מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

סטייק, מישהו? בר בשר חדש מגיע לעיר

מסעדת הריו גרנדה שואבת השראה מהמערבון המפורסם והולכת עוד הסוף עם תפריט שכולו בשר איכותי, אווירה לילית תוססת והמון אלכוהול טוב. קאובויז עירוניים, זה המקום בשבילכם

ריטה גולדשטיין
פורסם:
סטייק
סטייק פילה|צילום: istockphoto, istockphoto
הקישור הועתק
סטייק
משהו טוב עובר על הקרניבוריה בישראל|צילום: istockphoto, istockphoto

רק שלשום דיברנו כאן עלשוק הפליאושהפך למעצמה ומגיע לתל אביב, ובאופן כללי אנחנו בעיצומו של גל מסעדות בשר עם מקומות כמוM25,B12ומיט פאק- והנה בר בשר חדש, ריו גרנדה שמו, מצטרף לחגיגה. מסעדת ריו גרנדה תיפתח בשבועות הקרובים, ותגיש, לפי ההבטחה, סטייקים ונתחים משובחים במחירים סבירים (אל תטעו - זול זה לא יהיה, בכל זאת מדובר בבשר טוב).

מאחורי המקום החדש עומדים דן נורדמן, הבעלים של הבר מסעדה הוותיק גורדו בחוף גורדון בתל אביב, וצורי יוסיבוף, השף של גורדו, שיהיה שותפו. "'ריו גרנדה' הוא מערבון עם ג'ון וויין משנת 50', וזה שם שלדעתנו מאוד מתאים לסטייקים ולאווירה של בשר", מסביר נורדמן. "הכוונה היא לפתוח בר בשר שמזכיר מסעדות בחו"ל. בארץ רוב מסעדות הבשר הן משפחתיות ואנחנו מכוונים למקום לילי, עם אלכוהול ואווירת בילוי".

בשר גורמה
האמת היא שאנחנו בעד|צילום: istockphoto, istockphoto

נורדמן הוא איש חיי לילה שהפעיל ברים כמו הגולדן בר, ועד הבית והלובי, וכן את בר היין הוויין בוטיק ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב, שנסגר לאחרונה (ושבמקומו ייפתח בקרוב בר ה-DENIM). במקום החדש יהיה בר רחב, תפריט יין גדול שיכלול יינות בוטיק ישראליים ויינות מכל העולם, מגוון בירות מהחבית וגם קוקטיילים מושקעים כמו מרטיני מלפפונים ומשקאות בשילוב פרחים אכילים.

עוד באוכל טוב:

פרסומת

ומה בגזרת האוכל? בריו גרנדה יציעו ארוחה מלאה במחיר 150-200 שקלים, והיא תכלול נתחי בשר גדולים כמו טיבון במשקל 500 גרם, סטייק אנטרקוט גדול, חצי עוף מעושן ומנות ספריבס או סינטה, לצד תפוח אדמה אפוי, סלט ורטבים. גם המנות הראשונות יהיו מבוססות בשר ויתומחרו ב-40-60 שקלים למנה. בתחילת דרכה המסעדה תפעל בשעות הערב בלבד, ואחרי זמן מה ייתכן שתיפתח גם בצהריים.

"מגיל 16 אני חולם לפתוח מסעדת בשר", מספר נורדמן. "לקראת ריו גרנדה ערכנו מחקר מקיף על כל נתח ונתח, כדי שהבשר שאנחנו מביאים הנה מספקים ישראלים יהיה הכי טוב שאפשר. כל נתח מגיע מספק אחר, אצלו הוא הכי טוב, ואנחנו הולכים על תפריט מצומצם וממוקד. חומר הגלם שהצלחנו להשיג הוא הכי טוב שיש וננסה להיות עם היד על הדופק כל הזמן כדי לשמור על רמה גבוהה".

ריו גרנדה. הרצל 4, תל אביב. 03-5737277. ראשון-שבת 17:00-אחרון הלקוחות. לא כשר.

מצאתם טעות לשון?