מבחן טעימה: קרמבו גורמה מול קרמבו רגיל

בשנייה שמתחיל להיות קריר בחוץ, אנחנו יודעים שזה הזמן לקרמבו. בחורף הנוכחי שוטף את ישראל טרנד הקרמבו שף - קרמבואים בעבודת יד בטעמים ומילויים מיוחדים שטרם ראינו כאן. אז החלטנו לבדוק אחת ולתמיד האם באמת מרגישים בהבדל, והאם קרמבו יוקרתי באמת טעים יותר מהקרמבו התעשייתי שלמדנו כל החיים לאהוב.

אז לפי מבחן הטעימה שלנו, באמת שווה להשקיע קצת יותר ולהתפנק עם קרמבו איכותי. את הקרמבואים המצולמים במבחן הטעימה תוכלו למצוא ביקב תשבי שבזיכרון יעקב. מחירם 9 שקלים ליחידה והם מגיעים במגוון טעמים על בסיס השוקולדים האיכותיים של המותג ולרונה. מה למשל? קרמבו פירות יער וגנאש שוקולד, קרמבו קרם קפה וציפוי שוקולד מריר וקרמבו פיסטוק בציפוי שוקולד לבן.

קרמבו (צילום: Shutterstock, מעריב לנוער)
האם הנוסטלגי מנצח את המתוחכם? | צילום: Shutterstock, מעריב לנוער

המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

ועכשיו, כרגיל, מחפשים את שלוש המסעדות הכי טובות ליד הבית שלכם לפי מדד אפליקציית איזי. והפעם: המסעדות הכשרות של תל אביב. אז במקום השלישי - מסעדת פאשה הטורקית, מסעדה כשרה בשרית שמציעה מגוון מאכלים טורקיים ואפילו שוק אוכל בימי שישי; במקום השני - מסעדת אונו, מסעדה איטלקית ותיקה וחלבית, שבתפריט שלה תמצאו מגוון של מנות דגים, פסטות בעבודת יד וכמובן פיצות; ובמקום הראשון לפי מדד אפליקציית איזי - מסעדת מיתוס, גריל בר בשרי מוקפד שפועל כבר משנת 2004 ומהווה את אחת מהמסעדות הכשרות הפופולריות ביותר באזור המרכז.

שאול בן אדרת (צילום: דניאל לילה ובן יוסטר)
אירח את השף הדני. בן אדרת | צילום: דניאל לילה ובן יוסטר

השף הדני שבא ללמד את הישראלים לבשל

מהאוכל הכשר של תל אביב נעבור אל המטבח הדני, שנחשב בשנים האחרונות לאחד המובילים בעולם. בשבוע שעבר הגיע לביקור שף השנה של דנמרק, תורסטן שמידט, כדי ללמד את השפים שלנו איך עושים את זה. לאירוע הגיעו מיטב השפים הישראלים כמו יוסי שטרית, אביבית פריאל וירון קסטנבוים. שמידט התארח במסעדת התרנגול הכחול של שאול בן אדרת בתל אביב, והעביר פאנל שבו היה אפשר לטעום מהמנות המיוחדות שלו.

כצפוי, אחד מעקרונותיו של שמידט הוא שימוש אך ורק בחומרי גלם מקומיים. לכן הוא הגיש במפגש הפסגה גלידת אורנים ישראלית ומגניבה במיוחד, וגם ירקות עונתיים מעושנים בחציר. המטרה: לפתוח לשפים המקומיים את האופקים כדי שהמטבח הישראלי, שהופך טוב יותר ויותר עם השנים, יגבש את זהותו מספיק כדי להפוך לאחד הטובים בעולם.

קינוח מושחת במיוחד

ולסיום, אם אתם מסוג האנשים שסרטוני קינוחים עושים להם את זה, כמונו, הווידיאו הבא הוא בדיוק בשבילכם. מסעדת טרומן אנד קו, שאחראית על הבאת טרנד המילקשייקים המושחתים לישראל, עושה זאת שוב עם מילקשייק חורפי מגניב במיוחד, ובו שוקו, נוטלה, בראוניז, קצפת ומרשמלו שרוף. לא לבעלי לב חלש.

>> לכל חדשות האוכל