מגמת הפטיסרי והבולונז'רי ברחבי הארץ לא עוצרת. אחת המצטרפות החדשות היא מאפיית לאוון (LEAVEN) בפרדס חנה- כרכור,שנפתחה לפעילות לפני חודש ומתהדרת במאפים יפיפיים לצד לחמי מחמצת, כיאה לז'אנר, ובתופין דגל אחד שהפך ללהיט ויראלי.

המקום שייך לשלו פרץ, שהחל את דרכו במטבח ובהמשך הדרך התאהב באפייה בזמן שעבד בריזורט בקפריסין. שלו מיקם את לאוון ממש מול מוסד מצליח באזור, המזווה, ובכך מחזק את פרדס חנה-כרכור, שגם כך הפכה לסוג של אימפריה קולינרית ישראלית, בהתבססותה כמוקד משיכה טעים.

לאוון פרדס חנה מאפה קורנפלקס  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
מאפה הדגל. קראפין קורנפלקס וחלב | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
לאוון פרדס חנה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קרואסון ג'יאנדויה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
לאוון פרדס חנה מאפייה חדשה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
לאוון פרדס חנה מאפייה חדשה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אחד המאפים הבולטים ביותר בתפריט הרחב הוא הקראפין קורנפלקס, שמהווה שילוב בין קורנפלקס מקורמל עם קרם חלב. "זה כמו לאכול קורנפלקס עם חלב בתוך מאפה", מסביר פרץ, שכמו רבים, חובב גדול של קורנפלקס בחלב, ואיך אפשר שלא להיות?. בקרוב אפילו יימכרו כאן את הקורנפלקס עצמו שנעשה במקום, בנפרד.

עוד אפשר למצוא כאן בינתיים עוגיות אוזני פיל, מאפים כמו קרואסון עם קרם קינמון שהוא טייק על סינבון קלאסי, קרואסון ג'יאנדויה מפוספס, קרואסון חמאה קלאסי, מאפה של פיסטוק ושוקולד, טארט לימון קלאסי, פאריז ברסט שוקולד ואגוזי לוז, עוגת גבינה בסגנון ניו יורקי, אקלרים ועוד. בגזרת הלחמים תמצאו כאן לחם כוסמין מלא, לחם חיטה מלאה, לחם זיתים וקצח, פוגאס אגוזים ובגט קימל ושומשום לבן.

לאוון פטיסרי. המושב 33, כרכור. ראשון-חמישי 7:30-20:00, שישי 7:30-14:00