השנה האחרונה הייתה שנה רבת פרויקטים עבור השפים דודו אלמקייס ויוסי שטרית, הלא הם הצמד דוד ויוסף. השניים, שהם הבעלים והשפים במסעדת דוד ויוסף דאון טאון, ובמקביל שוקדים במרץ על פתיחת מתחם הסעדה חדש שמחולק למאפייה ומסעדת בשרים בצפון תל אביב (במתחם חג'ג' החדש), פותחים כעת לפעילות רשמית גם את דוכן אוכל הרחוב החדש שלהם, שהתמקם במבנה מיתולוגי במיוחד - זה שבו פעלה גלידה מונטנה, בנמל תל אביב.  

המקום החדש, שיחל הרצה מחר, נקרא פיתה מונטנה, וכיאה לשמו המנות בו יוגשו בפיתה. דוד ויוסף חברו כאן לקצב אודי גינדי ויגישו במקום תפריט בשרים מגריל פחמים עם שיפודים מחלקים שונים כמו נתח קצבים, אנטרקוט, דנבר קאט, שקדי טלה, שיפודי עוף וקבב עיראקי על פי מתכון משפחתי. מדי יום מתכננים להגיש כאן גם מנות ספיישל בשריות.

המקום עצמו יהיה כשר ומכוון לתמחור מתון מאוד. בין היתר תמצאו כאן אופציות כמו שיפוד כנפי עוף (25 שקלים), פיתה עם פרגית (39 שקלים), פיתה עם נקניקיות מרגז (39 שקלים), קבב שמוגש בפיתה או בלחם פרנה (39-44 שקלים), ומי שלא מעוניין בבצקים יוכל להזמין סטייק בצלחת (42 שקלים), בליווי צ'יפס (14 שקלים).  

פיתה מונטנה מרגז  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
מרגז בפיתה מונטנה | צילום: אפיק גבאי, יח"צ
פיתה מונטנה בשר צלוי  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
וכמובן בשרים על הגריל | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

זאת לא הפעם הראשונה שדוד ויוסף שולחים ידיהם לכיוון אוכל הרחוב בפיתה. בשנת 2015 השניים פתחו ברמת גן את מסעדת דוד ויוסף סטריט פוד, והגישו בה מבחר רחב של תבשילים אבל גם של פיתות במילויים שונים. אלא שבניגוד לצפוי בפיתה מונטנה - אז הם מילאו את הפיתות במאכלים באוריינטציה עדתית כמו עוף בתנור ועארוק (קציצות ירק).

פיתה מונטנה תפעל בימים ראשון עד חמישי בין 11:30 בבוקר ל-2:00 בלילה, ובימי חמישי עד לשעה 3:00 לפנות בוקר (בכל זאת, הנמל הוא מקום שוקק ואין בו הרבה מקומות לאכול בהם בשעות הקטנות של הלילה). בימי שישי יפעל המקום עד שעה לפני כניסת השבת ובמוצ"ש משעה לאחר צאת השבת ועד 2:00 לפנות בוקר.

פיתה מונטנה  (צילום: אפיק גבאי,  יח"צ)
מה בפיתה שלכם? | צילום: אפיק גבאי, יח"צ

אחרי שנים של תוכניות משתנות סביב הנכס המיתולוגי של גלידה מונטנה - אנחנו מאוד מקווים שהמקום החדש יצליח להפיח בו רוח מחודשת.

פיתה מונטנה. התערוכה 5, נמל תל אביב. 054-2026074. כשר