את פורמנס, מוסד הבצקים של הקריות, הספקנו להכיר לכם כבר לפני שנים: עסק קטן של שני אחים, אביעד ואביבית, שמתמחה בפיצות מצוינות ומתוקים מיוחדים. כעת, דווקא בשיאו של משבר הקורונה, החליטו האחים לייבא למרכז הארץ את קונספט הפיצות שלהם ולהפוך עסק קטן מהצפון לרשת ארצית בעלת עשרות סניפים, החדש שבהם נפתח השבוע בשכונת נאות אפקה בתל אביב.

בימים אלה פועלים סניפים של פורמנס בנווה שאנן בחיפה ובקריית ים, כשהסניף בתל אביב הוא השלישי במספר ופועל כרגע במתכונת של משלוחים וטייק אווי בהתאם לתקופה. התפריט מתחלק לשני אגפים, אגף הפיצות ואגף מתוקים נרחב שמתבסס על כנאפה בווריאציות שונות שמוגשות עם קאימק.

פיצה פורמנס (צילום: לירן מימון,  יח"צ)
פיצה פולנטה בפורמנס | צילום: לירן מימון, יח"צ

את הבצק של פורמנס פיתח אביעד, הוא עובר התפחה של 48 שעות ונוספות לו מבחר תוספות. בין היתר תמצאו פה פיצת שום משפחתית עם רוטב שום ועשבי תיבול עם שום קונפי ומיקס גבינות; פיצה הוואי עם רוטב עגבניות, אננס טרי, פרוסת צ'ילי, פטרוזיליה ומיקס גבינות; פיצה עגבניות שרופות עם עגבניות צלויות בטאבון, גבינה בולגרית ובזיליקום טרי; פיצה בלקנית עם רוטב עגבניות, פלפלים קלויים, זיתי קלמטה, חלומי צרובה ועלי בזיליקום; ופיצה פולנטה עם רוטב מתירס טרי, כמהין, פטריות יער ומיקס גבינות. מחיר הפיצות נוחים למדי: 44-69 שקלים לפיצה בגודל משפחתי.

באגף הכנאפה תמצאו כנאפה חלווה עם מוצרלה פרסקה, רוטב סוכר ודבש, חלווה, פיסטוק גרוס, קאימק וטחינה גולמית; כנאפה טרופי עם רוטב קוקוס ושוקולד חלב ומריר, אננס טרי וקאימק; כנאפה טורקית קלאסית עם מוצרלה פרסקה, רוטב סוכר ודבש ופיסטוק גרוס; כנאפה קרמל מלוח עם בוטנים מלוחים ורוטב קרמל מלוח עם קאימק; וכנאפה אמרנה עם דובדבני אמרנה וחלב, פיסטוק גרוס וקאימק (25-30 שקלים לכנאפה).

פיצה פורמנס מרגריטה  (צילום: לירן מימון,  יח"צ)
מרגריטה קלאסית | צילום: לירן מימון, יח"צ

בהמשך ייפתחו סניפים נוספים של פורמנס בקריית ביאליק, נהריה, חדרה, זכרון יעקב, קריית אתא ועוד, המטרה היא לפתוח 60 סניפים בחמש שנים. הסניף החדש פועל בימים א'-ה', בשעות 12:00-23:00. 

פורמנס. נתן אלתרמן 13, נאות אפקה, תל אביב. 8865*