מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

במקום לא צפוי: אחת השווארמות הטובות בארץ

אוף, כמה שאנחנו שמחים שיצא לנו להגיע לשווארמה אבו אדם בקלנסווה. בשר מושלם שמתבשל בבורות באדמה, חומוס שלא אכלתם כמותו, תבשילי בשר שנמסים בפה וקובות מטוגנות להתעלף. אנחנו יודעים שתמיד אומרים את זה, אבל ביקר לנו – אתם חייבים לנסות

לין לוי
mako אוכל
פורסם:
שווארמה אבו אדם בקלנסווה. מצדיק את ההתלהבות
שווארמה אבו אדם. הקראש החדש שלנו|צילום: לין לוי, mako אוכל
הקישור הועתק

ישהרבה שווארמיות טובות בארץ, ולכל אחת מהן קהל נאמן שמוכן להישבע שהשווארמה שלו היא הטובה ביותר, וזו שאתם פשוט חייבים לטעום. אנחנו, נכון להיום, מוכנים להישבע בשווארמה אבו אדם שברחוב הראשי של קלנסווה.

קודם כל, לא מדובר בשווארמה סטנדרטית: הבשר פה מתבשל בשיטה עתיקה בתוך בורות באדמה, שנמצאים ממש מחוץ למסעדה. בשיטה הזו הבעלים של המקום, עבד מרעי, מכין בעצמו את השווארמה, החומוס והבשרים שמוגשים במקום. אין כאן תפריט, המקום צנוע ולא גדול, 6 שולחנות בסך הכל, על הקירות כתבות רבות שכבר נכתבו על המקום. את השווארמה עבד מכין כל פעם מבשר אחר: כבש, הודו, עגל ואפילו פרגית - כשהסוד הוא תיבול מינימלי, וכאמור, שיטת הבישול המיוחדת. מחיר השווארמה משתנה לפי סוג הבשר: 45-50 שקלים לפיתה, 50-60 שקלים ללאפה או באגט או 70-80 שקלים לצלחת.

חומוס טעים בצורה יוצאת דופן. אבו אדם קלנסווה
חומוס טעים בצורה יוצאת דופן. אבו אדם קלנסווה|צילום: לין לוי, mako אוכל

בביקור שלנו טעמנו שווארמה כבש ושווארמה הודו. עבד מכין אותן בסיח לא גדול, כדי שהטעם יהיה מרוכז יותר. שווארמת הכבש הייתה בעלת טעם ארומטי עדין, עם קצוות חרוכים קלות, ופה ושם בצבצו פיסות קטנות ורכות של שומן עדין ביותר.

שווארמת ההודו הייתה עסיסית בטירוף והוגשה עם בצל מתובל בסומאק וקצת פטרוזיליה. שיא הפשטות, בלי תיבול מיותר, פשוט בשר מדהים שבילה המון שעות בחום גבוה וזה עשה לו טוב. חמוצים, סלט גזר פיקנטי ולא צריך יותר שום דבר.

קצת חמוצים
קצת חמוצים|צילום: לין לוי, mako אוכל
פרסומת

ויש פה גם חומוס, שמתבשל, כמו הבשר, בבור באדמה. שעות ארוכות של בישול בחום גבוה מאוד הופכים את החומוס לטעים בצורה כל כך יוצאת דופן, שקשה להשוות אותו לחומוס אחר. אחרי הבישול עבד טוחן את הגרגרים למשחה עם המון טחינה שהוא מכין במקום באבן ריחיים. המרקם חלק וקטיפתי, היחס בין החומוס והטחינה מדויק והטעם על גבול המתקתק. החומוס מוגש עם שתי תוספות בלבד: שמן זית מעולה וגרגרי חומוס שבושלו באדמה וקיבלו בגלל הבישול הארוך מראה דייסתי (אבל אל תתנו לו להרתיע אתכם, זה מושלם). ליד החומוס עבד מגיש רק בצל, פיתות וחמוצים. את הפיתות שומרים פה בכלי אידוי, ומי שמקצוען ומנגב עם בצל חי – יזכה לדמעות של אושר, לא פחות. אין כזה חומוס בשום מקום (30 שקלים למנה).

גם קובות בשריות מעולות. אבו אדם קלנסווה
גם קובות בשריות מעולות. אבו אדם קלנסווה|צילום: לין לוי, mako אוכל
הבשר נופל מהעצם
הבשר נופל מהעצם|צילום: לין לוי, mako אוכל

חוץ משווארמה וחומוס יש פה עוד מנות מהמטבח הערבי, שעבד מכין לפי העונות, כמו צוואר כבש (כ-150 שקלים), אסאדו (80-200 שקלים) וכתף בקר (80-160 שקלים). במהלך השבוע המבחר צנוע יחסית ובשישי-שבת יש הכול. אנחנו טעמנו קובות מטוגנות עשויות סולת וממולאות בתערובת כבש ובקר שנחו מעל לאבנה עדינה והיו עשויות לכדי שלמות וללא כל זכר לטיגון שעברו (42 שקלים); ואוסובוקו זוגי עם פריקה (שגם אותו עבד מכין, איך לא, בתוך בורות באדמה), תפוחי אדמה אפויים וקשיו קלוי מעל. הבשר הזה רך כל כך שהוא נופל לבד מהעצם ונמס בתוך הפה. גם כאן התיבול מינימלי והטעם של הבשר מקבל את הבמה (90 שקלים, המחיר משתנה בהתאם למשקל).

בוויז: אבו אדם, קלנסווה. טלפון: 09-7423393

מצאתם טעות לשון?