עשרות אלפי מצביעים ברחבי הארץ בחרו את המסעדות שהן לדעתם הטובות ביותר בישראל, ואחרי שבועות של הצבעה סוף סוף הגענו למאני טיים - רגע חשיפת המסעדות הכי אהובות בישראל. החשיפה הזו הייתה יריית הפתיחה להכרזה על כל הזוכים והזוכות של הפרויקט, שתקרה ביום ראשון הקרוב, אז נדע מי נבחר להיות שף השנה, מהן 30 המסעדות הכי טובות בישראל ולמי בחרו השופטים להעניק פרס על מפעל חיים.

בינתיים החלטנו לספק לכם הצצה ראשונה לשלוש מתוך חמש המסעדות שכבשו את ליבכם והגיעו לפסגת הרשימה. ארזנו את הפקלאות ואת התיאבון ושמנו פעמינו למסעדת מסה של השף אביב משה, מסעדת הבשרים הדסון בהובלתו של שף מתן אברהמס ומסעדת מחניודה של השפים אסף גרניט ואורי נבון. בכל אחת מהמסעדות אכלנו את המנות הפופולריות ביותר, בניסיון להבין מה הסוד של המנות הכי אהובות בארץ. ספוילר: היה טעים להחריד.

כבד אווז בשוקולד לבן אביב משה מסה (צילום: איליה מלניקוב,  יח"צ)
כבד אווז על שוקולד לבן. הכי פופולרי במסה | צילום: איליה מלניקוב, יח"צ

מסה: 12 שנים של כבד אווז בשוקולד לבן

המנה הפופולרית ביותר שיוצאת את המטבח של מסה הוותיקה של אביב משה היא כבד אווז בשוקולד לבן ולימון. המנה הזאת קיימת בתפריט של מסה כבר 12(!) שנה, ומוגשת בכל שבוע משהו בערך 150 פעמים. נכתב עליה בלא מעט מגזינים נחשבים מסביב לעולם (היא אף הוזכרה כמנה מומלצת בירחון התיירות הבינלאומי "קונדה נסט טרוולר"), והיא עדיין מככבת ברשימות של המנות הבלתי נשכחות בכלי תקשורת ישראליים. אם בא לכם לאכול את המנה בגרסה כשרה, גם זה אפשרי. במקום שוקולד לבן היא תוגש לכם עם רוטב מנגו וניל, רצועות חלבה ובוטנים.

>> עם כל הכבוד למסעדות, בלי מתכונים לראש השנה אי אפשר

מה חשבנו? טעמנו את המנה ומה נגיד לכם, היה לנו מתוק. אפילו מתוק מדי. המנה כוללת המון אלמנטים שאהובים מאוד על ישראלים - חמוץ (לימון), מתוק (שוקולד), מרקם נימוח (כבד אווז) וקריספ של ופל בלגי. אבל מה, זה ממש לא כוס התה של כל אחד. לא שלנו בכל מקרה. אז תהיו בריאים עם ישראל - אחרי 12 שנה, הגיע הזמן לרענן.

הדסון בורגר (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
להיט. ההמבורגר של הדסון | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

הדסון: 4,700 מנות של המבורגר קצבים בחודש

כיאה למסעדת הבשר הפופולרית ביותר בישראל (אתם בחרתם) - אך הגיוני שהמנה הפופולרית ביותר תהיה בשרית לעילא. אז כן, מדובר כמובן בבשר, אבל לא בסטייק או צלעות אלא דווקא בהמבורגר, או ליתר דיוק המבורגר קצבים. 4,700 מנות של המבורגר יוצאות כאן מדי חודש, שהן ביחד טון שלם של בשר טחון. התוספות הפופולריות ביותר להמבורגר הם צ'יפס (שמוכן מלמעלה מ-3 טון תפוחי אדמה בחודש!), ופירה שעשוי כמובן מתפוחי אדמה וחמאה. כמה חמאה? כ-500 קילוגרם בחודש אחד.

מה חשבנו? לא פלא שאתם חולים על ההמבורגר של ההדסון. גם אנחנו. המבורגר פשוט מצוין - עם לחמנייה שמכינים במיוחד עבור המקום, בשר שעשוי לכדי שלמות, צ'יפס מעולה - מהזן השמנמן, רך מבפנים ופריך מבחוץ - וליד הכל בירה. תענוג.

>> מנות ההמבורגר הכי טובות בארץ

פולנטה מחניודה (צילום:  יחסי ציבור )
תמיד בטופ. הפולנטה של מחניודה | צילום: יחסי ציבור

מחניודה: פולנטה עם כמות אינסופית של שמנת

מחניודה היא אחת המסעדות היציבות בישראל, ולא בכדי. מדובר במקום טעים ואהוב, שכבר 8 שנים מספק בדיוק את מה שמצפים לו ממסעדת שוק צבעונית ויפה. המנה הפופולרית ביותר במסעדה היא כמובן הפולנטה, שמוגשת בה מיום פתיחתה (השפים של המסעדה, אורי נבון ואסף גרניט, כבר לא יכולים לסבול אותה). היא מורכבת מקרם תירס עם כמות אינסופית של שמנת (5 ליטר שמנת על קילו קמח פולנטה), פטריות, אספרגוס ושכבה יפה של פרמזן, ומעל הכל טיפות שמן כמהין לבנות. הפולנטה של מחניודה כל כך מצליחה, שמאז פתיחת המסעדה היא מככבת כאחת מחמש המנות הפופולריות ביותר במקום, עם כ-50 מנות שלה שיוצאות מהמטבח מדי יום.

מה חשבנו? ובכן, גם בשנת 2017 מדובר בלהיט. גם אחרי שנים של התיישנות (לכאורה), המנה הזאת כל כך טעימה, שלא משנה מה יגידו עליה (בכל זאת, מוגשת בצנצנת ושופעת ניחוחות של שמן כמהין ששפים אוהבים לשנוא) היא עדיין תענוג מוחלט. אין ספק שהפולנטה הזאת היא אחד הגורמים שהופכים את מחניודה למסעדה כל כך פופולרית ומצוינת. מקום שכיף לבוא אליו, וכיף לאכול בו אוכל ישראלי מצוין.