מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

קונים אוכל לחג? תעשו את זה במגרב

מעדניית מגרב החדשה בתל אביב הפכה חיש מהר למקום שכולם מדברים עליו, ובצדק. צוות "חי בלילה" יצא לבדוק איך היא יכולה לסייע למי שמעוניין להצטייד באוכל מוכן ביתי וטעים לקראת החג - ומצא שהיא יכולה ועוד איך

ריטה גולדשטיין
פורסם:
הקישור הועתק

אחת השאלות שמטרידות כל בשלן או בשלנית לפני החגים היא האם להכין את כל האוכל לבד או שמא לעגל כמה פינות ולקנות את חלקו במקום שמכבד את עצמו. מתוך הנטייה שלנו לבחור באופציה השנייה, קפצנו למעדנייתמגרבהחדשה בתל אביב, שמאגדת במקום אחד את כל מה שקשור למטבח הצפון אפריקאי על שלל סעיפיו, ובדקנו מה שולחן החג שלנו יכול להרוויח ממקום מעין זה (ספוילר: הוא יכול, ועוד איך).

הסירים במגרב מתחלפים מדי יום, וזוכים מן הסתם לחיזוק משמעותי בימי חמישי ושישי לקראת סוף השבוע. אנחנו טעמנו שם קציצות דגים פיקנטיות, דג באריסה שהיה חמוץ, חריף, מתקתק ונהדר, קוסקוס אוורירי במיוחד שמכינים פה מדי יום ומפרום חצילים (בכל יום תמצאו במגרב מפרום מסוג אחר) - את כולם היינו שמחים לפגוש שוב בארוחת החג.

לבד מהסירים וממבחר סלטים מרוקאיים מציעים כאן גם מגוון מאפים מהטאבון, שמכין חמודי אבולעפיה ממאפיית אבולעפיה המוכרת ואפשר לרכוש אותם הביתה או לאכול במקום. בין היתר תמצאו פה פידה טורקית עם תרד ואבן יוגורט, מאפה בסגנון מסאחן עם עוף וטחינה, והחביב עלינו ביותר - לחמעג'ון נהדר שעליו סלט רוקט חרפרף. ואם אתם מחפשים לשדרג את שולחן החג עם חלה מגניבה - תוכלו למצוא כאן אפשרויות כמו חלת מטבוחה (חלה שהמטבוחה כבר הוזרקה לתוכה), חלת תרד וגבינות וחלת קינוח עם דבש, שקדים ותפוחים. בקיצור, מחפשים איפה להצטייד בכמה מנות שוות במיוחד לארוחת ראש השנה או בכלל? מגרב היא יופי של אופציה, רק קחו בחשבון את התורים.

מגרב. יגאל אלון 94, תל אביב. 03-7566066

מצאתם טעות לשון?