הסגירה של מסעדת החלוצים 3 הנהדרת הותירה חלל של ממש לא רק בלבבותיהם של חובבי אוכל רבים, היא גם השאירה חלל באזור שוק לוינסקי. אחרי תקופה שבה עמד המקום ריק, נפתחת בו עכשיו מסעדה חדשה בסגנון לטיני, שנעה על הציר שבין אוכל ספרדי לאוכל מקסיקני, וכזה שמושפע בכלל מחומרי הגלם והטעמים של אמריקה הלטינית.

מאז שטרנד הטאפאס היה לוהט בישראל עבר כבר זמן מה, וקיימות פחות מסעדות שמתבססות על הקולינריה הספרדית - לכן הבשורה כי קמה שוב מסעדה שחורטת על דגלה את האוכל הספרדי עם טוויסט לטיני רחב יותר - משמחת אותנו מאוד.  

View this post on Instagram

פאן קון מנטקה, הלחם והחמאה שלנו. עוד כמה ימים מתחילים

A post shared by Panconmanteca_tlv (@panconmanteca_tlv) on

המקום החדש נקרא פאן קון מנטקה, משמעות השם בספרדית היא לחם וחמאה. האחראים על המסעדה הם אסי לוי ושיר ויזר, שהם גם הבעלים של בית האוכל הבלתי מחייב אך המוצלח מאוד, בבי, ברחוב בן יהודה בתל אביב. על האוכל בפאן קון מנטקה אחראי קרלוס סלמון (יש מי שהשם נשמע לו מוכר היות שהיה אחד המתחרים הבולטים בריאליטי משחקי השף), שבישל בעבר במסעדות כמו שילה, לה אוטרה המקסיקנית וכן במסעדות בברזיל, מקסיקו וספרד. סלמון מביא כאן את האוכל והטעמים שהוא מכיר היטב ממסעותיו וילדותו באמריקה הלטינית עם מבחר חומרי גלם מעניינים, שחלקם פחות מוכרים בקרב הישראלים: קקטוס כבוש, שורש יוקה, מגוון סוגי פלפלים חריפים ופלנטיין.

פאן קון מנטקה (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
מבחר חומרי גלם שפחות מוכרים בארץ | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור


התפריט של פאן קון מנטקה מקורי במיוחד ומציג מנות שבהחלט לא ניתן למצוא במקומות אחרים בישראל, כך שמדובר בנקודת פתיחה טובה במיוחד. האוכל פה מתחלק לקטגוריות כמו צ'יקוס - מנות פתיחה קטנות בסגנון ספרדי, ומנות ראשונות ועיקריות. את האוכל מלווים קוקטיילים בסגנון לטיני על בסיס טקילה, רום או שרי, מגוון בירות ויין ספרדי וכן סנגריה, שנהדרת בחורף הקפוא הנוכחי.

בין המנות כאן תמצאו פאן קון מנטקה - לחם הנאפה במקום ומוגש עם אחו בלאנקו, סלסה שרופה וחמאה (24 שקלים); פטאטס ברוואס - תפוחי אדמה עם איולי וצ'ילי (18 שקלים); סלט קטלוני עם תרד, בצלים חרוכים, צנונית כבושה, וויניגרט על בסיס אנשובי וחומץ פדרוחימנס (42 שקלים); וובוס אבואלו - ביצה רכה על צ׳יפס יוקה עם אבקת פחם תירס (32 שקלים); טורטה בקלה - דג קוד בחלב ואיולי פימנטון (34 שקלים); סלט נופאלס – קקטוס כבוש, כוסברה, מוס אבוקדו ומנצ׳גו (52 שקלים); פידאוס בשר סרטנים - הפאייה של דרום ספרד שמורכבת מאטריות קצרות קלויות בציר סרטנים וזעפרן עם קוביות אבוקדו וצ'יצרון דה פויו (56 שקלים); וטרטר טלה עם קקטוס מוחמץ, שמן צ'וריסו אדום, קציפת חלמון, ליים וצ׳יפס פלנטיין (58 שקלים).

פאן קון מנטקה סנגריה  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
ויש גם סנגריה | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

בין המנות העיקריות: צ׳וריסו ירוק עם שקדים לחים וגרדת תפוז על קרם שורשים (56 שקלים); טמאלה עם חלקי פנים של טלה צרובים בדמי גלאס צ'יפוטלה, עם סלסה שרופה וקינואה תפוחה (78 שקלים); לחי עגל מזוגג במולה נגרו (84 שקלים); אוקטופוס גרבנזו - תמנון מבושל ביין אדום על גרגרי חומוס ספרדי, שמן פימנטון וריבת חלפיניו עם ירקות חרוכים (78 שקלים); פאייה נגרו ים יבשה - אורז עגול מבושל עם דיו דיונונים וצ'וריסו עם פירות ים (98 שקלים); ודניס שלם אפוי בתנור עטוף באורז זעפרן, ציר סרטנים וטימין (120 שקלים).

המנות המוגשות כאן גדולות מאוד ושומרות על קו הגיוני מבחינת תמחור (וזה כולל מחירים הגיוניים במיוחד של כוסות יין, בירות וקוקטיילים). גם הקינוחים כאן נעים סביב הטעמים הספרדיים ואלה המקסיקניים. יש כאן למשל קינוח בשם סאן סבסטיאן שהוא למעשה עוגת גבינה תפוחה ומסורתית ספרדית עם מרקחת היביסקוס (42 שקלים); צ'ורוס שמוגשים עם שוקולד מקסיקני חם מתובל בצ'ילי, הל וקינמון (36 שקלים); ופלאן טונקה עם קרמל מלוח (42 שקלים).

למרות הסגירות הרבות של מסעדות ברחבי הארץ בתקופה האחרונה, יש גם גל של מקומות חדשים ומקוריים שמצליחים לעורר תקווה בכל הקשור לעתיד הקולינריה הישראלית. פאן קון מנטקה היא ללא ספק אחד מהמקומות האלה, עם אוכל מצוין שמצליח להיות חדשני ומעניין ומחירים הגיוניים בהחלט. 

פאן קון מנטקה. החלוצים 3, תל אביב.03-7754141 . ראשון-שבת 18:30-23:00