מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מזה: המסעדה החדשה שבאה להרים לנהריה

אחרי כמה שנים במסעדות מובילות החליטו האחים שוורץ לפתוח מקום משלהם, ולעשות את זה בעיר שממנה הם מגיעים - נהריה. כך נולד מזה, מקום של אוכל יווני, שעד עכשיו קוצר תשבחות מכל הכיוונים

ריטה גולדשטיין
חדשות הבוקר – קשת 12
פורסם:
הקישור הועתק

אחרי שבישלו ועבדו בכמה מסעדות בצפון ובתל אביב החליטו האחים עדי ועופרי שוורץ לשוב לעיר הולדתם נהריה ולפתוח את המסעדה שלהם דווקא בה, במטרה להביא לעיר קולינריה מעט יותר מעניינת וצבעונית. מסעדת מזה היוונית היא הגשמת החלום שלהם.

מזה היא מסעדה יוונית קלילה שמציעה מבחר קלאסיקות יווניות וגם מנות גריל רבות על בסיס מכשיר הקמאדו - סוג של מעשנה וגריל מקרמיקה. לפחות עד כה, נראה שתושבי נהריה מקבלים בהתלהבות את המקום, שפתוח רק כחודשיים, וגם התיירים בדרך צפונה החלו לשמוע עליו. אחרי הכל, השילוב בין נהריה לאוכל יווני הוא בסך הכך הגיוני ומתבקש.

בתפריט תמצאו למשל פאבה - חומוס יווני על בסיס אפונה צהובה עם צ'ילי קצוץ; באבא גנוש - חצילים שרופים עם יוגורט, נענע וסומאק; קישואים שרופים בפחם על קרם של גבינת טולום; חלומי בגריל עם עגבניות שרי צלויות ועלי גפן; פלפל פדרון מבוסתן הגליל עם גבינת טולום; טרטר טרחון עם גספצ'יו מלפפונים ויוגורט; קבב בסגנון קפריסאי; תפוחי אדמה שבורים; וקינוחים כמו בסבוסה עם פלפל שחור וקציפת יוגורט ומילפיי מבצק פילו פריך עם קישטה, תאנים ופיסטוק לבנוני.

המקום פתוח בכל ימות השבוע מלבד יום שני. שעות הפתיחה: ימים ראשון ורביעי 12:00-18:00; ימים שלישי וחמישי 14:00-16:30 ו-18:00-22:00, שישי 12:00-16:00 ושבת 13:00-18:00.

מזה. שמעון רייך 24, נהריה. 077-5051570

מצאתם טעות לשון?