אסייתית חדשה ברעננה

רעננה מתרעננת במסעדה אסייתית משפחתית מגוונת שמשקיעה גם בקוקטיילים. קאמי הוא שמה, ותוכלו למצוא בה ראשונות כמו נאמס פריכים במילוי עוף-ירקות-אטריות (62 שקל), גיוזה ולחמניות באן (54-49 שקל), פאני פורי (54 שקל), עיקריות כמו פאד סי יו וקארי עם סינטה או שרימפס, פאד קפאו על בסיס אונטריב וצ'ילי ופילה סלמון, באטר צ'יקן בתערובת יוגורט-עגבניות חמאתית וגם טורניקו, שהוא נתח עוף פריך בקארי אדום (104-62 שקל), וקינוחים כמו קרם ברולה עם אבקת מאצ'ה ותאנה מקורמל וסטאי שמאחד טופי, קרמל, קראמבל ובלונדי (48 שקל).

קאמי, ויצמן 273, רעננה

מסעדת קאמי  (צילום: אפיק גבאי)
מסעדת קאמי | צילום: אפיק גבאי

הקצבייה מיטמן נוחתת בתל אביב 

מותג הקצביות של שלושת האחים לגזיאל, שמגדלים, מקצבים ומיישנים את הבשר בעצמם, מתחדש בסניף בוטיקי כשר בשרונה מרקט, ואם לשפוט לפי חנותם שבצומת שילת בפאתי מודיעין, יש למה לצפות. תוכלו למצוא שם שיפודי בקר ועוף מיוחדים, סטייקים מיושנים בצורה קפדנית, ומוצריהם הטחונים, מנקניקיות אסאדו ועד סושי קבב. א' עד ה' 9:00-20:00, ו' 8:00-15:00.

שרונה מרקט. אלוף קלמן מגן 3, תל אביב

קצביית מיטמן.  (צילום: אסף קרלה)
קצביית מיטמן. | צילום: אסף קרלה

סופ"ש אחרון של פסטיבל "מהחממה לצלחת" בערבה

פסטיבל התיירות החקלאית קולינרית בערבה התיכונה ננעל בסופשבוע עתיר אירועים (18-16 במרץ): השפים נדב ודניאל יכינו אוכל תאילנדי בלב חממת חוות בין השיטין בחצבה; השפית מירית קירשבום תקיים סדנת בראנץ' בעין יהב; רונית ומוטי אלעזרי ירקחו ארוחות בוקר אורגניות בגינת הירק במושב צופר; ובמושב פארן תוכלו להצטרף לסיורי קטיף וטעימות; ויש גם סדנת פטריות, סיור דבש, סדנת בישולי שדה, ארוחות שף בביתו של יונתן דהן בצוקים ועוד הרבה.

לפרטים

השפים נדב ודניאל (צילום: תיירות הערבה התיכונה)
השפים נדב ודניאל | צילום: תיירות הערבה התיכונה

תפריט חדש ברוטצ', ראשון לציון

הביסטרו בר שנפתח לפני כשישה חודשים ברוטשילד שבראשון משיק מנות חדשות, קוקטיילים מושקעים וגם תפריט בראנץ'. בין המנות: צ'יפס בצורת ופל בלגי (42 שקל), אבוקדו על לחם מחמצת קלוי עם איולי כמהין וביצת עין (48 שקל), פטה כבד בחמאה וסילאן לצד ריבת שרי (46), סביצ'ה דג על לאבנה, כוסברה, ירוקים ופירות (56 שקל), אגז בנדיקט עם סלמון מעושן או אווז (62 שקל) ופרנץ' טוסט (44 שקל).

רוטצ'. רוטשילד 64 ראשון לציון

רוטצ'-בראנץ'. (צילום: דוד מויאל)
רוטצ'-בראנץ'. | צילום: דוד מויאל

אושי אושי פותחים את הלב

רשת המסעדות האסייתית פוצחת בשיתוף פעולה מרגש עם ארגון פתחון לב: החל מהשבוע ועד לערב פסח יימכרו במסעדות הרשת ארבע יחידות סושי בצורת לב (שבהן סלמון מטוגן, אבוקדו ובטטה בציפוי סלמון נא) במחיר 15 שקלים, והרווחים יופנו לטובת רכישת סלי מזון למבקשי הסיוע של הארגון.

