את גל גדות אנחנו מכירים ממסך הקולנוע, מפרסומות ומקמפיינים גדולים, אבל לא ממש מתחום הקולינריה. אבל העוקבים אחרי הכוכבת הענקית בטוח שמו לב לפרויקט קולינרי מסקרן שגדות נרתמה אליו ועוסק באחד המאכלים המפורסמים ביותר באמריקה: מק אנד צ'יז.

גדות היא חלק ממיזם בשם GOODLES, שהמטרה שלו להפוך את המק אנד צ'יז הנחשק והתעשייתי למאכל מזין ובריא יותר, עם ערכים תזונתיים פחות גרועים מהמוכר, בייחוד כי המאכל הידוע לשמצה הוא כזה שהמוני ילדים מסביב לעולם ממש מכורים אליו.

View this post on Instagram

A post shared by Rita Goldstein (@goldrita)

המק אנד צ'יז של גדות משווק כרגע אך ורק בארה"ב, ועדיין, בלוגרית הבישול הישראלית רחלי קרוט הצליחה להתארגן ולהשיג אותו. הדרך לגודלס הנחשקים כללה המתנה של שלושה שבועות בעקבות הביקוש המטורף שנוצר סביב המוצר מאז גדות חשפה אותו. כמובן שברגע שניתנה לנו ההזדמנות מיהרנו לטעום גם אנחנו.

המק אנד צ'יז של גודלס מגיע ב-4 גרסאות שונות, שמכילות כולן 14 גרם חלבון ו-6 גרם סיבים תזונתיים (החבילות עצמן במשקל 170 גרם ליחידה). שלחנו את טבלת הערכים התזונתיים הסבוכה לבדיקה מעמיקה אצל דיאטנית, והיא השיבה כי מדובר ברשימה לא רעה בכלל, מחמאה רצינית כשזה מגיע מדיאטנית.

הטעמים כוללים מק אנד צ'יז עם פרמזן; מק אנד צ'יז קצ'יו א פפה; מק אנד צ'יז צ'דר כתום; ומק אנד צ'יז קונכיות צ'דר. כל חבילה (שמעוצבת באופן יפה, צבעוני ומזמין, יש לציין), מכילה את הפסטה עצמה ושקית שכוללת אבקת גבינה. אחרי בישול הפסטה יש לסנן אותה ולהוסיף חלב, את אבקת הגבינה וחמאה (אם רוצים, ולטעמנו ממש כדאי), לערבב עד הסמכה, וזה כל הסיפור.

אז איך המק אנד צ'יז של גל גדות?

ראשית חששנו שמדובר במעט מדי מק אנד צ'יז, כי תכולת הצלחת נראתה לנו תחילה קצת דלה. עם זאת, כשסיימנו לאכול נוכחנו לדעת שמדובר בדי והותר עבור אדם בוגר. בליווי סלט כיפי מדובר בארוחה משביעה במיוחד. הגודל של הפסטות כולן - שהוא קטנטן וחמוד - הוא בול מה שמחפשים במק אנד צ'יז, וזה שכל אחת מהפסטות מגיעה בצורה שונה הופך את כל הסיפור לכיפי במיוחד עבור ילדים.

View this post on Instagram

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

ומה מבחינת הטעם? היו שני טעמים שפחות דיברו אלינו: מק אנד צ'יז פרמזן, שהיה מאוד לא פרמזני, עדין מדי בטעמו ואף מעט אנמי (זאת למרות צורת הפסטה המצוינת שלו); ומק אנד צ'יז צ'דר כתום שהיה צבעוני ומושך אבל התברר כקצת מתקתק וכזה שלא מממש את ההבטחה של הצבע הבוהק והמזמין שלו.

מוצלח יותר היה טעם הקצ'יו א פפה, שהיה גרסה קלילה ומפולפלת במידה לפסטה האיטלקית האיקונית; והמק אנד צ'יז הטעים מכולם היה פה אחד קונכיות הצ'דר, שהתברר כלהיט גבינתי עם טעם אומאמי נעים. כל הפסטות כולן מימשו את ההבטחה והרגישו פחות כבדות ותעשייתיות ממה שהתרגלנו ממק אנד צ'יז שמגיע בקופסת קרטון.

כרגע הפסטות נמכרות במארזים של 4 במחיר של כ-5 דולרים לחבילה. ניתן להזמין בתוך ארה"ב ודרך חברות משלוחים חיצוניות שעושות משלוחים לישראל (במחיר שלצערנו מייקר מאוד את הסיפור הזה). אבל בקרוב, כך לפי גל גדות - שאף צפתה והגיבה לסרטון הטעימה שלנו - ניתן יהיה להשיג את המוצר גם בארץ.