בחודשים האחרונים לא מפסיקות להיפתח מסעדות מדוברות בתוך בתי מלון, כאלה שמושכות סועדים רבים ולא רק את אורחי המלון. את המודל המוצלח אפשר למצוא למשל במסעדת פנטסטיק החדשה במלון פורט אנד בלו (Port & Blue) בתל אביב, או בקפה נורדוי של עינב אזגורי במלון נורדוי, ועכשיו גם בבר יין חדש ומסקרן במיוחד בשם בר 51, שנפתח לפני כשבוע במלון רנומה היפהפה.

את המקום החדש פתחו השפים והשותפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון, שחברו לדנה ירזין והקימו בר יין מרשים שפועל כמעט במנותק לחלוטין מהמלון עצמו (וגם הכניסה אליו נפרדת). לצידו של הבר השותפים פתחו גם בית קפה בשם טרומפלדור, שפועל בכל ימות השבוע בין שמונה בבוקר.

בר 51 קולורבי  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
קולורבי בלימון. בר 51 | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב

אם השמות של גמליאלי ונבון בנשמעים לכם מוכרים, זאת משום שהם עומדים מאחורי אחת מקבוצות המסעדנות החזקות כיום בירושלים, וזו הפעם הראשונה בה הם פותחים מסעדה בתל אביב. השניים מפעילים מזה מספר שנים את מסעדת מונא היפהפייה בבית האמנים בירושלים ואת מסעדת אנה הכשרה החלבית בבית אנה טיכו, ולאחרונה גם שימשו כיועצים לפתיחתה של מסעדת 02 החדשה והכשרה בבירה (שפועלת גם היא בבית מלון).

גמליאלי מספר כי ההחלטה לפתוח בתל אביב נלקחה די במקרה - וכמו במקרה של מרבית המקומות שלהם - את הכף הטה המיקום עצמו, שהיה מספיק מרשים ועצמתי כדי למשוך אותם אליו עד לרחוב הירקון. בניגוד למונא הפורמלית, בבר 51 (שנקרא על שם סרטו של עמוס גוטמן משנות השמונים) יוגש תפריט של מנות ביניים במחירים צנועים יחסית, במטרה לספק ארוחה מלאה שמורכבת מהרבה מנות קטנות, או לנשנש משהו לצד כוס היין במחיר לא מחייב.

בר 51 דיזנגוף מושיקו גמליאלי  (צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור)
הולך להיות מהמוקדים המבוקשים בקיץ. בר 51 | צילום: נועם פריסמן, יחסי ציבור

המלון קרוב מאוד לחוף הים בתל אביב, ואנחנו צופים שהלוקיישן של בר 51 יהפוך להיות אטרקטיבי ומבוקש במיוחד, בטח עם ההתקרבות לעונת הקיץ. בינתיים פועל המקום במתכונת של ישיבה בסמוך לבר גדול מאוד וחלל נפרד של שולחנות בתוך המסעדה בלבד. כשבקרוב ייפתח גם חלק חיצוני רחב ידיים.

האוכל בבר 51 כולל כ-20 מנות של בשרים, גבינות, ירקות ודגים, שיתחלפו כל הזמן. בין היתר ניתן למצוא כאן כרגע מנות כמו ברוסקטה עם טונה אדומה ומרמלדת שומר (28 שקלים); קולרבי עז טעמים בציר לימון פרסי (24 שקלים); בייבי זוקיני עם מסקרפונה ארטישוק ותרד טורקי (38 שקלים); אניולוטי במילוי תפוחי אדמה ומסקרפונה בחמאת מרווה (56 שקלים); קלמרי עם עגבניות חריפות ורוויון (56 שקלים), מסבחת צוואר טלה עם בצל ירוק (38 שקלים); שיפוד של אנטריקוט ברוטב חלמונים (58 שקלים); ופפרדלה זוקיני עם דג ים וחמאת לימון (58 שקלים).

בין הקינוחים כאן: טארט קרמל (24 שקלים); מוס מסקרפונה (32 שקלים); קסטה קרם פרש (22 שקלים); וקרמו שוקולד עם שמן אגוזי לוז (34 שקלים). על תפריט היינות המקורי במקום אחראי אביתר ברעם, והוא כולל מבחר בקבוקים וכוסות שלא מוצאים בהרבה מקומות בישראל.

בר 51 קינוח  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב)
תפריט משתנה | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב



בבית הקפה הסמוך לבר 51 מוצע תפריט קליל עם אופציות כמו גרנולה ביתית ופירות (42 שקלים); כריך סלמון (44 שקלים); כריך סלט ביצים (38 שקלים); פריטטה (36 שקלים); או ארוחת בוקר מלאה (69 שקלים). אחרי שתיים עשרה בצהריים מתווספות לתפריט גם מנות כמו סלט ניסואז (56 שקלים); כריך קלאב (48 שקלים); ואורז בר עם מוצרלה (46 שקלים).

אומנם מדובר בניסיון הראשון של הקבוצה הירושלמית בזירה התל אביבית התחרותית - אבל אתם שואלים אותנו - החלל היפה, האווירה הנהדרת, התפריט הכיפי והלא יומרני והמחירים הנוחים מאוד (לפחות בינתיים), יעשו את הרושם הנדרש, והמקום יהפוך לאחד העמוסים בתקופה הקרובה.



בר 51. הירקון 59, תל אביב. 03-5406680 .לא כשר