אחת הקונדיטוריות המרשימות שנפתחו בארץ בתקופה האחרונה נמצאת - תאמינו או לא - בבאר שבע. המקום נקרא טרה ז'ולי ואת המאפים, השוקולד והקינוחים המוגשים בו מכינה מורן טביב זדה. כבר 17 שנים שמורן מתעסקת בקונדיטוריה, והנה סוף סוף היא זוכה למקום משלה, שבו היא מייצרת מצד אחד קינוחים קלאסיים ומצד שני מאפים מקוריים וייחודיים יותר.

טרה ז'ולי באר שבע חדש  (צילום: ריטה גולדשטיין , mako אוכל)
חדש בבאר שבע | צילום: ריטה גולדשטיין , mako אוכל

טרה ז'ולי, המציעה לבד ממאפים גם ממרחים, ריבות ועוגיות לרכישה הביתה, שייכת לבעלים של קפה או לה לה הסמוך, ובקרוב יגישו גם בו את התופינים מבית הקונדיטוריה.

בגזרת מאפי הבוקר אפשר למצוא בטרה ז'ולי קרואסון קלאסי, קרואסון פיסטוק וקרואסון קרמל בציפוי פריך. עוד יש כאן פחזניות שונות במילויים כמו פיסטוק ואמרנה, גבינה ופטל, פחזניות לימון ופחזניות גבינה ופסיפלורה, וטארטים מסקרנים בגודל אישי או משפחתי כמו טארט לאבנה ושמן זית עם לימון, שהפך לכוכב במקום, טארט לימון ויוזו, טארט שוקולד ואגוזי לוז, טארט מלבי וטארט פיסטוק עם פטל ושוקולד לבן. חובבי השוקולד ימצאו כאן גם פרלינים בעבודת יד.

המקום פתוח בימים ראשון עד חמישי מהשעה 8:30 ועד 20:00 וביום שישי בשעות 8:00-16:00.

 טרה ז'ולי פטיסרי. ראובן רובין 3, מתחם הבלוק, באר שבע. 08-9262737