זה כבר זמן מה שמשהו טוב עובר על הקולינריה בקריית אונו. עוד ועוד מקומות חדשים, כמו קיסו האסייתית מבית סושי פו בתל אביב או מסעדת ההמבורגרים בלונדי, החלו להיפתח כאן, ולא נראה שהגל הזה עתיד לעצור בקרוב. אנחנו אומרים: טוב שכך, כי אין שמחים מאיתנו כשדברים שווים קורים גם מחוץ לבירת הקולינריה הישראלית תל אביב.

כל מה שטעים - אצלנו בפייסבוק

לקבוצה ההולכת וגדלה הצטרף בשבוע שעבר בומביקס מורי, מיזם אוכל מעניין ומושקע שעל הקמתו כבר סיפרנו לכם לפני כמה חודשים. מדובר במסעדה שמלווה גם במעדנייה גדולה, בבעלותם של אריה פוקס ושירה צפריר - אב ובתו שהם מסעדנים מנוסים והבעלים של קפה זליק שפועל בגבעתיים וגם בקריית אונו כבר שנים. אחרי חמש שנים של זליק בסמוך לקניון קריית אונו הגיעו השניים למסקנה שהפוטנציאל באזור עצום, ושיש צורך בעוד מסעדות ובתי אוכל טובים שיספקו את הביקוש של התושבים. לצורך כך גייסו לשורותיהם את בוגרת משחקי השף סבינה ולדמן, יועצת קולינרית מנוסה שעובדת עמם על בומביקס מורי כבר חודשים ארוכים.

בומביקס מורי קריית אונו קארי ירוק (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
הרבה מטבחים, הרבה אפשרויות | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

על התפריט של בומביקס מורי אחראית ולדמן בשיתוף השף בפועל של המקום ויטלי סיני. האוכל כאן מבוסס על מסע טעמים בדרך המשי, מה שמאפשר מגוון רחב מאוד של מנות מרחבי הדרך. יש כאן, למשל, נגיעה רחבה ומבורכת במטבח ההודי, שהפך אחרי שנים של שממה לטרנד גם בתל אביב עם מסעדות כמו קפטן קארי של יונתן רושפלד ומא פאו החדשה בנחלת בנימין - אך גם מי שאינו חובב מטבחים עתירי תבלינים ימצא כאן אפשרויות מתאימות, למשל בדמותן של מנות בוכריות מסורתיות.

עוד באוכל טוב:

בין המנות במסעדה תמצאו לחם נאן הודי עם מטבלים הודיים (26 שקלים), מנת חציל מאודה סינית שמשחקת גם עם טעמים ישראליים ומוגשת במרינדה של סויה עם מייפל, צ'ילי, כוסברה, בוטנים וטחינה גולמית (36 שקלים), דושפרה ממולא בבשר טלה שמוגש במרק חומוס וצימוקים אוזבקיים (38 שקלים) וקארי פירות ים תאילנדי עם שרימפס, קלמרי וחציל בקארי ירוק (82 שקלים). יש כאן מנות אותנטיות כמו אלו גובי הודי או פאד תאי תאילנדי, אבל גם מנות שמותאמות יותר לחך הישראלי כמו סלט קיסר קלאסי ומצוין בנגיעה אסייתית של אבקת נורי; לינגוויני שחור עם שרימפס, קלמרי, פלפלים צבעוניים ואננס; קבב של טלה על תבשיל חומוס ותרד חם עם מטבל עגבניות שרופות; וקינוח של כנאפה מאטריות קדאיף עם גבינת פניר, מי ורדים ופיסטוקים. כרגע התפריט מתמקד עדיין במספר מטבחים מצומצם יחסית, אבל בעתיד הוא עומד להתרחב.

בומביקס מורי קריית אונו טפיוקה (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
קינוח טפיוקה ומנגו. בומביקס מורי | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

מלבד המסעדה הגדולה, שבה בר רחב מסביב לקיר צמחים מרשים, חלל פנימי גדול וגם חלק ישיבה במרפסת חיצונית, מפעילה בומביקס מורי גם מעדנייה נפרדת תחת השם דרך המשי. בשונה מהמסעדה, המעדנייה ממוקמת בתוך קניון קריית אונו ומציעה תפריט משל עצמה. תמצאו בה מגוון משתנה של כריכים ומאפים, שנוגעים גם במחוזות כמו איטליה ויוון, ושלל חומרי גלם מיוחדים.

בומביקס מורי. שלמה המלך 35, קניון קריית אונו. טלפון: 03-5088999. ראשון-שבת 12:00-23:00. לא כשר.

בומביקס מורי קריית אונו כנאפה (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
ויש גם אפשרויות מקומיות ומוכרות יותר. למשל כנאפה עם פניר הודית | צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב
>> לכל חדשות האוכל