבעים ומרוצים, והנוף הנהדר שנפרס לפנינו עם הירידה מההר רק הוסיף לכל אלה.

פאפא אנג'לו. קריית האומנים, קציר.04-6831757

מצאתם טעות לשון?