אחת המגמות המבורכות של השנתיים האחרונות בתחום האוכל בארץ היא העזיבה של שפים צעירים את תל אביב. אחד מאלה שעשו את הצעד הוא השף דן זוארץ, שהחליט אחרי תקופה ארוכה בדלידה בשוק לוינסקי בתל אביב, מהמקומות התוססים בעיר, לפתוח מסעדה חדשה משלו והפעם במיקום הפסטורלי עין הוד.

במקום, שנקרא פיגם, מנסה זוארץ להגשים את החלום לעבוד עם יצרנים קטנים ומקומיים, לקבל השראה מהטבע וליצור מוסד בצלמו ובדמותו - עד כדי כך שהוא גם השתתף בשיפוץ ובעיצוב המסעדה, שממוקמת במבנה עתיק.

מסעדת פיגם כפר האמנים ברולה פלפלים  (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
ברולה פלפלים. חדש בעין הוד | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור
מסעדת פיגם כפר האמנים דן זוארץ  (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
דן זוארץ בפיגם | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור
מסעדת פיגם כפר האמנים  (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
מחירים מתונים | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

התפריט של פיגם כולל כרגע אפשרויות כמו פטאייר עם תרד וזעתר לצד ממרח פיגם ויוגורט יווני; סלט זוקיני וצפתית של משק הר פרחים האורגני; ברולה פלפלים חריפים ומעושנים עם פטה צאן יוונית (מנה שמלווה את זוארץ עוד מדלידה והפכה לאחת המנות המוכרות ביותר שהוגשו במקום); עוף מפורק על עלי מלוחייה; קישוא בלגי עם חמאת עגבניות וצ'יפס מרוות בר; מרק תימני מפורק על ברוסקטה; תמנון על מחבת ברזל עם חצילים ועגבניות, ציר ים ויוגורט; וקינוחים כמו עוגת תפוז יוונית או בצק אגוזים במילוי תמרים ומסקרפונה עם אנגלז גרניום לימוני.

המנות המוגשות במקום אינן גדולות; הן נעות בין מנות מאזה קטנות לבין מנות ביניים, והמחירים בהתאם - 24-72 שקלים למנה. לצד האוכל מגיש פה זוארץ יינות מיקבים סמוכים כמו ורטמן החיפאי ויקב בת שלמה, וכן תפריט משקאות אניס ממותגים מבית לחם, ירדן וצפון הארץ.

פיגם פועלת בימים רביעי עד שבת בלבד, ברביעי וחמישי מהשעה חמש ועד חצות ובשישי ושבת מ-12:00 בצהריים.

פיגם. אמפי עין הוד. 054-6833330