לזרוס כפר יסיף סוכריות פסטה (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
סוכריות פסטה עם לבנה עזים. לזרוס | צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור

הגליל המערבי הוא אזור קולינרי מסקרן, ואחד האטרקטיביים בישראל. עם ההתפתחות והפריחה של המקום בשנים האחרונות התרגלנו לראות בו מסעדות ערביות אותנטיות, שמקבלות השראה מהאזור, מחומרי הגלם ומהיסטוריית האוכל של הגליל המערבי. ראינו גם מסעדות מודרניות יותר שלוקחות את האוכל הגלילי ומשלבות אותו עם קולינריה עדכנית, אבל על ביסטרו שף ערבי איטלקי עוד לא שמענו. עד שגילינו את מסעדת לזרוס החדשה שבכפר יסיף.

יום ראשון מדכא אתכם? בואו להתבכיין בפייסבוק שלנו

לזרוס, בהובלת השף שאדי בשארה, שואפת להביא לאזור אוכל ערבי עדכני, שנוגע במסורת אבל לא חושש לחדש עם שילובים מהמטבח האיטלקי. בשארה העביר שנות קריירה רבות במסעדת אל באבור הערבית המוכרת בעכו, שם למד על בוריו את המטבח הערבי, לצד עבודה במטבחים של בתי מלון בארץ במשך מעל ל-15 שנים.

לזרוס כפר יסיף (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
למד לבשל את האוכל הערבי באל באבור עכו. בשארה | צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור

עוד באוכל טוב:

 

"האוכל שאנחנו מכינים כאן הוא מקומי בשילוב איטלקי" מספר בשארה. "את הטורטליני אנחנו ממלאים בראגו כבש בלאדי, ואת סוכריות הפסטה אנחנו ממלאים בלבנה עזים. אני חושב שהאותנטיות שלנו כאן בארץ דומה קצת לדרום של איטליה, ותמיד חלמתי לשלב בין המטבחים האלה. כל האזור שלנו מלא במסעדות מזרחיות של סלטים ושיפודים, ואנשים מאוד מתלהבים מזה שאנחנו לא מגישים כאן דברים שהם רגילים לראות".

המסעדה עצמה ממוקמת במבנה סורי בן 250 שנה, שעבר שימור ובולטים בו אלמנטים כמו תקרות גבוהות וקשתות מיוחדות. המקום היה בעברו (שמשתרע עד התקופה העותמאנית) בית בד, וכדי לשמור על האופי הייחודי שלו הותאם סגנון העיצוב של המסעדה לרוח עברו העשיר.

לזרוס כפר יסיף טורטליני טלה (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
חלם לשלב את המטבחים יחד. בשארה | צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור
לזרוס כפר יסיף שרימפס (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
ויש גם ריזוטו | צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור

אז מה בעצם אפשר לאכול כאן? סלט מוצרלה שמשלב גם עלי גרגר הנחלים, פילה תפוז, עגבניות לחות, בלסמי מצומצם וזיתי טאסוס, ברוטב ויניגרט הדרים וקשיו (45 שקלים), סוכריות פסטה במילוי לבנה ביתית עם רוטב חמאת מרווה או זעתר (51 שקלים), ריזוטו ירוק עם קוקי סאן ז'אק וקציפת פרמזן (65 שקלים), טורטליני ראגו כבש על קרם עגבניות מיובשות, שמן פסטו, וארטישוק א-לה רומנה (75 שקלים), פילה בר ים על קרם ארטישוק ירושלמי עם פריקי ופול ירוק (75 שקלים) וקינוח קנולי משערות קדאיף במילוי מוס ריקוטה וצימוקים על בסיס וויסקי (39 שקלים).

לצד המנות בהשפעה האיטלקית מגיש פה בשארה גם מנות ערביות קלאסיות יותר, כמו קובה במילוי בשר על סלט גרגרי חומוס עם עגבניות, נענע, וטחינה לימונית (49 שקלים), לחמעג'ון בשר כבש עם עגבניות, בצל, שום, עשבי תיבול ורוטב טרטור - רוטב סורי של טחינה ויוגורט (39 שקלים), שרימפס בעטיפת שערות קדאיף על טחינה משומשום מלא (45 שקלים) וצלעות טלה על פריקי (120 שקלים).

לזרוס. כביש פנימי, מול מרפאת כללית, כפר יאסיף. ראשון-שבת: 24:00-12:00. 04-8268807, 050-7770583. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל