"אווירה לא מחייבת, מחירים נוחים וחוויית בילוי קלילה וקז'ואלית" כבר נהיה הסלוגן הקבוע של מסעדות חדשות, ביניהן מי-בה שסיפרנו לכם עליה לא מזמן, שבה גם המנה היקרה ביותר בתפריט לא עוברת את רף 60 השקלים. וזה הגיוני – היום אף אחד לא מחפש את האווירה השמחה של בר עם די.ג'יי, ואף מקום לא רוצה להצטייר כיקר, לא נגיש או יוקרתי מדי. הרוב המוחלט של המקומות החדשים מבטיחים לנו שגם אם נבוא בכפכפים יהיה סבבה.

קרוט החדשה, שנפתחה בשדרות תרס"ט בתל אביב, במקום שבו פעלה מסעדת גן השקמים המצוינת, לוקחת את זה צעד אחד קדימה ומביאה לנו קונספט שטרם פגשנו כאן - סגנון בילוי הנפוץ במקומות הכי שווים באירופה שבהם לצד שולחנות רגילים יש גם שולחנות גבוהים ללא כיסאות וסביבם עומדים המבלים עם כוס יין ונשנוש ליד. יש בקרוט 15 שולחנות כאלה, ואם להאמין לאביעד פלד, השף ואחד מבעלי המקום, זה בא לשרת זרימת אנרגיה קלילה יותר ואווירה של בילוי ולא של מסעדה.

"רצינו להביא בקרוט את מה שלנו הכי חסר כאן בארץ", מסביר פלד. "כשאתה רוצה לאכול כאן אתה הולך למסעדה, וגם כשאתה רוצה לבלות אתה הולך למסעדה - וזה מה שקרוט בא לשנות. הוא בא לספק בילוי בלי חוויה של מסעדה. כאן לא צריך להזמין מקום ואין סדר כרונולוגי בארוחה, אתה מזמין כוס יין, וכל האוכל שאתה מזמין יוצא בלי המתנה ובלי גינונים של מסעדה".

קרוט. אווירה של בילוי ולא של מסעדה (צילום: אביעד פלד, יחסי ציבור)
קרוט. אווירה של בילוי ולא של מסעדה | צילום: אביעד פלד, יחסי ציבור

המיידות של האוכל היא חלק חשוב מהעניין פה, וכל המנות בתפריט קטנות ומהירות. "יצרנו תפריט של אוכל שבו מושקע המון מאמץ בתהליך ההכנות המקדים לסרביס, והוא יוצא לשולחן מייד עם ההזמנה", מסביר פלד.

ומה יש בתפריט? מפגש בין תל אביב הים תיכונית לפריז הקלאסית, כלומר בצקים מעולים, ירקות טריים, דגים נאים ושרקוטרי. מצאנו בו מנות כמו ג'חנון עם רסק עגבניות וסחוג (22 שקלים); עלי חסה, יוגורט, עשבי תיבול וקרוטונים (36 שקלים); פרצל עם מטיאס (42 שקלים); פרנץ' טוסט בריוש וקינמון (42 שקלים); סלט ניסואז עם פלמידה קונפי (48 שקלים); לטקס עם ביצה עלומה (48 שקלים); קרואסון עם פורקטה, ביצה עלומה והונלדייז (52 שקלים); ונקניקיית פלמידה וצ'דר בבצק כרוך (48 שקלים).

בתפריט הבראנץ' של סופ"ש מצאנו בגט עם תבלינים וחמאה (16 שקלים); סלט שומר ופומלה (36 שקלים); פלמידה כבושה (42 שקלים); נאגטס עוף ושרימפס (42 שקלים); פטה או קרוט (46 שקלים); מאפה תרד עם בשר סרטנים ובייקון (48 שקלים); טורטליני בייקון ופלמידה; וכמה קינוחים ביניהם גבינת תום, מרווה וענבים (28 שקלים), ממש כמו בפריז.

קרוט. האוכל יוצא מיד (צילום: אביעד פלד, יחסי ציבור)
קרוט. האוכל יוצא מיד | צילום: אביעד פלד, יחסי ציבור
יש גם מתוקים (צילום: אביעד פלד, יחסי ציבור)
קרוט. יש גם מתוקים | צילום: אביעד פלד, יחסי ציבור

קרוט מביאה בשורה לא רק עם שולחנות עמידה ומנות קטנות ומושקעות, אלא גם עם שיטת המזיגה של היין. אפשר להזמין כאן יינות בכוסות (יש כ-6 לבנים, 6 אדומים ו-4 מבעבעים בטווח מחירים נגיש של 28-58 שקלים לכוס) וגם בקראף של חצי ליטר (70-150 שקלים), וזה בדיוק מה שצריך אם רוצים יותר מכוס אבל פחות מבקבוק.

שם המקום, קרוט, הוא קיצור של הביטוי הצרפתי le case-croute, שפירושו ארוחת נשנוש קלילה, ומאחוריו עומדים קבוצת we like you too ואנשי מסעדת פרא, השפים אביעד פלד ואורי שטיינברג (יוצאי קבוצת R2M) ושותפיהם תום גוב ועליזה שרגא. "אנחנו רוצים להביא לעיר את אווירת הדלפקים של אירופה, זו צורת בילוי שמאוד מתאימה לאור יום - אפשר להתחיל כאן את הסופ"ש בשעות הצהריים, לשתות, לנשנש משהו קליל ואז לחזור הביתה לשנ"צ כדי לקום מוכנים לבילוי ערב", אומר פלד. לנו רק נותר לקוות שהקונספט החדש יתפוס וימלא את הספוט הלוהט של תל אביב בקלאס אירופי בניחוח ים תיכוני.

קרוט. שדרות תרס"ט 4, שני-חמישי מ-17:00, שישי-שבת 12:00-18:00. לא כשר.