מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

אחרי 70 שנה: מסעדת הניצחון באשקלון נסגרת

אחרי שנפרדנו השנה ממסעדת השקד, מסעדה מיתולוגית נוספת נסגרת היום: מסעדת הניצחון, שהפכה שם נרדף לקבב רומני והייתה לעצירת חובה של אושיות תקשורת ופוליטיקה עוד משנת 1949

ריטה גולדשטיין
פורסם:
הקישור הועתק

גל סגירות המסעדות בישראל לא פוסח על מקומות מיתולוגיים של ממש; אחרי סגירתה לאחרונה שלמסעדת הדגים השקדבתל אביב שפעלה למעלה מחמישים וחמש שנים, היום נודע כי מסעדת הניצחון הוותיקה מאשקלון נסגרת לאחר שבעים שנות פעילות.

המסעדה, שהיום הוא יום פעילותה האחרון, הפכה במהלך השנים לאחד מהמקומות המפורסמים בישראל, ובעיקר בזכות מנת הקבב הרומני שהוגש בה, כמו גם דליקטסים רומניים הנוספים כמו חמוצים, איקרה, מרק צ׳ורבה רומני או פאפאנש.

בשיחה עם גורמים מטעם המקום, הוסבר כי סגירת המסעדה מגיעה כתוצאה מהמצב הקשה בענף המסעדנות הישראלי, שלא אפשר את המשך הפעלת המקום.

המסעדה שפעלה משנת 1949 הייתה בית במהלך השנים ללקוחות קבועים כמו גם לאושיות פוליטיות ותקשורתיות. סגירתה היא הפסד אדיר לקולינריה הישראלית, שלא מסוגלת לשמר מוסדות אוכל שהפכו במהלך השנים לנכס תרבותי. והפסד לכל חובבי הקבב בכלל.

מצאתם טעות לשון?