מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ברדא: אחד הקרואסונים הטובים בארץ נמצא פה

בחיפוש אחרי אוכל הרחוב המסקרן בישראל, ריטה גולדשטיין וחי בלילה כבר הגיעו לחיפה, ועכשיו הם חוזרים לעיר התחתית אל מאפיית ברדא, משצדיקה את ההתלהבות סביבה עם פרעצלים, לחמים וקרואסונים מטריפים. אזהרת מסע: תנסו להגיע לא בשישי בצהריים

ריטה גולדשטיין
פורסם:
הקישור הועתק

העיר התחתית של חיפה היא מהמקומות החביבים עלינו בארץ. האזור עבר מהפך של ממש בשנים האחרונות, לפחות מבחינת סצנת המסעדנות שזוכה כאן להתעוררות ומתחדשת כל הזמן עם מסעדות, בתי קפה, מאפיות ובתי אוכל רחוב מסקרנים. הפעם, ביקרנו בעיר התחתית בחיפוש אחרי אוכל הרחוב ששווה לכם לנסות והגענו למאפיית ברדא, בעקבות הקרואסונים המתוקים והמלוחים שעושים כאן.

לאחרונה הפכה ברדא מעסק ביתי קטן ממדים ללהיט חיפאי שהולך ומתעצם. לא מזמן נפתחה החנות, שם ניתן היה להצטייד בלחמים ומאפים הביתה בלבד, והיום המקום כבר השתדרג לכדי בית קפה של ממש שהופך בסופי שבוע לסואן במיוחד (ראו הוזהרתם מלבוא בשעות השיא ביום שישי).

הסיפור של ברדה התחיל מהלחמים שייצרו כאן, אבל מלבד הלחמים המצוינים עשו להם שם גם הפוקצ'ות הקרואסונים, הבורקסים והפרעצלים. הקרואסונים היפיפיים נמכרים כאן במגוון רחב של מילויים כמו אספרגוס ופרמזן; תרד; כרישה; פיסטוק ונוגט; קרם פטיסייר ופירות יער ולמעשה כל מה שיש לחנות הירקות הסמוכה להציע ומצית את הדמיון וההשראה של האופים של ברדה.

בתחילה, היו מוכרים כאן מספר בודד של קרואסונים ביום, שלא עולה על 10. כיום, עם ההתלהבות מהמאפה שגורם לחיפאים המגיעים הנה (ולא רק להם), להרגיש כמו בלב פריז, נמכרים פה מאות קרואסונים ביממה. וכן, קורה כמעט מדי יום שהם פשוט נגמרים, הרבה לפני ששעת הסגירה הגיעה.

פרסומת

טעמנו את הקרואסונים המלוחים במילויים של תרד ופרמזן עם אספרגוס - והופתענו בטירוף מכמה הוא טוב. הקרואסון של ברדא מצליח להתעלות מעל מחסום המאפה ולהוות תחליף משובח לכריך של ממש. הקרואסון עצמו עשוי משכבות יפהפיות של בצק והחמאה האיכותית מורגשת בכל ביס. מילוי התרד שטעמנו איזן היטב את הקרואסון וללא ספק מדובר באחד המאפים הטובים ביותר שתוכלו להשיג בחיפה והסביבה. וזה עוד בלי שהכברנו במילים על המתוקים שיש כאן או על הפרעצלים שהם מהמעולים שטעמנו.

ברדא. הנמל 6, חיפה. 04-9817839

מצאתם טעות לשון?