תל אביב היא אולי הבולטת ביותר בארץ בכל הנוגע לאוכל, אבל דווקא בגזרת הפיצה - בין המאכלים הפופולריים ביותר בישראל - היא לוקה בחסר. בטח ובטח כשזה נוגע לפיצה נפוליטנית שנעשית לפי הספר. זה משתנה, כי עכשיו נפתחה בשכונת פלורנטין בעיר פיצרייה חדשה בשם לה טיגרה, שהיא הראשונה בישראל שגם קיבלה הכרה וחברות באיגוד הפיציולו הנפוליטני משמעות הדבר היא פיצה שנעשית לפי כל הקריטריונים הנוקשים של פיצה נפוליטנית ומקדשת את חומרי הגלם המקומיים של איטליה. למי שניים דרופינג איטלקי עושה לו את זה.

לה טיגרה היא מקום מלא חיים שכל רובד בו מרגיש איטלקי: המוסיקה (הפסקול כולל בתוך השירים גם קטעי דיבור מעוררי תיאבון מתוך מאסטר שף איטליה), הטאבון מנומר ענקי שנמצא בלב המטבח והגיע היישר מאיטליה והאלכוהול האיטלקי, שהוא גם היחיד שתמצאו פה בתפריט. וכמובן שכחלק מהשאיפה להיות כמה שיותר קרובים לטעמים של ארץ המגף, כל חומרי הגלם כאן, מהעגבניות לרוטב ועד המוצרלה והקמח מגיעים מאיטליה.

פיצה לה טיגרה תל אביב  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
נאפוליטנית לפי הספר. לה טיגרה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
פיצה לה טיגרה  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
עם בסיס של רטבי שמנת או עגבניות | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

התפריט של לה טיגרה כולל גם מנות ראשונות, שברובן מבוססות על הטאבון הגדול במקום. בין היתר יש פה למשל קורניצ'יונה – קצוות של פיצה (24 שקלים), כרובית מהטאבון עם איולי צלפים, שקדים וקראנץ' עשבי תבלין (38 שקלים), סלט סלק וגבינה כחולה עם אגזים ובלסמי מצומצם (39 שקלים) וסלט מקורי ומרענן של ריזוטו קר עם ארטישוק א לה רומאנה, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה ובזיליקום (46 שקלים).

באופן מתבקש המנות העיקריות מבוססות כולן על פיצה, כשכל פיצה מגיעה עם רוטב בצד שמותאם לה ואפשר אף לבקש לטעום מרטבים נוספים למי שמעוניין לטבול את הקצוות. יש כאן מגוון ווריאציות של פיצות: מבסיס של רטבי שמנת, דרך פיצה טבעונית ועד פיצה קלאסית עם רוטב עגבניות. אנחנו נהנינו לדגום כמה שיותר מהאופציות, כשמה שנשאר תמיד אפשר לקחת הביתה (בקרוב יהיו כאן גם משלוחים, ובעתיד אף דוכן לטייק אווי שניתן יהיה לעבור ולאסוף פיצות היישר הביתה).

בין הפיצות כאן תמצאו כמובן מרגריטה עם רוטב עגבניות, מוצרלה איטלקית, בזיליקום, פרמזן, שמן זית ומטבל פסטו (54 שקלים); פיצה עם רוטב עגבניות, גבינת סטרצ'יאטלה, אנשובי, פרמזן, שמן זית, ומטבל פסטו (58 שקלים), פיאמה עם רוטב תרד אנשובי, תפוחי אדמה, מוצרלה, שמנת חמוצה, בצל ירוק, צ'ילי חריף, ומטבל לימונצ'לו (68 שקלים), פיצה פיסאטאצ'יו עם שמנת, מוצרלה, פרחי מורטדלה, רוטב פיסטוק, פיסטוק קלוי ומטבל דבש חריף (74 שקלים) ופיצה קרצ'ופי עם עגבניות, ארטישוק, מוצרלה, קלמטה, בייבי אורגולה, פרמזן, שמן זית ומטבל אגוזי לוז חריף (63 שקלים).

פיצה לה טיגרה פיצות  (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
פיצות, שפע מהן | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בין הפיצות עם בסיס השמנת אפשר למצוא צ'יפולה א פונגי עם רוטב שמנת ,בצל ופטריות צלויים, שמנת חמוצה, בזיליקום ובצל ירוק ומטבל לימונצ'לו (68 שקלים) ופיצה קרבונרה עם רוטב שמנת, חזה אווז מעושן, פרמזן, חלמון ביצה ומטבל אגוזי לוז חריף (72 שקלים). לטבעונים יש כאן פיצה עם ראגו של בשר ביונד מיט, מוצרלה משקדים, בזיליקום, שמן זית ומטבל פסטו (70 שקלים), ופיצה ללא גבינה עם רוטב עגבניות, עלי לפת מאיטליה, בטטה שרופה, בייבי ארוגולה, בלסמי ומטבל אגוזי לוז חריף (58 שקלים).

גם הקינוחים כאן כוללים אופציה של פיצה מתוקה, שהפכה להיות מאוד פופולרית ברחבי הארץ בשנים האחרונות. במקום פיצה נוטלה שהתרגלנו לראות בתפריטים, מגישים פה פיצה עם קרמל ובננות מהטאבון, ויש גם פנקוטה פיסטוק עם פטל מיובש וקינוח של אננס צלוי מהטאבון עם גלידת קוקוס למי שמחפש אופציה קצת פחות פחממתית.  

כרגע המקום פתוח בימות השבוע בשעות הערב בלבד משעה 17:00 ועד אחרון הסועדים. בימים שישי ושבת המקום פתוח מ13:00 בצהריים ועד אחרון הסועדים.

לה טיגרה. פרנקל 9, שכונת פלורנטין, תל אביב. לא כשר