כבר סיפרנו לכם לכם כאן לא מזמן שהטרנד החוזר של פתיחת מסעדות איטלקיות (זה שהשתלט כמעט לגמרי על כל הפתיחות החדשות בחיפה) הגיע גם לתל אביב עם פתיחתה של ג'יורדנו בלו לפני קצת יותר מחודש, ועכשיו כל הסיפור האיטלקי הזה צובר תאוצה עם פומו (קיצור לפומודורו - עגבנייה באיטלקית) שתנסה לכבוש ולהעיר קצת את אזור רמת החייל הדי מנומנם. בפומו החדשה לא תמצאו מפות משובצות וקירות עץ מתבקשים, אלא עיצוב מודרני ומושקע במיוחד בגווני חום וירוק עם קשתות מוארות מעל אזור השולחנות, בר גדול, מטבח פתוח, תנור ג'וספר משוכלל וטאבון עם ארובת זכוכית. כבר נשמע מבטיח לא?

על המטבח של פומו הופקד השף שחר ברנע, מי ששמו אולי לא אומר לרובכם הרבה, אבל כדאי שתדעו שמדובר באחד מהשפים הפעילים ביותר בארץ, כזה שניהל בעבר את המטבחים של המיטבר, קפה נואר וסבסטיאן, והפך להיות יועץ קולינרי של רשתות גדולות כמו לנדוור, קרנף, בנדיקט ומסעדות נוספות בחו"ל. אז אחרי כל זה, למה דווקא מסעדה איטלקית? ברנע עבד בעבר עם השף האיטלקי אנטוניו אספוזיטו במסעדת Acqu’ e sale שבסורנטו, והאהבה הגדולה שלו לארץ המגף והפסטה גרמה לו לבקר בה לא מעט בשנים האחרונות, אז גם למד עוד ועוד על סודות הפסטה והפיצה.

פומו (צילום: דרור עינב,  יחסי ציבור )
ככה זה נראה מבפנים. פומו החדשה | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

התפריט של פומו מחולק לארבעה חלקים (כמו הרבה תפריטים איטלקיים): מנות ראשונות, מנות פסטה, פיצות ומנות עיקריות בשריות. באגף המנות הראשונות תוכלו למצוא מנות כמו כרובית ארוסטיטו - כרובית צלויה בטאבון עם יוגורט כבשים ועשבי תיבול לימוניים (39 שקלים); שרימפס וקלמרי מטוגנים בבלילה עם איולי צ'ילי ולימון (53 שקלים); וזוקה - דלעת בטאבון עם גבינת בושה, פרמזן, חומץ בלסמי מיושן ופיסטוקים (41 שקלים).

טונאטו, פומו (צילום: דרור עינב,  יחסי ציבור )
טונאטו, פומו | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

באגף הפסטות המתבקש תוכלו למצוא אנלוטי גבינות עם חמאת פרג, מרווה ולימון (67 שקלים); טורטליני לחי עגל ברוטב ציר בקר ופרמזן (74 שקלים); וגמברטו - פטוצ'יני אלי אוליו עם שרימפס, ארטישוק צרוב, עשבי תיבול וצ'ילי או ניוקי ריקוטה ברוטב שמנת, דלעת, גבינת גורגונזולה ופיסטוקים (69 שקלים). גם הסועדים הטבעוניים יוכלו למצוא כאן את מקומם עם מנות כמו ארביאטה - ריגאטוני עם עגבניות שרי צלויות, צ'ילי לוהט ושום (53 שקלים) או ראגו פטריות - לינגוויני עם תבשיל פטריות, עגבניות ויין אדום (61 שקלים).

בין שלל הפיצות שתופסות כאן נפח רחב מהתפריט תוכלו למצוא פיצה פפרוני עם עגבניות, מוצרלה, פפרוני, ברזאולה, רוקט וצ'ילי (68 שקלים); אינברגו עם שמנת, מוצרלה, דלעת בטאבון, מסקרפונה, מרווה, ערמונים וצ'ילי (69 שקלים); וקלבריה עם קרם פרש, מוצרלה, תפוחי אדמה, ביצת עין, פנצ'טה ואספרגוס (67 שקלים). אגב, גם את הפיצות יוכלו להזמין הטבעונים עם גבינה טבעונית.

אנלוטי גבינות, פומו (צילום: דרור עינב,  יחסי ציבור )
אנלוטי גבינות, פומו | צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

אם היה וכל הפחמימות האלה לא מדברות אליכם, תוכלו למצוא כאן גם לחי עגל בבישול ארוך עם גזר צלוי ופירה (74 שקלים); דג ים ביין לבן וחמאה, תפוח אדמה, עגבניות וזיתי קלמטה, או עוף צלוי עם תפוח אדמה, קרם פרש ורוטב עשבי תיבול (67 שקלים). כדי לקנח את כל היופי הזה תוכלו להזמין טארט לימון קראמבל קקאו ופיסטוק, קרם לימון ומרנג שרוף (39 שקלים); פיזה נשיקות, שנטילי וניל ופירות יער (42 שקלים); טירמיסו זביונה, בישקוטים וקפה (44 שקלים); שוקולד קראנצ' שוקולד ופייטה, קרמו שוקולד, אגוזי לוז מקורמלים, קראמבל לוז; וגלידת נוצ'ולה (46 שקלים).

פומו החדשה נפתחה ממש השבוע להרצה, ובחודש הקרוב היא תפעל רק בשעות הערב. אחרי סיום תקופת ההרצה יתווסף גם תפריט צהריים. קפצתם לבקר? בואו להגיד לנו שלום.

Pomo. הברזל 11, רמת החייל, תל אביב. 03-9225320. לא כשר. ראשון עד שבת: 18:00-00:00 (למשך תקופת ההרצה)