פריחת מאפיות הבוטיק בארץ התחילה לפני הקורונה ובתקופת המגפה העלתה הילוך; כיום יש בארץ עשרות (אל תתפסו אותנו במילה, כי יש מצב שיותר) בתי מאפה עם ויטרינות עמוסות ביצירות בצק מגוונות ומרהיבות. אל תקראו להן מאפיות או קונדיטוריות, השם הנכון הוא בייקרי וחוץ ממאפים, לרוב יש במקומות האלה כל מיני דברי טובים נוספים להשלמת החוויה. זה הולך ככה: בוחרים מאפים מהוויטרינה, מקבלים אותם על גבי מגש פוטוגני, הולכים לצלם, מתפנים לאכול ואחרי זה משוויצים עם רילס מפרגנים ותמונות פוטוגניות. השירות לרוב עצמי, אין ביצים עלומות ואין סלט ירקות - אבל התורים ענקיים והחוויה בסוף היא וואו.

בייק שופ. פעם עגלת קפה, היום בייקרי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בייק שופ. פעם עגלת קפה, היום בייקרי | צילום: לין לוי, mako אוכל

קל לפספס את Bake shop by Vicky Burstein: הוא מסתתר בכניסה לאזור תעשייה בנתניה, בתוך קפה בורשטיין - מרכז קניות ענק לקפה ואלכוהול. אחרי שעוברים את חדר הקלייה השקוף, בר טעימות הקפה, מדפי היינות, מוצרי המעדנייה ומקרר הדליקטסים והמשקאות, מגיעים לוויטרינת הבייקרי המפוארת שמציגה את התוצרת של ויקי בורשטיין. בורשטיין, קונדיטורית ושוקולייטרית שכבר העמידה תורים ארוכים בעגלת הקפה שלה במושב נורדיה, פתחה את הבייק שופ ממש רגע לפני שפרצה המלחמה הנוכחית. היא החליטה לסגור את העגלה ולהצטרף לעסק המשפחתי: החנות הוותיקה של בעלה זיו ושל שותפו אמיר. בורשטיין התחיל לפני עשור כחנות אלכוהול, הפך לחנות יין ועם הזמן התגבש לכדי חנות קפה שמייבאת קפה מאיטליה וקולה את הפולים במקום ומציעה ציוד לקפה ואביזרי קפה.

ויקי בורשטיין, האישה מאחורי כל הפחמימות המופלאות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ויקי בורשטיין, האישה מאחורי כל הפחמימות המופלאות | צילום: לין לוי, mako אוכל

את הכל מכינים בקונדיטוריה, ודרך חלון גדול אפשר להציץ על 4 הקונדיטוריות בזמן שממתינים בתור (כן, המסורת של התורים האין סופיים מנורדיה נמשכת כאן ויש תור שמתחיל עוד לפני שהחנות נפתחת).

אז מה זוללים כאן?

דמיינו 4 קומות של מאפים ועוגות שמציגות זה לצד זה קרואסון דולצ'ה (20 שקלים), ברטון עם אגסים (26 שקלים), סינבון פיסטוק ודובדבני אמרנה (36 שקלים), קראפין קינמון קרם שקדים וקרם פיסטוק ופקאן (28 שקלים,  קראפין פאדג' שוקולד, קראפין קרם פטיסייר קולי קסיס ומרמלדה (22 שקלים) וגם מאפים קצת פחות שגרתיים כגון פחזניות פארי ברסט ענקיות עם ציפויים משוגעים (36 שקלים) ופחזניות עגולות ממולאות בקרם פטיסייר ותותים (20 שקלים). חוץ מהם ישנם בבייק שופ גם קלאסיקות דוגמת עוגת שוקולד ללא גלוטן, קרם ברולה ומגוון מאפים מבצק קרואסון עם קרמים כמו פרלינה פקאן ושקדים (28 שקלים). של מה שניסינו כאן היה טעים ומיוחד מאוד, אבל לטעמנו האישי ישנן כמה יצירות שאסור לפספס כאן; מאפה "גלים" מבצק קרואסון עם קרם פטיסייר חמצמץ בניחוח פסיפלורה ומנגו (34 שקלים); קוביית בריוש מטורפת ממולאת בקרם פטיסייר עם קולי פטל ומריטוצו שמגיע ב-2 גרסאות: קרם פיסטוק וריקוטה שוויקי מייצרת במקום עם ליקר אמרנה ומעל שברים של קרמל מלוח. ראויים לציון גם שבלול שוקולד עם קרם פטיסייר שוקולד, גנאש שוקולד קראמבל שוקולד; סינבון עם קרמל מלוח ,שברי פקנים מלוחי ופתיתי מלח; ברד פודינג בקרם אנגלז; חלת קווין אמאן הדרים ופאן סוויס עם קרם שקדים ופטל או עם פיסטוק ודובדבני אמרנה.

קראפן קינמון (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קראפן קינמון | צילום: לין לוי, mako אוכל
בפנים קרם פטיסייר, בחוץ קרם פסיפלורה מנגו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קרם פטיסיירבפנים, בחוץ קרם פסיפלורה מנגו | צילום: לין לוי, mako אוכל
לפעמים עם תות, לפעמים עם פטל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קוביית הבריוש של ויקי בורשטיין. לפעמים עם תות, לפעמים עם פטל | צילום: לין לוי, mako אוכל

בגזרת המלוחים יש מאפים מבצק קרואסון מדופף עם פטריות מוקפצות בחמאה ויין או עם עלים, תאנים מקורמלות וגבינת פטה (28 שקלים) וכריכי קרואסון עם מגוון מילויים (36 שקלים). בימי שישי מתווספות לכל העושר הזה גם חלות ולחמי מחמצת.

מול ויטרנת המאפים ניצב מקרר סלטים שוויקי מייצרת על פי מתכונים משפחתיים: סלט סלק, סלט גזר קוריאני, סלט ביצים ועירית וממש בקרוב יהיו גם טורטליני מוכנים לבישול ומוצרי מעדנייה נוספים שפותרים את היעדר הרצון או הכוחות לבשל ארוחת ערב. במילים אחרות: שווה לפנות זמן בשביל לעמוד כאן בתור, לא יוצאים בידיים ריקות.

בייק שופ, קפה בורשטיין. האומנות 16,אזור התעשייה פולג, נתניה. שעות פעילות: ראשון-חמישי 09:00-17:00, שישי 09:00-14:00. חלבי כשר ללא השגחה