עכו עדיין לא חזרה לעצמה באופן מלא מבחינת התיירות המקומית, אבל הבעלים של מסעדת אלמרסא ובר האוכל סמא, האחים חמודי ומרוואן ברגות, נחושים להשיב את הסועדים והמבלים אל העיר הצפונית, וכעת הם פותחים בעיר מסעדה חדשה בשם אונו. על המטבח של המסעדה, המשקיפה לים ומבטיחה נוף מרהיב, אחראי השף החיפאי רוני חליפה, והיא מציעה אוכל שמבוסס ברובו על מנות גריל דגים לצד פסטות ומנות איטלקיות נוספות, אבל גם ארוחות בוקר שמוגשות במהלך כל השבוע.

בין המנות האיטלקיות באונו תמצאו פיצה לב ארטישוק עם זיתי לאצ'ינו וזעתר טרי; פיצה אנשובי בכבישה קלה עם צלפים ואספרגוס; ניוקי פסטו עם עלי תרד; פסטה פפרדלה עם שרימפס, קלמרי, מולים, יין לבן, עגבניות, מרווה ובזיליקום וספגטי ארביאטה עם עגבניות, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה וטבסקו.

מסעדת אונו עכו  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
משקיפה על הים | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור
מסעדת אונו עכו סטייק  (צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור)
יש גם בשר. | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

עוד בתפריט שלל אפשרויות לחובבי דגים, שמתבססות בחלקן על הדיג המקומי, וביניהן טרטר דג ים על גספצ'ו שרי צהוב עם ירוקים, גרידת לימון, פפרונצ'ינו חריף ושמן זית; קרפצ'ו דג ים של אליאס הדייג עם עלי חרדל, כוסברה יבשה, ירוק חריף, זרעי עגבניות, שמן זית, לימון ופירורי פיסטוק; סשימי אינטיאס בכבישה קלה עם מלפפון אמנסי פרוס, טחינה, יוגורט, נענע וצנובר קלוי; וקלמרי ממולא בריזוטו ברוטב יין, שום, בזיליקום ושמן כוסברה. מחירי המנות נעים בין 58 ל-112 שקלים. 

ארוחות הבוקר מוגשות במקום בכל יום בשעות 9:00-12:00, וכוללות אפשרויות כמו מטבלים של אנשובי, קרם חציל, ארטישוק, שום קונפי ומטבל עגבניות ובזיליקום לצד לחם מהטאבון; ומנות עיקריות כמו פריטטה, קלצונה במילוי חצילים, גמבה וגבינה בולגרית וביצת עין עם סטייק חלומי על פוקאצ'ה.

אונו. הגנה 1, עכו. 04-6048080