מספר כתבות, תחקירים ושלל השערות בלתי מבוססות כבר התפרסמו בנושא, אבל עכשיו נחשף רשמית מי הוא אותו "פרופסור" שעומד מאחורי ההמבורגר המחתרתי. את הסרת המסיכה והראיון הרשמי ערך הפרופסור, המסעדן גיא בר לב לגוף החדשות האמריקאי VICE, שהגדיר אותו ואת ההמבורגר שלו כסנסציה שחובה לנסות בישראל (שכמובן שאנחנו כבר ניסינו).

הכתבה, ששודרה בתכנית VICE NEWS TONIGHT  ב-HBO והועלתה לרשתות החברתיות שם וצברה נכון לעכשיו קרוב לשלוש מאות אלף צפיות, מגדירה את ברלב כמאסטר עולמי לתופעת המאכלים הוויראליים שחולשים כעת על האינסטגרם. הגימיק שלו: המבורגרים במחירים גבוהים במיוחד, שנעשים במעשנה בציפוי רוטב ברביקיו מתקתק, ומוגשים עם הומפרייז עבים במשלוח על ידי התקשרות בוואטסאפ בלבד.

כבר לפני כחודש עדכנו אתכם שההמבורגר המחתרתי שוכן כעת במקום קבע, אבל אם אתם בכל זאת מעוניינים לדעת היכן הוא פעל במתכונתו הקודמת, בתקופה הקדומה - כשניתן היה להזמין את ההמבורגר רק דרך הוואטסאפ - אחד מהמיקומים נחשף גם כן בכתבה (כשבאופן לא מאוד מגרה הוצב מטבח ההכנות הזה מאחורי אורווה).

בר לב הוא מסעדן שהיה אחראי בעבר על מסעדות כמו קפיטן, ושיק שאק שוק בתל אביב. הוא נמצא בתחום לא מעט שנים, ובכתבה מוצג כמי שעזב את ענף המסעדנות השגרתי בארץ כמחאה על הרגולציה הישראלית בענף. תחקיר של תכנית "הצינור" על זהות הפרופסור מחודש פברואר השנה, עם זאת, מצא כי בר לב עזב את התחום כשהוא נמצא ככל הנראה בחובות כספיים בעקבות עסקי המסעדנות הקודמים - פרטים שלא נכנסים אליהם בכתבה בוויס.

View this post on Instagram

ההמבורגר המחתרתי. לחמנייה שחורה, קציצה טעימה, תפוחי אדמה וכפפות חד פעמיות שמחליפות את המפיות. #streetfood #hamburger #potatoes #blackbun #blackfood #hamburgers #burger #tlv #telaviv #instafood #instafood #foodporn #food52 #eeeeeats #eeeeeats #foodpage

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita) on

"הורגים את המסעדות כאן", כך מסביר בר לב בראיון, לאור העלויות הגבוהות של חומרי גלם ועובדים במשק המקומי, "גובים יותר מ-6000 שקלים בשנה על להציב שלט קטן מעל המסעדה. זה מאוד קשה להרוויח כסף במסעדנות בישראל". למרות כל הטענות, מאז צילום הכתבה, החליטו בהמבורגר המחתרתי דווקא כן להתבסס במקום קבוע, שהוא אומנם לא ממש מסעדה, אבל כן הופך את ההמבורגר לזמין לכל דורש ולא רק במשלוחים שאילצו לעתים גם רשימת המתנה ארוכה.

עוד חושף בר לב בכתבה כי הוא מקבל פניות רבות מרשתות ומסעדות, שמבקשות ייעוץ על פתיחת קונספטים סודיים כמו זה שלו.