לסניפים

אושי אושי עם פתחון לב. (צילום:  איציק בראל)
צילום: איציק בראל

בשורה טבעונית בקפטן בורגר

שיתוף הפעולה בין רשת קפטן בורגר וחברת הפודטק רידיפיין מיט, המייצרת בשר-חדש ללא רכיבים מן החי, קרם עור וגידים – והמבורגר רידיפיין מיט נולד בתפריט. ההמבורגר, בטעם בקר, יזכה לתהליך ההכנה שמייחד את הרשת, "הסמאש" – או המבורגר "שפכטל" – שבו הקציצה נמעכת על פלאנצ'ה, נצלית זמן קצר מכל צד ונכנסת ללחמנייה במידת עשייה אחידה. המנה תחליף את המנות הטבעוניות הקיימות.

לסניפים

יריד "רביעי טבעוני" בדיזנגוף סנטר

ואם אנחנו בטבעונות, בימי רביעי החודש בסנטר, בין 12:00 ל-20:00, תוכלו למצוא 25 דוכני אוכל ולייף סטייל על טהרת ערכי הטבעונות שיציעו מגוון עשיר של מנות, תבשילים וקינוחים, שמחירם עד 35 שקל למנה, וישתתפו אושיות קולינריות כמו שף לירון ברנר, השפית מנאל איסמאיל, כוכבת הטיקטוק ניבה בנטו, נועם כרמון, הקונדיטורית רעות רוזנצוויט וגם שחר קיכלר מ-Vivida. יהיו שם דים סאם ואוכל מקסיקני, תבשילים אתיופיים ופרעצלים עם תוספות מטורללות, מנות הודיות אותנטיות וחטיפים מסקרנים, שייקים, מרקים ופינוקי פירות. אורי שביט תמכור את ספרי הבישול שלה, ויהיו גם מוצרי קוסמטיקה טבעונית אקולוגית, תיקים ובקבוקים מחומרים ממוחזרים, יצירות אמנות מבטון טבעי ואפילו עמדת חטיפים טבעוניים לכלבים של Treaty.

דיזנגוף סנטר

תפריט חדש בקפה פיינברג, חדרה

הביסטרו קפה הכפרי הממוקם בבית המשוחזר של אבשלום פיינברג בחדרה ומתהדר בחצר קסומה מציג מנות אביב חדשות כמו סיגרים ממולאים גבינות, פסטו ואגוזים (44 שקל), בוראטה על סלסילת עגבניות (54 שקל), סלט סביח (58 שקל), פיש אנד צ'יפס (78 שקל) ופיצה בלקנית (64 שקל).

קפה פיינברג. ז'בוטינסקי 34, חדרה

קפה פיינברג- פילה לברק וניוקי. (צילום:  גיל אבירם)
קפה פיינברג- פילה לברק וניוקי. | צילום: גיל אבירם

חומוס חדש ורוקנרולי מבית לבונטין 7

המטבח החדש והטבעוני חומוס 7 שבמוסד הרוק הוותיק נפתח בשעות הצהריים (ב'-ו', 11:00-16:00) בניצוח השפית הצרפתייה ג'וליה אורלנקו, בוגרת קוצ'ינה תמר, מנטה ריי וקפה דליה. בבר העליון ובחצר המועדון הקדמית יוגשו חומוס טרי, לצד סלטים ומרק יומי משתנה­ כולם במחיר 25-15 שקל, והקינוחים, כמו מלבי טבעוני ועוגיות ביתיות, יעלו לכם 15-10 שקלים.     

חומוס 7. לבונטין 7, תל אביב

ארוחת פופ אפ במרלוזה

ביום שלישי, 21.3, השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין תתארח במרלוזה ותכין עם שף המסעדה דור אבן מנות בהשראת צרפת, תל אביב, מתת ובקריצה לפסח. בין המנות:  גפילטע דג נא - ויניגרט גזר חזרת, סלט גזרים ושמן פטרוזיליה; פלצעלך א לה שוק הכרמל - מאפה בצל, פרג וקימל עם דג מלוח מהשוק, שמנת חמוצה, סלט צנונית ושמיר, הגאלט הפרוע של מאיה ועוד.

פסטיבל יין "בציר הזמן" חוזר לאוניברסיטת אריאל

ביום רביעי וחמישי, 22-23.3, בשעות 18:00-23:00 תארח אוניברסיטת אריאל בפעם השלישית את פסטיבל "בציר הזמן" המציג יקבים ויינות מיהודה, שומרון ובנימין, בניצוחו של איש הענבים - המרכז לקידום תרבות היין. המבקרים יוכלו לטעום מהיינות, להסתובב בין דוכני האוכל, לשמוע הרצאות ולהשתתף בסדנאות יין קצרצרות.

לפרטים