לא חסרות בישראל מסעדות, אבל אנחנו לא מפסיקים לקבל מכם בקשות לארוחות מיוחדות, כאלה שלא בהכרח כוללות חווית קולינריה שגרתית כמו במסעדה. קיבצנו לכם 3 שפים שעושים לאחרונה ארוחות שיוצאות מהקופסא: מארוחה בחדר נשפים בדרום תל אביב שבה המלצרים הם גם רקדנים ושחקנים; דרך ארוחת שף בסגנון נורדי ועד ערב דגים וירקות חיפאי עם נוף אורבני. 

לֶמַּה, תל אביב

את הארוחות החדשות של אלון בנט, שנושאות את הכותרת לֶמַּה, אין אלא לתאר כמשהו אחר. חלל קטן בדרום תל אביב שהופך עם הארוחה לסוג של הופעה שמשלבת בין אוכל, מוסיקה, ריקוד ומשחק. זה לא מתאים לכל אחד, אבל אם אתם פתוחים לחוויה שמשחקת על יצר הסקרנות והרצון שלכם לתקשר עם סועדים סביבכם לצד התנסויות באוכל שלא רואים כל יום (כולל אכילה בחשיכה תוך הופעה חיה של מוסיקה קלאסית), אז מדובר בארוחה שתתאים לכם מאוד.

אלון בנט ארוחה סלט אוכמניות  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סלט אוכמניות וצנוברים אצל אלון בנט | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

בנט, שהוא בכלל אסטרו פיזיקאי ומוסיקאי במקור, עבד בקלארו ועם השפית שיראל ברגר במסעדת OPA הטבעונית. רבות מהמנות שלו טבעוניות ובכל ארוחה מתארחים כשלושים סועדים שיושבים בשולחנות אבירים ארוכים. המלצרים עצמם הם רקדנים ושחקנים, כשחלק ניכר מהערב משלב כוריאוגרפיות שלהם לפני או אחרי הגשת המנות.

View this post on Instagram

A post shared by Alon Banet (@banetalon)

 כבר מתחילת הערב, עוד בטרם אכלתם משהו, על השולחן ישנו דף שבמקום תפריט המנות הצפויות מודפסים עליו נושאי שיחה מחוכמים לחפור עליהם עם חבריכם מסביב. בערב מוגשות 17 מנות על צלחות קרמיקה שנוצרו במיוחד לאירוע, והן מתחלפות מדי ארוחה. בין היתר אפשר לטעום פה מרק חסה צלויה יוצא מגדר הרגיל עם חלב שקדים; אצבעות שורש פטרוזיליה שנראים כאילו הם מצביעים עלייך וצריך לנתק ממתקן מיוחד; כופתאות נוקדלי עם קורקבנים; וסלט לא שגרתי של אוכמניות וצנוברים.  

לכל הפרטים

CLAY , הוד השרון

השף ינון דביר אחראי על מיזם האוכל החדשני קליי (CLAY) שפועל בהוד השרון. דביר עורך בחלל מיועד ארוחות פתוחות מיוחדות שכוללות בכל ערב 10 סועדים בלבד (יש גם אופציה לאירועים פרטיים). דביר שב ארצה מסקנדינביה, שם עבד במסעדות מהן ספג השראה לאוכל, לאווירה ולעיצוב אסתטי במיוחד בדגש על הקו הנורדי הנקי. בנוסף, גם פה יש כלים מיוחדים שעוצבו לארוחות כשבכל ארוחה מוגשות למעלה מ-15 מנות אישיות לסועד.

הטכניקות הנורדיות של דביר באות לידי ביטוי לא רק במנות עצמן ובעיצוב, אלא גם בשימוש ניכר בחומרי גלם שמתסיסים וכובשים כאן לבד. הארוחה ב- CLAY מתחילה עם 6 ביסים משתנים כמו טארטלט שורשים עם פטריות ואגוזים או טארטלט אצות עם טרטר אינטיאס שמוגשים לצד שמפנייה. בהמשך מתיישבים מסביב לשולחן והארוחה הרשמית יותר מתחילה.

View this post on Instagram

A post shared by Clay Dining (@clay_dining)

View this post on Instagram

A post shared by Clay Dining (@clay_dining)

המנות כאן מתחלפות באופן תדיר על פי עונות השנה וההשראה, כשבין הדוגמאות אפשר למצוא גלידת יוגורט עם סירופ עלי תאנים ותותים; פרח קישוא מאודה עם ריקוטה וגרידת הדרים עם קוויאר, קרם פרש ושמן אגוזים; מעטפת דלורית במילוי פטה כבד ברווז עם דלעת ותפוח שרוף; טונה בלופין עם חלמון שליו, גארום בקר ואצות; סשימי עם קונסומה עגבניות ואצות קומבו; טארט ברגמוט ואולונג; וקינוח דובדבנים עונתי עם וניל, ורדים ותמצית גלעיני דובדבנים.

לכל הפרטים

סטודיו בוליבום, חיפה

השף אוריאל אשורוב רק בן 33 אבל עבד כבר למעלה מעשור במטבחים וצבר רזומה אצל שפים כמו עומר מילר, רן שמואלי בקלארו וכן השף הלל תווקולי בפאסטל בתל אביב. אשורוב החליט לצאת לדרך עצמאית והוא מפעיל כיום בחיפה את סטודיו בוליבום שלו לארוחות פרטיות מיוחדות וכן לאירועים (הוא גם עורך ארוחות מיוחדות אחת לתקופה ברחבי הארץ עליהם אפשר להתעדכן בעמוד האינסטגרם).

לאחרונה החל אשורוב בסדרת ארוחות שמתקיימות בימי שני בסטודיו שלו על בסיס דגים וירקות. הארוחות מתקיימות החל מהשעה שמונה בערב, אליהם יש צורך להזמין מקום מראש. הערבים מלווים במוזיקה מהפטיפון ובנוף חיפאי כשמנות הדגים בערבים המיוחדים משתנות לפי מה שהים נותן עם אופציות כמו סשימי פלמידה אדומה עם פונזו הדרים וסלט עשבים; מוסר ים עם ירקות ירוקים, קרם שורשים וחמאה חומה; ופילה אינטיאס עם תפוחי אדמה ורוטב ציר דגים וזעפרן.  

View this post on Instagram

A post shared by Uriel Asherov (@uriel_asherov_bolibom)

 

View this post on Instagram

A post shared by Uriel Asherov (@uriel_asherov_bolibom)

באופן כללי האוכל של אשורוב ורסטילי ועונתי והוא כולל מנות כמו שכבות דפי פסטת חלמונים עם דג ים צלוי בחמאה חומה ורוטב ציר ים עם עשבים ואפונת גינה; חזה ברווז מקומי עם כרוב בלאדי וגזרים צבעוניים צלויים בציר עוף; טורטליני ארטישוק ירושלמי עם לאבנה ביתית ורוטב יוגורט צאן עם אפונה טרייה וצ'יפס ארטישוק ירושלמי; וקינוח של סיגר דלעת צלויה עם מסקרפונה וסירופ דבש.

לכל הפרטים