אנט ברטה זכרון יעקב (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
החנות של אנט ברטה. הפתעה מרתקת בזכרון יעקב | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

הסיפור של הקהילה הגרמנית בית אל בזיכרון יעקב הוא מרתק: מדובר בקבוצה המונה כ-400 אנשים, נוצרים ציונים שהגיעו ארצה בשנת 63' בעקבות שתי אחיות פרוטסטנטיות בשם אמה ואלזה ברגר והתיישבו בזיכרון יעקב. האגדה מספרת שהם האמינו כי בשנת אלפיים תתרחש אפוקליפסה וישראל תהיה המקום היחיד שישרוד. האפוקליפסה כנראה החליטה לדחות, ובינתיים הם חיים בזיכרון יעקב במעין קיבוץ עירוני עם מערכות חינוך ובריאות עצמאיות. הם מאמינים כי העם היהודי הוא העם הנבחר ואחת המטרות ששמו לעצמם היא לשמור על קיומו של העם היהודי בארץ ישראל. אי אפשר לומר שהם לא עשו את המקסימום כדי לעמוד במשימה: הקהילה הזאת אחראית על מפעל מערכות מיגון אב"כ מצליח בשם תעשיות בית אל זיכרון יעקב, שממוקם בכניסה לעיר ומעסיק לא פחות מ-700 עובדים. אב"כ פחות עושה לנו תיאבון, אבל לצד העיסוק הרציני הזה מייצרת הקהילה גם מגוון מוצרי מזון שעשויים בהקפדה ייקית. ניתן לרכוש אותם בנקודת מכירה שהם פתחו במפעל, בבית הקפה והחנות אנט ברטה (Aunt Berta's) שבמדרחוב זיכרון יעקב, וכן בכמה נקודות מכירה בקנדה וגרמניה.

>> היום עומד להיגמר. כבר נכנסתם לפייסבוק שלנו?

אנט ברטה זכרון יעקב ריבה (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
ריבות וממרחים, הכל מיוצר בקפדנות וטעים ממש | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

מוצרי בוטיק, מחירים מעולים 

השמועה על המוצרים הנהדרים של אנט ברטה הובילה אותנו לזיכרון יעקב. את בית הקפה, שניתן למצוא בו גם ארוחות בוקר וקינוחים מחומרי גלם תוצרת הקהילה, לא הספקנו לפקוד, אך את החנות, המוכרת את מוצרי המותג לצד מוצרי בוטיק אחרים, דווקא כן. 

בחנות מצאנו לחמניות ולחמים גרמניים מיוחדים, שוקולדים מסוגים שונים, דבש, רטבים, ממרחים על בסיס ירקות, ריבות, קרקרים, יינות ועוד. לאחר שקיבלנו הסבר נלהב על הקהילה מהמוכרת במקום התחלנו לסקור את המדפים לעומק. המבחר אמנם מצומצם יחסית, אך המוצרים עצמם מעניינים בהחלט. מבין האפשרויות החלטנו להצטייד בממרח ארטישוק קארי (16.90 שקלים), קרקרים בטעם עגבניות עם גרעיני דלעת (12 לחבילה), חבילת פרליני נוגט (19.90), מעדן מנגו-קיווי ללא סוכר (16.90) וחבילת לחמניות שטנגלה (לחמניות פרעצל) טריות שהיו מומלצות במיוחד (10 שקלים ל-5 לחמניות). כפי שאפשר לראות, המוצרים של קהילת בית אל מתומחרים בהגינות; נסו למצוא לחמניות פרעצל במאפייה מפוארת בשני שקלים ליחידה, אנחנו לא מכירים הרבה כאלה.

עוד באוכל טוב:

 

אנט ברטה זכרון יעקב פרלינים (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פרלינים. דווקא מהם לא נפלנו | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

חזרנו הביתה עם השלל - מינוס לחמנייה אחת שלא התאפקנו ובלסנו באוטו. הניחוחות המתוקים הטריפו אותנו והמרקם האוורירי והנעים שלה לא אפשר לנו לעצור. בבית כבר שידכנו אותה לממרח הקארי, שהיה נהדר ומקורי (ולא הרתיע, בשונה מכל כך הרבה מוצרים תעשייתיים, גם אחרי סקירת רשימת הרכיבים) וגם למעדן הפירות עם המנגו והקיווי שהיה מתוק, פשוט וטעים. הקרקרים התבררו גם כן כמצוינים ורק הפרלינים היו סתמיים למדי.

אנט ברטה זכרון יעקב קרקרים (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קרקרים באנט ברטה. טעימים ואיכותיים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בית אל היא קהילה יצרנית צנועה במיוחד שלא ממש מטפחת קשרים מחוץ למעגליה הפנימיים, וזאת כנראה הסיבה לכך שמוצריה לא זוכים לתהודה גדולה יותר, על אף שהם בהחלט ראויים לכך. החנות והמוצרים המצוינים מאפשרים הצצה מרתקת לקהילה הסגורה ולפועלה, ומספקים סוג של תקשורת נדירה עם אותם אנשים. בקיצור, בפעם הבאה שלכם בזיכרון יעקב, תנו קפיצה.

אנט ברטה. המייסדים 48, זיכרון יעקב. 04-6293181. 

>> לכל חדשות האוכל