אנה שפירו ומיכל בוטון, האימהות של בית המאפה עמיתה, עושות את מה שלא מעט הורים תל אביביים עושים: מחכות שהילדה הראשונה תהיה בת 3 ומביאות עוד אחת. ביום רביעי הזה (17.1) ובדיוק 3 שנים אחרי פתיחת עמיתה, תיחנך עמיתה בביאליק, שלוחה משודרגת של בית המאפה האהוב מסלמה שתפעל בתוך מוזיאון בית העיר בכיכר ביאליק. עמיתה זכו במכרז, והמוזיאון היפה שעבר שיפוץ מקיף ונחנך השבוע, מתחדש בקפיטריה שמהווה אטרקציה בפני עצמה. 

המאפים, הקינוחים, הלחמים, הכריכים וכו' יגיעו טריים בכל יום (כמה פעמים ביום. זאת אומנם קפיטריה במוזיאון - אבל לא תמצאו כאן בורקס מרוטים) ואפשר להרגיע כבר עכשיו שהבסט-סלרס של עמיתה יגיעו: בורקס אנשובי פריך עם עלה מרווה, בורקס תפוח האדמה המלבני המחורץ עם מילוי תפו"א, פטה וזעתר, בורקס התרד שממולא בפקיילה בבישול איטי וארוך ולאבנה ועוד. 

לא רק בורקס (צילום: מיכל בוטון, יחסי ציבור)
לא רק בורקס | צילום: מיכל בוטון, יחסי ציבור
חמאה, פרוסות הרינג, בצלצלי פנינה ומלפפון חמוץ (צילום: מיכל בוטון, יחסי ציבור)
חמאה עם מלח פלפל, פרוסות הרינג, בצלצלי פנינה ומלפפון חמוץ | צילום: מיכל בוטון, יחסי ציבור

בניגוד לעמיתה בסלמה, שם רוכשים במקום וזוללים אחר כך בבית או בפארק הסמוך, עמיתה בביאליק עשירה במקומות ישיבה ומאוד ידידותית למשפחות: בחלל הפנימי ישנו דלפק קטן, אבל בחוץ יש חצר רחבת ידיים עם שולחנות וכסאות ומרחב גדול לישיבה במקום. אל נבחרת המאפים האהובה מצטרפים כאן חיזוקים נוספים והקהל הרחב זוכה לאכול את המנות עם כל התוספות המשלימות, כמעט כמו בארוחות עובדים וכמו אורחים מיוחסים: פרוסת לחם כפרי עם חמאה, חריצי קומטה/גרוייר ומלפפון חמוץ; עם חמאה, הרינג, בצלצלי פנינה ומלפפון חמוץ; או עם צ'אטני עגבניות פיקנטי מעולה, יוגורט עיזים, כוסברה ומלפפון טריים. בלי התחכמויות, בלי התחייבות כובלת למקומיות או עונתיות.

כקריצה שובבית להגדרת קפיטריית מוזיאון, שפירו ובוטון גם מעמידות כאן ויטרינת קינוחי-רטרו ביניהן הסברינה שאיתן מתחילת הדרך, רולדות קצפתיות, עוגת הומאז' לטירמיסו שמורכבת מעוגת שיש קפה ומעליה קצפת מסקרפונה ושבבי קקאו. חוץ מהן יהיו גם עוגות פשוטות יותר (עוגת שמן זית, עוגת גזר, עוגת שיש ועוד).

בייגלה עם לאבנה וזעתר (צילום: מיכל בוטון, יחסי ציבור)
בייגלה עם לאבנה וזעתר | צילום: מיכל בוטון, יחסי ציבור
הומאז׳ לטירמיסו (צילום: מיכל בוטון, יחסי ציבור)
הומאז׳ לטירמיסו | צילום: מיכל בוטון, יחסי ציבור
עמיתה עוגיות ריבה  (צילום: שי נייבורג,  יח"צ)
וגם עוגות ועוגיות | צילום: שי נייבורג, יח"צ

אחד הבונוסים הגדולים הוא ימי שבת: המוזיאון פעיל וגם הקפיטריה, ובעמיתה יגישו בשבתות חצאי חלות עם סלטים וממרחים שונים, מעין הזמנה לפיקניק. מלבד קפה, יוצעו כאן יינות (שאבירם כץ, בן זוגה של בוטון ומנהל מסעדת הבסטה אוצר עבור המקום) ובירות שמתאימים מאוד לליווי האוכל. בהמשך הדרך המקום צפוי לפעול עד מאוחר בימי חמישי ואולי גם להתכתב עם חלק מהתערוכות שיוצגו במוזיאון. כמו בסלמה, גם הקפיטריה החדשה תשמש כחנות ותשרת לא רק את היושבים במקום, אלא גם את מי שמצטיידים הביתה בלחמים, מאפים וכו' (רצוי להזמין מראש במקרה הזה).

עמיתה בביאליק. ביאליק 27 (מוזיאון העיר תל אביב-יפו בכיכר ביאליק), תל אביב. שעות פעילות: ראשון-חמישי 8:00-18:00, שישי 8:00-14:00, שבת 8:00-16:00